Berat Albayrak'tan Almanya'ya 'takdir'

Berat Albayrak: İyi niyetle hareket eden ve diplomasiyi savunan siyasetçiler, Türk halkının, Almanya ve AB ile ilişkilerindeki güveni güçlendirecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Almanya ekonomi bakanlığı sözcüsünün Türkiye piyasalarına ilişkin değerlendirmesi için 'memnuniyet duyduğunu' söyledi.

Türkiye ile ABD arasında yaşanan gerilimi ve TL’nin değer kaybını yakından izlediklerini aktaran Alman sözcü, "ülkelerinin çıkarının Türkiye ekonomisinin istikrarlı olmasında yattığını ve durumu yakından izlediklerini" ifadesini kullandı. Almanya Ekonomi Bakanlığı Sözcüsü de, "G-20 üyeleri arasında Türkiye’deki durumun kriz olduğuna dair bir görüşme olmadı” dedi. Sözcü, "Türkiye’de bulunan Alman şirketlerin ekonomik durumu ile ilgili konuşmak için henüz erken olduğunu" vurguladı.

Almanya: Türkiye'deki durumu yakından izliyoruzAlmanya: Türkiye'deki durumu yakından izliyoruz

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak da, sosyal medya hesabı Twitter'dan "Sayın Almanya Ekonomi Bakanı’nın ABD'nin Türkiye'ye karşı uyguladığı yaptırımlara dair görüşlerini takdir ediyorum. İyi niyetle hareket eden ve diplomasiyi savunan siyasetçiler, Türk halkının, Almanya ve AB ile ilişkilerindeki güveni güçlendirecek" dedi.