1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Berat Albayrak Kars'ta
Berat Albayrak Karsta

Berat Albayrak Kars'ta

Enerji Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, bir dizi temaslarda bulunmak üzere Kars’a geldi.

A+A-

 

Enerji Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, çağrı merkezinin açılışı için geldiği Kars’ta terör örgütlerine ve yandaşlarına sert açıklamalarda bulundu. Albayrak, “İş o kadar birileri tarafından çığırından çıkarılmaya çalışıldı ki, siviller, askerler, özellikle son dönemde artık siyasi kişilere kadar uzanacak bir alçaklık, kahpelik ve şerefsizlik içine girenlere demir yumruğumuzu başlarına vuracağız bundan kimsenin şüphesi olmasın.” dedi.

Havayoluyla Kars’a gelen Bakan Berat Albayrak’ı Vali Rahmi Doğan, AK Parti Kars Milletvekili Selahattin Beyribey, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Serdar Güngör, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın, Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, CLK Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir işadamları ve partililer karşıladı.

Bakan Albayrak ilk olarak beraberindekilerle birlikte Kars Valiliğini ziyaret etti ve Vali Rahmi Doğan ile makamında bir süre görüştü. Bakan Albayrak daha sonra Evliya Camii’ne giderek cuma namazı kıldı ardından da Seyyid Ebu-l Hasan Harakani Hazretleri Türbesi’ni ziyaret etti. Türbe ziyaretinden sonra vatandaşlarla tokalaşan Bakan Albayrak’ın elinden tutan Mustafa Vargün isimli bir vatandaş,”Vatan birdir, vatan bölünmez bir bütündür. Benim sizden istirhamım bu ‘Köpek’ FETÖ varya bir çokları iftiraya uğramıştır, bunların eleştirilmesini istiyoruz. At iziyle it izi ayrılsın” isteğinde bulundu. Bakan Bayraktar da, “Bunun için varız. Sonuna kadar da ölene kadar da bunun mücadelesini vereceğiz. Allah razı olsun dua edin” dedi.

ERKEKLER OTURURKEN HANIMLAR AYAKTA OLMAZ

AK Parti ziyaretinde de bayanların ayakta kalmaması gerektiğini söyleyerek, ayakta kalan Kadın Kolları Başkanı Nurgül Güner’e yer bulunmasını istedi. Bir kişinin yer vermesi ve Nurgül Güner’in o koltuğa oturmasının ardından programa geçildi. Bakan Albayrak, “Yer verelim, hanımlara yer verelim. Ayakta başka hanım var mı? Erkekler otururken hanımlar ayakta olmaz” dedi. Bakan Bayraktar’a ziyareti anısına il başkanlığınca hazırlanan kilim İl Başkanı Adem Çalkın tarafından hediye edildi.

Partililere de seslenen Bakan Albayrak, Karslılara sıcak ve samimi yaklaşımlardan dolayı teşekkür etti. AK Parti il teşkilatına da 15 Temmuz’da ve demokrasi nöbetlerinde gösterdikleri fedakarlıklarından dolayı teşekkür eden Bakan Albayrak, “Liderimizin bize çizdiği bir istikamet var. Durmadan çok çalışacağız. Özellikle 15 Temmuz’dan sonra daha çok çalışacağız. Çünkü 79 milyon bize büyük bir sorumluluk yüklüyor. Biz siyasete sadece halkın sorunlarına çözüm noktasında değil, 15 Temmuz’da yaşadığımız olaylardan sonra ülkenin bağımsızlığı noktasında da savunan en güçlü kadrolar olarak bakıyoruz. Onun için bugün bu mücadele içerisindeki hepinizi, duruşunuzdan dolayı hepinizi gönülden kucaklıyorum. 15 Temmuz gecesi Kars halkı tarihinden gelen kahramanlık dolayısıyla ülkeye örnek bir duruş sergileyen illerin başında gelmiştir.”

ALÇAKLIK, KAHPELİK VE ŞEREFSİZLİK İÇİNE GİRENLERE DEMİR YUMRUĞUMUZU BAŞLARINA VURACAĞIZ

Enerji Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak kent gezileri ve ziyaretlerinden sonra 305 kişinin istihdam edildiği İnönü Caddesi üzerindeki CLK Enerji Kars Çağrı Merkezi’nin açılışına geçti.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz’ın de katıldığı açılışta konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak terör olaylarına değindi. Bakan Albayrak, “Hükümet olarak da devlet olarak da tüm bu operasyon planı içerisinde olanlara, korkutmalarına, yıldırmalarına, iftiralarına zerre ama zerre papuç bırakmayacağız. Eskisinden çok daha ciddi bir duruşla, çok daha çalışarak buna zerre ama zerre ödün vermeyeceğiz. Bakın çok net ifade ediyorum; özellikle son birkaç haftadır terör kisvesi altında ülkeyi karıştırmaya çalışan odakların amacı ortadadır. Bugün bir kez daha çok açık ifade ediyorum; iş o kadar birileri tarafından çığırından çıkarılmaya çalışılıyor ki, siviller, askerler, özellikle son dönemde artık siyasi kişilere kadar uzanacak bir alçaklık, kahpelik ve şerefsizlik içine girenlere demir yumruğumuzu başlarına vuracağız bundan kimsenin şüphesi olmasın. İş artık bu noktalara kadar geldiyse iktidar olarak sonuna kadar gideceğiz bundan kimsenin şüphesi olmasın.” diye konuştu.

PKK BAŞTA OLMAK ÜZERE TÜM BU YAPININ TÜM İLİŞKİLERİNİ, ORGANLARA GEREKLİ CEVABI GÖRECEKSİNİZ

Bakan Albayrak daha sonra, “Son 40 yıldır birileri tarafından özellikle beslenen, semirtilen, yetiştirilen ve son bir yıldır; birileri kim? ‘Sevgi Güvercini’, ‘Barış Güvercini’, ‘Kürt vatandaşımızın talebi, şusu busu’ diyerek son bir yıldır hakiki niyetleri, hakiki yüzleri ortaya çıkan PKK başta olmak üzere tüm bu yapının tüm ilişkilerini, organlara gerekli cevabı göreceksiniz bu terör örgütünü de kazıyarak, ilişkili kurumlarını da kazıyarak gerekli cevabı alacaklar.” şeklinde konuştu.

FETÖ’YLE DE SONUNA KADAR MÜCADELE EDEREK GEREKLİ CEVABI VERECEĞİZ BUNDAN KİMSENİN ŞÜPHESİ OLMASIN

FETÖ terör örgütüyle mücadeleye değinen Bakan Albayrak, “Din diyanet sömürüsü altında kahpeliğin, haysiyetsizliğin, şerefsizliğin, en adiliğin kendi vatanına ihanet edecek kadar ortaya koyan bireylerle 15 Temmuz’da yüzünü gösteren diğer terör örgütü yapısı FETÖ’yle de sonuna kadar mücadele ederek gerekli cevabı vereceğiz bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bizler çok rahatısz. Ülkemizin başında çok ama çok güçlü bir lider var. Güçlü bir hükümetimiz, başbakanımız, güçlü bir siyasi yapı var. Her ne yaparlarsa yapsınlar, her ne kadar şeytanın aklına bile gelmeyecek alçaklığı, haysiyetsizliği yaparlarsa yapsınlar biz inandığımız davadan ölene kadar, son nefesimize kadar vazgeçmeyeceğiz. Bu millete hizmetten ve hak yolundan dönmeyeceğiz.” dedi.

DOĞALGAZDA YÜZDE 10 İNDİRİME GİDİLDİ

Bakan Berat Albayrak, Türkiye’de ilk kez bir iktidar döneminde doğalgazda yüzde 10 indirime gidildiğini ifade ederek şöyle konuştu:

“Enerji eşittir hayat. Varlığı ile yokluğu ile yara. AK Parti iktidarında biz çok önemli adımlar attık. Enerji Bakanlığı olarak bize de çok büyük yük düşüyor. Çok önemli adımlar atıyoruz, atacağız da. Halkımızın yaşam standardı, enerji maliyetini düşürme adına da önemli. Bu ay doğalgazda yüzde 10 indirime gittik. İlk defa bir iktidar döneminde böyle bir indirimi gerçekleştirmiş olduk. Durmak yok, çalışmaya devam edeceğiz. Enerji maliyetini düşürme noktasında çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

AK PARTİ İKTİDARINDA ENERJİ SEKTÖRÜNDE ÇOK ÖNEMLİ ADIMLAR ATTIK

AK Parti iktidarında enerji sektöründe çok önemli adımlar attıklarını da belirten Albayrak, “Halkın kalite standardını çok iyi bir noktaya getirmek için gerekli adımları atmaya devam ediyoruz. Bu anlamda mayıs ayındaki toplantının da bir milat oluşturduğunu belirtmek isterim. Bu yatırımlarla hem kamu, hem tüketici hem de şirketler kazanacak. Enerji hayattır diyoruz. Türkiye’nin ekonomik büyümesinin dinamolarından biri olan enerji sektöründe Ak Parti iktidarımızda çok önemli adımlar atıyoruz, atmaya devam edeceğiz. Daha büyük yatırımların başarılması noktasında sorumluluklar da getiriyor. Burada bize ve sektördeki tüm paydaşlara ayrı bir yük getiriyor. Sadece elektrik değil, petrol, gaz dağıtım, iletim, altyapı, nükleer gibi birçok alanda çok önemli adımlar atıyoruz, atacağız. Bu çerçevede enerji maliyetlerini düşürmek için de bir performans ortaya koyacağız. İlk defa bir iktidar kıştan önce doğalgaz fiyatına indirim uygulamıştır. Durmak yok çalışmaya devam edeceğiz, enerji maliyetlerini düşürme noktasında çalışmalarımız sürecek. Türkiye’nin sadece 780 bin kilometrekare içinde değil, sınırlarının ötesinde de stratejik işbirliği anlaşmaları yaptık.” dedi.

23. DÜNYA ENERJİ KONGRESİ

23. Dünya Enerji Kongresine de değinen Albayrak, “Özellikle son bir haftadır gerçekleştirdiğimiz 23. Dünya Enerji Kongresi en başarılı kongrelerden biri oldu. Bunun birçok anlamı var. Sadece 15 Temmuz Türkiyesi açısından, ülkenin içinde bulunduğu iklim açısından değil, aynı zamanda Türkiye’nin enerji sektöründe bölgede önemli adımlar atılacağının sinyallerini de verdik. Kalben seven insanlar mutlu oluyordur, mutlu olmayanlar vardır. Malumunuz uzun yıllardır özelikle son dönemde Türkiye 2023, 2053 ve 2071 hedefleri çerçevesinde kendine büyük çıtalar belirledi. Cumhurbaşkanımız liderliğinde büyük idealler koydu, 79 milyon olarak özelikle 15 Temmuz’dan sonra yek vücut olarak kenetlenmiş bir şekilde hedeflere ilerliyoruz. Birileri bundan rahatsız olacak mı? Olacak. Darbe yapacak korkutacak. Biz korkacak mıyız? Korkmayacağız. 17-25 Aralık yapacak, yılacak mıyız? Yok. Dünyada ne kadar terör örgütü varsa üzerimize salacak, geri adım atmayacağız. Özellikle son birkaç haftadır terör kisvesi altında ülkeyi karıştırmaya çalışan odakların amacı insanımızı yıldırmak, sözüm ona korkutmak. İş o kadar birileri tarafından çığrından çıkarılmaya çalışılıyor ki, artık siyasi kişilere kadar uzanacak bir alçaklık içine girenlerin başlarına demir yumruğumuzu vuracağız. İktidar olarak sonuna kadar gideceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.

BÜYÜK DOĞUMLAR BÜYÜK SANCILARLA GELİR.

Türk halkının 15 Temmuz’daki duruşuyla, söylemiyle demokrasi ruhuyla özgürlüğüne nasıl sahip çıkılması gerektiğini bütün dünyaya gösterdiğini aktaran Bakan Albayrak, “Büyük doğumlar büyük sancılarla gelir. Coğrafyamız sancılar içinde. Dünya enerji kaynaklarından petrol ve gazın yüzde 60’ından fazlası bu coğrafyada, milyonlarca insanın öldüğü göç etmek durumunda kaldığı bir coğrafyadan bahsediyoruz. Bu bize iktidarımıza ayrı bir sorumluluk daha yüklüyor, bu çerçevede eskisinden daha fazla çalışmaya devam edeceğiz. Bu ve benzeri açılışlarla Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesine taşımaya devam edeceğiz. Enerji arz güvenliğinde önümüzdeki süreçte çok daha büyük ve güzel gelişmelere şahit olacaksınız. İmzaladığımız anlaşmaların ete kemiğe bürünmesiyle Türkiye’nin artık başka bir kimliğe dönüştüğüne şahit olacağız.” şeklinde konuştu.

21 ELEKTRİK DAĞITIM BÖLGESİNDE YAKLAŞIK 18 MİLYAR LİRALIK YATIRIM YAPILMASININ SÖZ KONUSU

CLK Enerji ortaklarından Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, konsorsiyum bünyesindeki dağıtım şirketlerine 2011-2015 döneminde 2,8 milyar liralık yatırım yaptıklarını söyledi. Özdemir, bu yılı 864 milyon liralık yatırımla tamamlamayı planladıklarını da belirterek, önümüzdeki 5 yıllık yeni tarife döneminde ise toplam yatırım hedeflerinin 4,1 milyar lira olduğunu ifade etti. Yeni tarife döneminde 2020 yılına kadar 21 elektrik dağıtım bölgesinde yaklaşık 18 milyar liralık yatırım yapılmasının söz konusu olduğunu da aktaran Özdemir, bu yatırımlarla şebeke yenilenirken, müşteri memnuniyetinin de en üst düzeye çıkarılmasını planlandıklarını söyledi. Özdemir, arıza ve kesintilerin minimum seviyeye çekilmesiyle kayıp-kaçak oranının azaltılmasının ana hedefleri olduğunu hatırlatarak, “Cengiz, Limak ve Kolin şirketleri olarak elektrik dağıtım sektöründeki yolculuğumuz 2010 yılında özelleştirme ihalelerinde Uludağ Elektrik Dağıtım (UEDAŞ) ve Çamlıbel Elektrik Dağıtımın (ÇEDAŞ) devralınmasıyla başladı. Ardından Akdeniz Elektrik Dağıtım (AEDAŞ) ve Boğaziçi Elektrik Dağıtımı (BEDAŞ) bünyemize kattık. Ortaklığımız 4 bölge için toplamda 3,7 milyar dolarlık bir ödeme yaptı. Bugün itibariyle Türkiye’nin 11 değişik ilinde 10 milyon aboneye, yılda 46 milyar kilovatsaatlik elektrik dağıtımı yapıyoruz. 2011-2015 arasındaki dönemde CLK Enerji olarak 2,8 milyar liralık yatırıma imza attık. Bu yılı da 864 milyon liralık yatırımla tamamlamayı planlıyoruz. Önümüzdeki 5 yıllık yeni tarife döneminde ise toplam yatırım hedefimiz 4,1 milyar lira. CLK olarak hizmet kalitesini artırmak için EBS adını verdik ve entegre bilişim sistemlerini de kuracağız. Söz konusu sistemin devreye alınmasıyla anlık olarak dağıtım şebekesinde nasıl bir arıza olduğunu görüp, daha hızlı ve sağlıklı müdahale edeceğiz. Abonelerine de arıza ve kesintilerle ilgili anlık bilgi vereceğiz.” açıklamasını yaptı.

KARS’TA 308 KİŞİYE İŞ İMKANI

Kars’a sağladıkları istidamla ilgili de bilgi veren Özdemir, şöyle konuştu:

“Bu tesisimizde 223’ü kadın olmak üzere, 308 kardeşimize iş olanağı sağlayacağız. Doğudaki bir şehrimizden batıdaki bölgelerimize hizmet vermenin, bölgeler arası bütünleşme ve kaynaşmaya da önemli bir katkı sağlayacağına inanıyoruz. Rakamlara baktığımda buradaki çağrı merkezimizde istihdam dağılımı, kadınların iş gücüne katılımı açısından oldukça sevindirici bir durum. Açılışı gerçekleştirilen çağrı merkezi için 3 milyon lira harcandı. İlerleyen süreçte BEDAŞ ve ÇEDAŞ için Tekirdağ’da yeni bir çağrı merkezi açacak olan CLK Enerji, toplam 616 kişiye istihdam sağlamış olacak. Çağrı merkezlerini operasyon merkezlerine dönüştürmeyi amaçlayan şirket, bunun için başta Kars olmak üzere her bölgede ‘eğitim merkezi’ oluşturacak ve çalışanlar bu merkezlerde ‘müşteri hizmet temsilcisi eğitimi’ alacak. CLK Enerji’nin 10 milyon üzerinde aboneye hizmet veren çağrı merkezlerinde Türkçe dışında bölgelerin ihtiyaçlarına göre İngilizce, Almanca ve Arapça gibi farklı dil seçenekleri bulunacak. Abone ‘meşgul’ sesi duymayacak. Çağrı karşılama oranının yüzde 95-100’lere çıkmasının planlandığı merkezlerde, 60 saniye olan bekleme süresi 45 saniyeye düşerken, abone, çağrı merkezini aradığında, ‘meşgul’e düşmeyecek ve 45 saniye içinde mutlaka bir müşteri temsilcisine bağlanmış olacak. CLK Enerji’nin bünyesinde, BEDAŞ, UEDAŞ, ÇEDAŞ, AEDAŞ olmak üzere 4 elektrik dağıtım şirketi bulunuyor. Bu şirketler İstanbul Avrupa Yakası, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Yalova, Antalya, Burdur, Isparta, Sivas, Tokat ve Yozgat’ta 10 binin üzerinde çalışanıyla 10 milyon aboneye hizmet veriyor.”

EPDK BAŞKANI MUSTAFA YILMAZ: GİBİ SERBEST PİYASAYA GEÇİŞLE BİRLİKTE ELEKTRİK SEKTÖRÜNDE ASIL PATRON TÜKETİCİ OLMUŞTUR

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz da, elektrik dağıtım şirketleri tarafından kurulmaya başlanan çağrı merkezleri ile ilgili olarak, şunları söyledi:

“Müşteriyi mutlu eden mutlu olacak, hizmet kalitesini düşük tutarak müşterisini üzeni özellikle vurgulamak isterim ki, biz de üzeceğiz. Denizli ve Adana’nın ardından 3 haftada üçüncü kez bir çağrı merkezi açılışı yapıyoruz. Bu açılışlar, hem dağıtım şirketi yöneticileri ve çalışanlarıyla bir araya gelerek onların heyecanına ortak olmamıza vesile oluyor, hem de her şey tüketici için anlayışımızın tezahürü olarak atılan adımlara şahit olmak bizlere şevk veriyor, umut veriyor. Bütün bu hizmetlerin yürütülmesinin temelinde iletişim teknolojilerinin sağladığı imkanlar yatıyor. İletişim teknolojilerinin sektörde daha fazla kullanılmasında, akıllı şebeke dönüşümlerinin sağlanmasında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile ortak çalışmalar yürütülmesi son derece önemlidir.”

ÇAĞRI MERKEZLERİNİN KURULDUĞU BÖLGELERDEKİ İSTİHDAMA YAPTIĞI KATKI ÖNEMLİ BOYUTTADIR

Çağrı merkezlerinin kurulduğu bölgelerdeki istihdama yaptığı katkının çok önemli boyutta olduğunu da vurgulayan Yılmaz, tüketiciye verilecek hizmetin de önemine işaret ederek şunları söyledi:

“Kars’ta, 308 kişiye iş imkanı sağlayan bu merkezin bölge istihdamına sağladığı katkı için, başta bu süreci başlatan sayın Enerji Bakanımız Albayrak olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Daha önce de vurguladığım gibi serbest piyasaya geçişle birlikte elektrik sektöründe asıl patron tüketici olmuştur.  Nihayetinde elektrik enerjisinin üretiminden tüketim noktalarına ulaştırılmasına kadar oluşan tüm maliyetleri tüketiciler finanse etmektedir. Bu sebeple şirketler, tüketicileri köklü medeniyetimizin bize öğrettiği gibi velinimet olarak görmelidir.EPDK olarak belirlediğimiz kriterler uyarınca çağrı merkezini aramak isteyen vatandaşların en az yüzde 95’inin bu merkezlere ulaşabilecek ve meşgule düşmeyecek. Vatandaşların 45 saniye içerisinde karşılarında bir muhatap bulabileceklerinin de bilinmesini isterim. Çağrı merkezlerinin kısa sürede açılması ve faaliyete başlamasının çok önemli bir adım olduğuda hatırlatmak istiyorum. Ama iş bu merkezleri açmakla bitmiyor, tam tersine yeni başlıyor. Kurum olarak bu süreci yakından takip edeceğiz. Çagrı merkezlerinin standartlara uygun biçimde işletildiği ve üretilen raporların doğruluğu akredite kuruluşlar tarafından incelenecek. Hazırlanan raporlar her mart ayı sonunda kurumumuza sunulacaktır. Vatandaşın derdine derman olan ve tüketici memnuniyetini hizmet anlayışının odağına yerleştiren şirketlerin EPDK tarafından yapılan düzenlemeler çerçevesinde ödüllendirileceğini de belirtmek istiyorum. Müşteriyi mutlu eden mutlu olacak. Vatandaşların derdine derman olamayan şirketler bunun ceremesini, cezasını çekeceklerdir. Tabiri caiz ise bu bir kazan kazan süreci. Biz hem tüketicimiz kazansın hem de şirketler kazansın istiyoruz. Hizmet kalitesini düşük tutarak müşterisini üzeni özellikle vurgulamak isterim ki biz de üzeceğiz. Çünkü Cerablus’a enerji götüren, mazlumların umudu olan Türkiye’nin hiçbir ferdinin enerji sorununa kayıtsız kalmamız mümkün değildir. EPDK olarak 2017 yılının başında Türkiye çapında müşteri memnuniyeti anketleri gerçekleştireceğiz. Bir anlamda dağıtım sektörünün müşteri nezdindeki değerini göreceğiz. Ben tüm dağıtım şirketlerinin bu süreçte üzerine düşen vazifeyi yerine getireceğine inanıyorum.”

Bakan Albayrak, kurdele kesiminden sonra Çağrı Merkezini ziyaret etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.