• BIST 9091.07
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İzmir 25 °C

“Bereketi bol olsun”

“Bereketi  bol olsun”
İzmir tarımının kalbi Bakırçay mercek altında. Yaklaşan sulama sezonunun sorunsuz geçmesini hedefleyen DSİ bölgedeki çalışmalarını hızlandırırken; Bölge Müdürü Ali Fuat Eker projelerin son durumunu tek tek inceledi. Bölgedeki DSİ ekiplere “eksikleri tamam

İzmir Bakırçay-Kınık Sağ ve Sol Sahil Sulama Projeleri ile Bakırçay havzasındaki toplam 183 bin 040 dekar araziye can suyu sağlayan DSİ 2. Bölge Müdürlüğü yaklaşan sulama sezonu öncesi temposunu artırdı.

Bölgedeki üreticilerin sulama sorunu yaşamasını isteyemeyen DSİ 2. Bölge Müdürü Ali Fuat Eker, Bakırçay havzasına gitti, sulama projelerinin son durumunu yerinde gördü. Eker’in ilk durağı “Yağcılar Regülatörü” oldu.

Eker daha sonra Kınık Sol Sahil Sulaması Projesi’nin kanallarını gezdi.

Bakırçay- Kınık Sol Sahil Sulaması Projesi’nin kanallarına su veren P1 Pompa istasyonunu da ziyaret eden Ali Fuat Eker, sulama birliği çalışanlarından istasyonun son durumu hakkında bilgi aldı.

En son inşaası devam eden Musacalı Barajı’nın şantiyesine giden Eker 2022 yılında tamamlanması planlanan baraj inşaatındaki çalışmaları denetledi.

Bakırçay Kınık Sağ Sahil Sulaması Projesi ile 112 bin 410, Bakırçay Kınık Sol Sahil Sulaması ile de 70.630 dekar araziye can suyu verdiklerini kaydeden DSİ 2. Bölge Müdürü Ali Fuat Eker “ 2019 sulama sezonu hazırlıklarına daha geçen yıldan başladık. Belirlediğimiz pek çok eksiklik ve sorunu üreticilerimizin istekleri doğrultusunda elimizden geldiği ölçüde giremeye çalıştık. Artık sezona çok az zaman kaldı. Sulama Birliklerimiz ile birlikte bu zamanı iyi değerlendirip sorunsuz bir sulama sezonu geçirmeyi hedefliyoruz. Dileriz çiftçimiz suyu da ürünü de bol bir hasat dönemi geçirir. Bereketi bol olsun” diye konuştu

80 milyon lira daha fazla kazandırıyor

Üreticiye aynı tarladan 2 hatta 3 ürün elde etme imkanı sağlayan Kınık Sağ ve Sol Sulaması bölge çiftçisine her yıl ortalama 80 milyon lira daha fazla kazandırıyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894