Olay, geçen 14 Ağustos'ta Ulucami avlusunda meydana gelmişti. Ramazan Güllü, öğle namazını kılmak için gittiği caminin avlusundaki şadırvanda abdest alırken, bu sırada cami avlusuna gelen Üzeyir M. tarafından ensesine 2 el ateş edilerek öldürmüştü. 76 yaşındaki İsmail Yetişken isimli bir kişi de yaralanmıştı. 40 yaşındaki Üzeyir M., İstanbul’da saklandığı kız kardeşinin evinde yakalanmasının ardından Çorum’a getirilerek çıkarıldığı mahkemece tutuklanıp cezaevine gönderilmişti.

Katil zanlısı Üzeyir M., savcılığa verdiği ifadesinde, olayı nasıl gerçekleştirdiğini anlattı. Ramazan Güllü’nün kayınbiraderi olduğunu ve kendisiyle bir süre İtalya’da ortak olarak iş yaptıklarını kaydeden Üzeyir M., ifadesinde şunları söyledi:

“Ramazan Güllü’yü İsviçre’den İtalya’ya yanıma getirerek herhangi bir bedel almadan yaptığım işlere ortak etmiştim. Başlarda işler normal gidiyordu ancak sonra çeşitli nedenlerden dolayı aramız bozulmaya başladı. Daha sonra Ramazan ile ortak olduğumuz işyerini başka birine devrettim. Ramazan’a da payını vererek bu ortaklık işini sonlandırdım. Bugünden sonra aramızda bir husumet başladı. Ben bu yıl 4 Ağustos tarihinde Türkiye’ye geldim. Türkiye’ye gelmekteki amacım Çorum’da bulunan bir gayrimenkulümü satarak İtalya’da yeni bir işyeri açmaktı. Bunun içinde il merkezinde bulunan çeşitli emlakçılara giderek arsamı satmaya çalışıyordum. Olay gününde sabah saatlerinde hayvan pazarına gitmiştim. Sonradan konuştuğum kişiler hayvan pazarında Ramazan Güllü’nün beni takip ettiğini söylediler. Kendisi ile Tanyeli İlkokulu civarında karşılaştım. Herhangi bir tatsızlık yaşanmasın diye karşı kaldırıma geçerek Ramazan’ın yanından uzaklaştım. Bu olaydan sonra çarşıda bir akrabamın işyerine uğradım. Daha sonra da önceden tanıdığım bir arkadaşım ile otobüs durağına gittim. Bir kıraathanede bir süre oturduk. Bu sırada öğlen ezanı okununca ibadetimizi gerçekleştirmek için Ulucami’ye doğru yola çıktım. Caminin avlusunun içine girdikten sonra şadırvana yaklaştığım sırada orda olduğunu bilmediğim Ramazan benim geldiğimi fark etti. Daha önceden de üzerinde silah taşıdığını gördüğüm için kendisini görünce tedirgin oldum. Ramazan da elini beline atar gibi yaptı. Ben de bunun üzerine adıma bulundurma ruhsatı bulunan silahımı cebimden çıkartarak Ramazan’ın ensesine doğru iki el ateş ettim. Ramazan’a isabet eden mermilerden birinin orada abdest alan İsmail Yetişkin’in koluna isabet ettiğini öğrendim. Ben kesinlikle Ramazan Güllü’yü öldürmeyi daha önceden planlamadım. Yukarıda belirttiğim gibi Ramazan şadırvanda beni görünce yüzünü bana doğru döndü. Ben kendisini ne şekilde ensesinden vurduğumu, olayın şoku ile hatırlamıyorum.” (Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim