İzlanda maçının kaybedilmesin, eğri oturup doğru konuşarak nedenlerini enine boyuna irdeleyerek doğru teşhisin konulup başta Şenol Hoca ve teknik ekibi ve de futbolcular taraftarlar hariç herkes üzerine düşeni alıp böylesine bir formaya yakışmayan ne futbol ne de mücadelenin tekrarları asla olmamalıdır, yaşanmamalıdır, yaşatılmamalıdır.  

Daha yolun başındayken bu maçtan alınacak çok dersler vardır olmalıdır da yo yo hemen bıyık altı gülmeye başlamayın sakın. Sende 3 günde değişen millet akım gibi değiştin mi demeye kimse kalkmasın ben Fransa maçından sonra ne yazmışsam arkasındayım, ben bazıları gibi skor yazarı da değilim.  

Bu milli takım kadrosu son yılların en iyi genç gelecek vaat eden kadrosudur.  

Gelecek vat ederken de sonuç kovalayacak kadrodur. Başaracaklarına da inancım tamdır. Bunu da Fransa maçında gösterdiler ancak, İzlanda maçı öyle yol kazasıdır kardan yedik, burada yeneriz hem adamlar hem olmayacak kepazelikler sergilemedi mi?  

Pis adamlar, pislik fırçasından mikrofon bile yapmadılar mı?  

Havada dolaştırdıkları yetmiyormuş gibi alanda saatlerce bekletmediler mi?  

Neredeyse şortu da çıkarın demeleri kaldı.  

Fizikliydiler, sert oynadılar, her şey noktasına virgülüne kadar aşağılık adamlar aşağılık taktiklere başvurdular.  

Hem Mahmut, Cengiz lokomotifleri de yoktu, hakem de takdir haklarını onlara kullandı vesaire vesaire.., 

Yenilen 2 basit gol adam paylaşımından tutun da bir dizi defans ve kaleci hatalarına gebe her şey tamam da gollerden sonra milliler milli takım gibi sadece 5 dakika oynayınca istedikleri golü buldular, ya geriye kalan 45 dakikada gol için ne yaptılar? 

Bulduklarını da ya kaleciye ya auta attılar. Benim birkaç sorum var. Fransa maçındaki bu takım 3 günde nasıl tepetaklak oldu?  

Nasılsa yeneriz mi dediler, yapılanları morallerini mi bozdu? 

Yerine neden gurur yapıp orada bu takımın işini bitirmediler.?

 Sahi İzlanda'yı hiç mi seyretmediler ki boşluğa düşmüş gibiydiler.  

Dünya şampiyonana karşı 3 kişi bir kişiye pres yapıp en iyi defans forvette başlar mantalitesini neden bıraktılar?  

Geriden oyun kurmasını neden denemediler veya terk ettiler?  

Bir dahaki maça Mahmut veya Cengiz ikilisi oynamasa ne olacak yine mi yenileyeceğiz? 

 Yusuf ve Abdülkadir oyuna alındıktan sonra İzlanda kendi sahasından çıkamadıysa bu çocuklar neden yedekte bekletiliyorlar? 

Bazen de Abdülkadir üretken olmamakla tehdit ediliyor. Bakın beyler bu çocuk Türkiye standartlarına göre en iyi üretkenlerin başına gelir bana göre.  

Gelir de neden kıymeti bilinmez onu bilemiyorum. 

Sonuçta yazık oldu hem de çok yazık oldu 3 puanı onlar almadılar milli takımdan biz verdik, kadro seçimi, değişimleri zamansız ve yersiz de ondan diyorum verdik 3 puanı.  

Ondandır ki bu maç enine boyuna irdelenmeli herkes de oradan derslerini almalıdır.