BENDE BİR PROBLEM VAR…

  • 16.03.2018 00:00

 

Zaman hızla geçip gidiyor.

Ömür kısaldıkça hayatı daha iyi anlamaya başlıyor ve hayattan daha fazla zevk almaya başlıyorsunuz. İnsanların yaşlandıkça ölümden korkmalarının nedeni de bu olsa gerek diye düşünüyorum.

Beni tanıyanlar ayrıntılara takıntılı olduğumu söylerler. Ben ise hayatın anlamının o ayrıntılar da gizli olduğunu düşünüyorum.

Birkaç örnek vermek istiyorum.

Plastik su şişesi doğada ortalama 500 yılda yok oluyor, bunu bilmeyen yok artık.

Çok susadınız ve su satın aldınız. Suyun çoğunu içtiniz kapağını kapattınız su şişesinin kapağını kapatarak çöpe attınız. Pet şişe içerisindeki su dış etkenlerden etkilenmediği sürece yaklaşık 500 yıl orada hapis.

Her yıl binlerce litre suyu pet şişe ile çöpe attığımızı düşünün. Su doğadan, ekolojik dengeden uzak kalıyor. Temiz su kaynakları azalıyor.

Yapılacak iş basit, lütfen su şişelerinin içindeki suları son damlasına kadar dökerek, pet şişeyi geri dönüşüm kutusuna atın.

**********

Evde saklanan çocuklarınızın ders kitapları için düşünceniz nedir?

Yıllar geçiyor, çocuklarınız üniversiteye gidiyor ama hala daha lise kitapları başta olmak üzere birçok kitap ve defter saklanıyor. Neden?

Belki lazım olur…

Peki lazım oluyor mu? Cevap, HAYIR.

O defter ve kitapları geri dönüşüme kazandırırsak, yüzlerce-binlerce ağacın kesilmesinin önüne geçmiş olmaz mıyız? Böylece milli serveti hızlıca tüketmeyiz diye düşünüyorum.

Hatta okuyup evdeki kütüphanenize kaldırdığınız romanları başkalarının okuması için kütüphanelere yada okullara bağışlasak.

**********

Temizlik imandan gelir, temiz olmak güzeldir. Mis gibi kokmak…

Bunu sağlamak için ne yapıyoruz. Türlü türlü deterjanlar ile saatlerce temizlik yapıyoruz. Temiz suyu kirletiyoruz. Sonuç, temizlenirken kirletiyoruz.

**********

Son olarak TV’lerde Kamu Spotu olarak yayınlanan çoğumuzun kanal değiştirmesine neden olan yayınlar. Bence çok iticiler.

Her zaman söylerim en güzel öğrenme yöntemi uygulamalı eğitimdir. Kalp masajı anlatılarak öğrenilmez, öğretilemez. Halkı bilinçlendirmek istiyorsanız uygulamalı eğitim vereceksiniz. Nerede diye soracak olursanız cevabı basit yeni ehliyet alanlara. Sözde ilkyardım değil harbi harbi ilk yardım öğreteceksiniz.

Bu örnekleri çoğaltmak mümkün önemli olan, basit çözümler ile hayatı güzelleştirmektir.

Saygılarımla.





Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Biz Bolulular (www.bizbolulular.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Mobil Uygulamalarımız

IOS UygulamamızAndroid Uygulamamız