Candaş Tolga Işık Benim dışımda herkes suçlu!
HABERİ PAYLAŞ

Benim dışımda herkes suçlu!

Haberin Devamı

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kurulan “15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu”nun taslak raporu açıklandı.

Komisyon Başkanı Reşat Petek raporu hazırlamak için 4 buçuk ay çalıştıklarını söyledi.



Raporun en tuhaf taraflarından biri şu: herkese sorulan soruların yanıtı var, Genelkurmay Başkanı’na sorulan soruların yanıtı yok.

Çünkü Akar komisyona yanıt vermemiş!

Arkadaş, Akar’ın komutasındaki ordunun içine sızan bir grup asker kılıklı terörist memlekette darbe yapmaya kalkıyor ve o ordunun komutanı, kendisi de bizzat 15 Temmuz günü darbeciler tarafından kaçırılıp, sonra helikopterle Ankara’ya geri dönen Hulusi Akar bu konuda milletin meclisinin sorularını yanıtlamıyor.

Bu nasıl iş anlayabilen varsa bana da anlatsın.



Gelelim rapora...

Raporda FETÖ’nün 15 Temmuz’da kalkıştığı bu darbe girişiminin istihbaratının daha önceden nasıl alınamadığına dair hiçbir bilgi yok.

Raporda FETÖ’nün 2005 itibarıyla MGK tarafından paralel devlet yapılanması olarak tanımlandığı bilgisi var. Gel gör ki; 2005-2016 arasında kimin, neden ve nasıl FETÖ yapılanmasına göz yumulduğuna dair tek satır yok.

Raporda FETÖ’nün yabancı istihbarat servisleriyle ilişkisinin kesin olarak tespit edildiği var. Ama hangi istihbarat servisiyle, ne zaman, nasıl ilişki kurdukları yok.

Raporda FETÖ’nün gazeteciden baklavacıya kadar her meslek grubuyla teması olduğuna dair bilgi var. Ama her ne hikmetse siyasi kimlik olarak komisyon tarafından tespit edilmiş tek bir isim yok.

Raporda FETÖ’nün 1967 yılında CHP’ye yaptığı bir bağış makbuzu var ama her ne hikmetse ülkeyi 15 yıldır yöneten AK Parti döneminde FETÖ’ye sunulan imkanlara dair bırak belgeyi, bir cümlelik bilgi yok.



Lafı uzatmayayım...

Okumayanlar için, Meclis komisyonun taslak raporunu özetleyeyim: “Ben suçsuzum benim dışımda herkes suçlu.”

Sıradaki haber yükleniyor...
holder