Mehmet Coşkundeniz Benim favorim İlhan Mansız
HABERİ PAYLAŞ

Benim favorim İlhan Mansız

Haberin Devamı

Bütün mücadele, o müthiş hırs, birkaç lokma yemek için... Üstelik bu yılki yarışmacılar şimdiye kadarki en zor Survivor ile karşı karşıyalar. Dominik Cumhuriyeti’ne gittim ve bu hayatta kalma serüvenini yerinde izledim.

Dominik Cumhuriyeti Atlantik’teki ada ülkelerinden biri. Bu küçük ve yoksul ülkenin son yıllarda Türkiye için önemi Survivor’ın çekiliyor olması. Program Dominik için de çok önemli. Çünkü çok ciddi bir ekonomik getiri sağlıyor. Hele bu yıl Survivor Yunanistan da burada çekileceği için harcanacak para 24 milyon doları bulacak.

2 TAKIMDA 12 MİLLİ SPORCU

Survivor çekimleri için 200 Türk, 250 Dominikli ve 60 Arjantinli çalışıyor. Yunanistan çekimleri başladığında 40-50 arası Yunan da katılacak. Programın çekildiği Las Terrenas bölgesinde “Ben Türk’üm” dediğinizde yerel halk hemen “Survivor” diyor zaten. Gelen turist sayısında da ciddi artış olmuş.

Gelelim yarışmaya... Survivor 2017 dün akşam başladı. 2 takımın kıyasıya mücadelesini 5 ay boyunca izleyeceğiz. Ünlüler ve Gönüllüler takımlarında toplam 12 milli sporcu var. Ünlüler takımından Adem Kılıççı milli boksör. İlhan Mansız ve Serhat Akın milli futbolcular. Pınar Saka ve Sema Apak milli atletler. Şahika Ercümen milli dalgıç. Sabriye Şengül de milli boksör ve kafes dövüşçüsü.

Gönüllüler’den Ogeday Girişken milli kürekçi. Volkan Çetinkaya eski komando ve dünya askeri yarışmalarında Türkiye’yi temsil etmiş. Denisa ve Elif Şadoğlu milli fitness sporcuları. Tuğçe Melis Demir de milli buz hokeycisi.

İLHAN MANSIZ ÇOK KONUŞULUR

Bu kadar milli sporcu bir arada olunca mücadele ve hırs dozunun yüksek olması kaçınılmaz. İlk iki yarışmayı izledim. İkisini de Gönüllüler kazandı. Gençler ve kendilerini göstermek istiyorlar. Ama bir İlhan Mansız vardı ki yarı yaşındakilere taş çıkardı. Bence bu sezonun en çok konuşulacak isimlerinden biri olacak.

Gönüllüler’de takipçi ve taraftarları çok olan yarışmacılar var. Örneğin Eser West. ‘Kısmetse Olur’ evinden geliyor. Eski futbolcu. Ama onu ünlü yapan, ‘Kısmetse Olur’da Cansel ile yaşadığı aşk. Eser, “Burası bambaşka bir yer. Çok hazır geldim. İlle ben kazanacağım demiyorum ama son 4’e kalırsam Türkiye’ye bir sürprizim olacak” diyor.

PERFORMANS KÖTÜYSE ŞANSIN YOK

Yine Gönüllüler’den Berna Keklikler ve Erdi Ünver, ‘Göz6’ evinden çıkma. Onların da çok fanı var. O programda halk oyu ile birinci oldukları için bu popülariteleri devam edecek gibi görünüyor. Ama burada koşullar çok başka hanımlar beyler. Cidden açlar. Hele bu yıl ceza oyunları var ki; bir yarışmayı kazanıp elde ettikleri bir hakkı, bir sonraki yarışmada kaybederlerse karşı takıma devredebilirler. Performansı kötü olanın şansı yok...

Ünlüler takımında Çılgın Sedat, Furkan Kızılay, Sabriye Şengül, Sema Apak hırslarıyla öne çıkan isimler. İlhan Mansız son ana kadar mücadeleyi bırakmayacak gibi görünüyor. Serhat Akın ilerleyen bölümlerde halkın desteğini alabilir. Oyuncu Seda Demir ekibin zayıf halkası olduğunun farkında. Ama “Giderek daha iyi olacağım ve neler yapabileceğimi herkes görecek” diyor.


ACUN ILICALI: EN ZOR SURVİVOR BU OLACAK

Survivor’a başlarken, toplumun her kesiminden yarışmacı olsun; yaşlısı, genci, şişmanı, zayıfı bir adaya gitsinler ve yaşama savaşı versinler diye düşünüyorduk. Yıllar içinde seyircinin başarılı olan yarışmacıyı desteklediğini gördük. Seyirci oyunlardaki performanslardan etkileniyor.

Bunun üzerine her yıl performansları daha güçlü olanları almaya başladık. Şimdi çıtayı daha da yükselttik. Bu yıl yarışmalar 3 set üzerinden oynanacak. Setler 5’te bitecek. İki seti alan kazanır. Setler berabere olursa son sette en iyiler yarışacak ve 3’e ulaşan kazanacak. Şimdiye kadarki en zor Survivor bu olacak.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder