Benim sesim benim toplumum

Toplumsal önyargılarımız var. Bedensel veya zihinsel bir engeli olana ‘acıma’ hissiyle yaklaşıyoruz, üstelik bunu karşımızdakine de hissettiriyoruz. Halden anlayanlarımız pek az! Bu durum öylesine büyük bir iç isyana dönüştü ki, toplumumuzda yer alan Down sendromlu bireyler “Ben olmadan benim hakkımda asla!” dediler. Yani, “Benim hakkımda konuşma ve kendi kendine karar verme. Beni dinle!”

Haberin Devamı

Türkiye’deki Down sendromlu bireyler de herkes gibi yaşadıkları çevre içinde yaşamlarıyla ilgili söz sahibi olmak istiyorlar. Çalışmak, üretime katılmak ve varlıklarını ‘acınma duygusu’ olmadan ifade etmek istiyorlar. Bu haklı talep için Down Sendromu derneği, Sabancı Vakfı Hibe Programı’yla ‘Benim Sesim Benim Toplumum’ adlı bir projeyi hayata geçirdi. Amaç, toplumdaki önyargıları kırmak!

Toplumumuzun her bir bireyi bu konuda duyarlı olmalı, halden anlamalı ve her bireyin hakkını teslim etmeli… Dünya ileri doğru giderken, bizler toplumumuzu oluşturan herkese söz hakkı verebilmeliyiz. Sorunu yaşayanlar hakkında kendi kendimize karar vermek yerine, sorunu yaşayanla birlikte çözüm üretebilmeliyiz. Çünkü bizi geleceğe taşıyacak olan budur.

Bedensel güce değil, düşüncenin gücüne güvenelim.

Haberin Devamı

DİSLEKSİ NEDİR?

Çocuğunuz disleksi sorunu yaşıyorsa korkmayın. Bu, onun gelişemeyeceği anlamına gelmez. Sebeplerini Dr. Bahar Eriş açıklıyor…

HADİ ANNE GİDELİM

Haberin Devamı

TÜYAP Kitap Fuarı’nda buluşalım

Bugün İstanbul Tüyap Kitap Fuarı’nda, Doğan Egmont Yayınlarında çocuk kitaplarımı imzalayacağım. Saat 15.00’te, 2. Salon’da… Yolu düşenleri beklerim.

Benim sesim benim toplumum

Hayata tutunanlar bu sergide

Türk Neonatoloji Derneği ve Nutricia Anne Bebek Beslenmesi’nin koşulsuz katkılarıyla, çekimleri ünlü fotoğrafçı Tamer Yılmaz tarafından gerçekleştirilen sergide, prematüre doğan ve sağlıklı bir şekilde bugün yaşamına devam eden 9 kişinin, “hayata tutunma” hikâyelerine yer verildi. Bu proje ile her yıl 150 bin bebeğin prematüre olarak dünyaya geldiği ülkemizde, bakım ve beslenme konusunda gerekli önlemler alındığı takdirde, prematüre bebeklerin de sağlıklı bir biçimde gelişimlerini sürdürebilecekleri anlatıldı. Eş zamanlı olarak İstanbul Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Marmara Üniversitesi Hastanesi, Liv Etiler Hastanesi ve Ankara Gazi Üniversitesi Hastanesi’nde açılan sergi, Kasım ayı boyunca ziyarete açık kalacak.

Haberin Devamı

Benim sesim benim toplumum

Aydınlık bir gelecek için

Dünyadaki enerji kaynakları hızla tükeniyor. Şehirler büyüyor, ormanlık alanlar küçülüyor. Bitki ve hayvan çeşitliliği azalırken, insan sayısı artıyor. Bu müthiş dengesizlik içinde çocukların doğal kaynakları nasıl koruyacaklarını öğrenmeleri şart. Geri dönüşüm, atık malzemeler,  enerji kullanımı, tasarruf gibi kavramları çocuklara öğretmek için “Aydınlık Bir Gelecek İçin Okullarda Enerji Verimliliği” adlı sosyal sorumluluk projesi, VİKO by Panasonic Çocuk Tiyatrosu tarafından her gün okullarda ücretsiz olarak sahneleniyor. Oyunun okulunuzda da oynanmasını istiyorsanız oyunun internet sitesinden yetkililerle iletişime geçebilirsiniz.

Haberin Devamı

Benim sesim benim toplumum

Oyuncak Fuarı başladı

D&R’nin internet sitesinde başlattığı Oyuncak Fuarı devam ediyor. Kasım ayı sonuna kadar www.dr.com.tr internet sitesine girerek sanal fuarı ziyaret edebilirsiniz. Üstelik bu fuarda sadece bebek ve çocuk oyuncakları yok. Yetişkinlere de oyuncaklar var.

Benim sesim benim toplumum

Satranç şenliği

Çocukların çok sevdiği satranç etkinlikleri bir turnuvaya dönüştü. Bu hafta sonu Antalya’dan İstanbul’a, Bursa’dan Eskişehir’e kadar pek çok ÖzdilekPark’ta satranç şenliği var. Kaçırmayın…

Yer: İstanbul-ÖzdilekPark
Tarih: Bugün/Yarın
Saat: 10.00
Fiyat: Ücretsiz
Tel: (0212) 386 88 50 

Benim sesim benim toplumum

Robot yapalım mı?

Geleceğin küçük mühendisleri ile hem sanayi öğrenecek, hem de kendilerine küçük robot arkadaşları yaratacaklar.

Haberin Devamı

Yer: İstanbul-Rahmi Koç Müzesi
Tarih: Bugün
Saat: 13.00
Fiyat: 56,50 TL
Tel: (0212) 369 66 00 

Benim sesim benim toplumum

HAFTANIN KİTABI

‘Dede Korkut ile Adsız Oğul’ kitabı Koray Avcı Çakman’ın son harikası… Çocuklar çok sevecek. Hem tarih öğrenecek hem de maceradan maceraya koşacak. Yazar ‘Gel Zaman Git Zaman’ adlı serisiyle çocukları zamanda yolculuk yapmaya, tarihsel kişilikleri ve fikirlerini gündelik hayatın içinde tanımaya ve anlamaya davet ediyor.

Yayınevi: Doğan Egmont
Yazar: Koray Avcı Çakman
Çizer: Canan Barış
Tür: Roman
Sayfa: 120
Fiyat: 16 TL

Benim sesim benim toplumum

Yazarın Tüm Yazıları