HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

CHP'li Altay: Ben de 'evet' diyeceğim ama bir şartla

CHP Grup Başkanvekili Altay, katıldığı programda Cumhurbaşkanı tarafından yapılan 'evet' propagandasını eleştirdi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay CNN Türk'te yayınlanan ve Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge adlı programa CHP Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selin Sayek Böke ile birlikte katıldı.

Programda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yürüttüğü referandum kampanyasını eleştiren Altay, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasında 'evet' demesini bir şarta bağladı.

Altay yaptığı konuşmada, "Sayın Cumhurbaşkanı bugün İstanbul'da üç ilçede miting yaptı. Bir tanesinde sanıyorum toplam konuşma süresi 30 dakikaydı. Ben diyeyim 25 siz deyin 30 defa Kılıçdaroğlu kelimesini kullandı. Bu sayın Genel Başkan'ın Anamuhalefet partisi olarak, en ön planda bu hayır platformunun en önünde olduğu için çok rahatsız. 'Hayır' oylarının her geçen gün artmasından çok rahatsız. Sayın Cumhurbaşkanı Sayın Genel Başkanımız üzerinden bir kamplaşma arzusu içinde. Geçmişte olduğu gibi. Evdeki yüzde 50 meselesi var ya onun. Sayın Cumhurbaşkanı yüzde 50'sini konsolide edecekse, millete işin doğrusunu söyleyerek konsolide etsin." dedi.

"Ben de evet oyu vereceğim"

Altay sözlerinin devamında, "Ne deniyor, "Efendim terör, teröristler bunu istiyor. FETÖ istiyor. Kandil istiyor. İşte hayır diyor bunlar. O halde siz 'evet' deyin." Öyle diyeceğine, Sayın Cumhurbaşkanı alt alta üç cümle söylese millete, dese ki, "şu, şu, şu sebeple buna ihtiyaç var dese. 'Evet' çıkacak, terör bitecek." Ben bir kanalda dedim ki, canlı yayında CHP Grup Başkan Vekili olarak, bana hükümet desin ki, bu tekliften sonra şunu yapacağız, şimdi bunu yapamıyoruz, ama bu teklif geçerse, yapacağız ve terör bitecek. Desinler, şerefimle temin ediyorum sizi ben de evet oyu vereceğim. Ama çıkıp bunu millete söylesinler." dedi.

HM


En Çok Aranan Haberler