beraberce Değişim Programı 2019 başvuruları başladı

“beraberce Değişim Programı: Hafıza Mekânları”nın 2019 yılı başvuruları başladı

beraberce Derneği’nin Türkiye’de yaşayan araştırmacılara, aktivistlere, öğrencilere yurtdışındaki hafıza ve vicdan mekânlarında/müzelerde gözlem edinme ve deneyim kazanma imkânı sağladığı “beraberce Değişim Programı: Hafıza Mekânları”nın 2019 yılı başvuruları başladı. Başvurular 10 Temmuz günü 17.00’ye kadar yapılabilecek.
Program kapsamında 2019 yılında 20 kişinin dünyanın dört bir yanındaki hafıza mekânlarına/müzelere erişimine destek verilecek. Katılımcıların tüm ulaşım, konaklama, vize, seyahat sigortası masrafları ve temel ihtiyaçları için gerekli olan harcırahı karşılanacak.
Program, kolektif hafıza, hatırlama, unutma ve yüzleşme konularıyla ilgili olanların, hafıza ve vicdan mekânlarının demokratikleşmeye katkıda bulunabileceğine inananların, dünyadaki deneyimlerden yararlanmalarını, bilgi ve deneyim değişimi yapmalarını ve bu deneyimi Türkiye için işlevselleştirmelerini amaçlıyor.
Program kapsamında 2017 ve 2018 yıllarında 20 katılımcıya, 30-60 gün süreyle, yurtdışındaki hafıza ve vicdan mekânlarında/müzelerde deneyim kazanma imkânı sağlanmıştı. Gönüllüler buralarda kazandıkları deneyim ve bilgileri blog yazılarıyla, Türkiye’nin çeşitli kentlerinde düzenlenen “Deneyim Paylaşım Atölyeleri’yle paylaşmışlardı. Ayrıca blog yazılarından oluşan “Hatırlamak İyileştirir” ve “Hatırlamak Özgürleştirir” adıyla iki kitap yayınlanmıştı.
beraberce Derneği 2 yıldır yürüttüğü projeyi 2019 yılında “Hatırla!” başlığı altında genişleterek “Akademi ve Yaz Okulu”, “Hafıza Mekânları Arşivi” ve “Hatırlama Üzerine Online Eğitim” çalışmaları ile zenginleştirdi.
“beraberce Değişim Programı: Hafıza Mekânları”nın 2019 yılı başvuruları ile ilgili detaylı bilgi ve başvuruya buradan erişebilirsiniz. 

Kategoriler

Genel