Cuma, Nisan 19, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenelBEN HERKESE ADALETLİ VE EŞİT BİR ŞEKİLDE DAVRANIYORUM”

BEN HERKESE ADALETLİ VE EŞİT BİR ŞEKİLDE DAVRANIYORUM”

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, 19 Mart Salı günü Hatay Erol Bilecik Konferans Salonu’nda Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) üyeleri ile bir araya geldi.

Gerçekleştirilen toplantıya Başkan Savaş’ın yanı sıra CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Çinçin, ATSO Meclis Başkanı Selahattin Eskiocak,  CHP Antakya Belediye Başkanı Adayı Hikmet Hatunoğlu, ve ATSO Yönetim kurulu üyeleri katıldı.

 Başkan Savaş, belediye olarak sivil toplum kuruluşları ile birlikte çalışmak istediklerini dile getirerek düşüncelerini paylaştı. Hatay’ı küllerinden doğabilecek,  kültürel değerleri yüksek bir şehir olarak tanımlayan Lütfü Savaş, “10 yıllık belediye başkanlığı dönemimde hiçbir zaman parti odaklı olmadım. İstiyorum ki seçimden sonra siyaset dışı olalım. Eğer bu şekilde olursa projelerimizi daha rahat hayata geçirebiliriz. .

BAŞKAN SAVAŞ’IN ŞAMPİYONLUĞA İNANCI TAM

Şehrin takımlarının ülke genelinde elde ettiği başarılara da değinen HBB Başkanı, spora yatırım yapmaya devam edeceklerini ve Hatayspor’un bu sene şampiyon olacağına inandığını belirtti.

Büyükşehir’in yaptığı battı çıktıları da katılımcılarla paylaşan Başkan Savaş, Defne’deki çalışmalarda çıkan şapelin EXPO alanında sergilenerek arkeopark yapacaklarını ifade etti.

Üreticinin kazanç sağlaması için destek vermeye devam edeceklerini ifade eden Lütfü Savaş, “Köylülerimiz için projelerimiz var. Sütü köylümüzden alarak tüketiciye vereceğiz. 0-6 yaş arasındaki tüm çocuklarımıza süt dağıtacağız. Hayvanların bakımlarını yapacağız. Böylece et ve süt üretimini arttırmayı hedefliyoruz. Zeytinyağı üreticilerimiz için teşvik sağlayacağız. Arıcalarımızın dörtte birinden başlamak üzere güneş paneli vereceğiz. Yüzde 25’i onlardan yüzde 75’i bizden olacak. Hayvanların gübrelerinden biyogaz ile birlikte elektrik enerjisi üreteceğiz” açıklamalarında bulundu.

 “KÖY YOLLARI BETON ASFALTLA BİZİM SAYEMİZDE TANIŞTI”

Başkan Savaş, “Hatay’ın 15 ilçesinde köy yollarına beton asfalta başladık. Köy yolları beton asfaltla bizim sayemizde tanıştı. Mezarlıklarımızın çoğunun bakımını, onarımını ve çevre düzenlemelerini yaptık” dedi.

“İNSANLARIMIZI KİM BİZE OY VERMİŞ YA DA VERMEMİŞ DİYE SORGULAMIYORUZ”

Hatay’ın 15 ilçesinde hiçbir siyasi ayırım yapmaksızın hizmet ettiklerini açıklayan Başkan Savaş, “Altınözü iktidara %82.5 oy veren bir ilçemiz. Biz de Buna rağmen mezarlıklarını yarıya yakını bitirmiş durumdayız. Ayrıca Altınözü’nün kanalizasyonlarını biz yaptık. İçme suyu şebekesini biz değiştirdik. 25 köy dışarıdan taşıma su ile su ihtiyacını gideriyordu. Biz insanlarımızı kim bize oy vermiş ya da vermemiş diye sorgulamıyoruz” dedi.

Türkiye’deki ilk ruhsatlı mezbahaneyi yaptıklarını belirten Başkan Savaş, Dörtyol’da yapımına başladıkları mezbahanenin kısa süre içerisinde biteceğini açıkladı.

“AMACIMIZ HATAY’IN TANITIMI VE TURİZMİNE KATKI SAĞLAMAK”

Hatay’ın gastronomi kenti olması ile önemli bir ivme kazanacağına değinen Başkan Savaş, “ Son birkaç aydır otellerimiz doluyor. Biz bile misafirlerimiz geleceği zaman erken rezervasyon yapıyoruz. İnşallah gastronomiyi daha güzel seviyeye getireceğiz. Restorasyon çalışmalarımızı bitirdik. Bugün gastronomi evimizi açıyoruz. Antakya’ya özgü yemekler, tatlılarımız ve mezelerimiz gastronomi evimizde olacak. Herkes misafirini burada çok güzel bir şekilde ağırlayabilecek. Amacımız Hatay’ın tanıtımı ve turizmine katkı sağlamak” dedi.

 “

Başkan Savaş, “Altyapı ile ilgili belli ilçelerimizde sıkıntılar olmuştu. Çünkü iktidar partisinin şu anki adayı grup başkanıydı. Belli bölgelerde hizmet yapacağımızda reddetti. Önümüzdeki süreçte biz meclisin böyle olmayacağını ve mevcut iktidarın buradaki taraftarlarının bundan da ders alacağını düşünüyorum. Çünkü önümüzdeki süreçte insanlar kimin hizmet yapmak için koşturduğunu ve kimin hizmetleri engellediğini bilecekler. Arsuz, Samandağ ve Dörtyol’un altyapısı için hayır oyu verdirten kişi benim şuan rakibim. Asfalt yapacağımız zaman da yine aynı kişi hayır dedi. Hibe alacaktık yine hayır dediler. Ben herkese adaletli ve eşit bir şekilde davranıyorum. İmkân ve meclisteki aritmetiğe göre çalışmalar gerçekleştiriyoruz” dedi.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER