Berber, kuaför ve güzellik salonları dezenfekte edildi

Berber, kuaför ve güzellik salonları dezenfekte edildi
11 Mayıs Pazartesi gününden itibaren berber, kuaför ve güzellik salonları açılacak. Edirne Belediyesi, kentte faaliyet gösteren yaklaşık 400 berber, kuaför ve güzellik salonunda dezenfeksiyon çalışmalarına başladı. Çalışmalar,...

11 Mayıs Pazartesi gününden itibaren berber, kuaför ve güzellik salonları açılacak. Edirne Belediyesi, kentte faaliyet gösteren yaklaşık 400 berber, kuaför ve güzellik salonunda dezenfeksiyon çalışmalarına başladı. Çalışmalar, salgın krizi sona erene kadar ücretsiz olarak devam edecek.

Yaklaşık 2 aydır hizmet veremeyen ve zor günler geçiren berber, kuaför ve güzellik salonlarının 11 Mayıs Pazartesi gününden itibaren hizmet vermeye başlayacak olması sebebiyle Edirne Belediyesi, yaklaşık 400 iş yerini dezenfekte etmeye başladı. Salgın krizi bitene kadar iş yerleri düzenli olarak dezenfekte edilecek. Yaklaşık 400 berber, kuaför ve güzellik salonuna ayrıca maske, eldiven, kolonya ve el dezenfektanı gibi hijyen kiti desteği verilecek.

Berber, kuaför ve güzellik merkezi esnafının zor günler geçirdiğini söyleyen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Yaklaşık 2 aydır dükkanları kapalı. Vergileri, sigortaları, kiraları var. Bir de bunun üstüne geçimleri var. Biz de bu zor günlerde yanlarında olduğumuzu belirtmek için şehrimizdeki tüm kuaför, berber ve güzellik merkezlerinin dezenfeksiyonuna başlıyoruz. Maske, eldiven, kolonya ve el dezenfektanı vererek ve dezenfeksiyonlarını ücretsiz yaparak esnafımıza bir nebze de olsa destek olmaya çalışıyoruz. Kriz bitene kadar hem halkımızın hem de çalışanların sağlığı için bu desteğimiz devam edecek. Şimdiden çalışanlara kolaylıklar diliyorum. Lütfen hem kendinizin hem de müşterinizin sağlığını koruyarak, kriterlere mutlak suretle uyarak, sınırlı sayıda müşteri alarak, dezenfeksiyon işlemlerini yapmadan ikinci müşteriyi almayarak bu kurallara uyarak çalışmaya özen gösterin." dedi.