22 Şubat 2020 10:39 Güncelleme: 22 Şubat 2020 11:15

Bergama Belediyesinde işten atılan işçilerinin eylemine "Erdoğan" yasağı

AKP'li Bergama Belediyesi tarafından işten atılan üç işçinin sürdürdüğü direnişe Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İzmir ziyareti sebebiyle yasak getirildi. CHP Milletvekili Mahir Polat karara tepki gösterdi.

GÜNCELLENDİ

Fotoğraf: Evrensel

Reklam

AKP'li Bergama Belediyesi tarafından işten atılan 3 işçinin sürdürdüğü eylem, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın İzmir ziyareti gerekçe gösterilerek Bergama Kaymakamlığı tarafından yasaklandı.

Bergama'da 12 gündür mesai saatleri içerisinde 'işimi istiyorum' diyerek belediye önünde direnen Genel-İş üyesi işçiler Nazlı Deniz Tan, Alev Çakır ve Gonca Çetin'in eylemleri, Bergama Kaymakamlığı tarafından 1 hafta yasaklandı. Kaymakamlık yasağın gerekçesini; Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Bergama Belediyesini ziyareti sırasında 'yaşanabilecek her türlü olumsuz bir durumun önüne geçilebilmesi' olarak gösterdi.

Bergama'da 12 gündür işten atıldıkları için belediye önünde direnen işçilerin eylemlerini yasaklayan kaymakamlık dilekçesi

"İŞÇİLERİMİZİN HAKLI MÜCADELESİNİN YANINDAYIM"

Yasaklama kararına tepki gösteren CHP İzmir Milletvekili ve YDK Üyesi Mahir Polat, "AKP iktidarı kolluk kuvvetleri ve kendine bağladığı kurumlar ile işçi düşmanlığına devam ediyor. Yerel yönetimlerin en önemli organı olan belediyelerin işi; işçi kıyımları, mobbing, ayrıştırıcı ve nefret söylemleri ile işçileri işten çıkarmak değil; sosyal politikalar geliştirmek, sosyal hizmet ve istihdamı ön planda tutarak vatandaşa doğru ve dürüst bir şekilde hizmet etmek olmalıdır. AKP Genel Başkanı Erdoğan, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nu İzmir'e davet ediyor ama 'işimi istiyorum' diyen 3 işçiden korkuyor. Sanıyorlar ki yasaklayınca vazgeçecekler. İşçiler kazanacak ve saraylar saltanatlar çökecek! İşçilerimizin haklı mücadelesinde, bir milletvekili olarak yanlarındayım. Adnan Yücel'in şiirinde yazdığı gibi; "Saraylar saltanatlar çöker, kan susar bir gün zulüm biter. Bugünlerden geriye, bir yarına gidenler kalır bir de yarınlar için direnenler" dedi. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam