Belki bana inanmayacaksınız ama seçimin kaybedeni AKP

Sevgili Dostlar… Bana sorarsanız, parti olarak iki kaybedeni var bu seçimin. Birincisi, kol değneği MHP olmasa yüzde 43’lere kadar gerileyen AKP…

Sevgili Dostlar… Bana sorarsanız, parti olarak iki kaybedeni var bu seçimin. Birincisi, kol değneği MHP olmasa yüzde 43’lere kadar gerileyen AKP… İkincisi ise merkez sağa aday olabilir beklentisi ile karşılanan, fakat yüzde 10’ları aşamayan İYİ Parti’dir.

Diyeceksiniz ki, yahu adamlar, yani AKP’liler seçimi kazandılar ya…

Hayır Dostlar… AKP, ciddi bir oy kaybına uğramıştır bu seçimde. Meclis’te çoğunluğu sağlaması ve yine aynı şekilde cumhurbaşkanlığı seçiminin de ikinci tura kalmaması,ancak MHP sayesinde gerçekleşmiştir.

Seçimin ikinci kaybedeni ise İYİ Parti’dir. Hatırlayın Meral Akşener’in ilk bayrak açışını… Çok ciddi bir ümit… DP, AP, ANAP, DYP türünde merkez sağı dolduracak bir siyaset organının lideri gibi girmişti sahneye.

Olmadı, olamadı. Olamazdı… Çünkü, birkaç isim dışında, tatmin edici bir kadro oluşturamadı. Söylemleri, ancak MHP’nin bir kesimi ile AKP’den dönen dar bir yüzdeye hitap etme ile sınırlı kaldı.

Diyeceksiniz ki, yahu Meral Hanım’ı konuşturmadılar… Haberlerini doğru dürüst vermediler.

Hayır Dostlar… İYİ Parti, dağ doğurması beklenirken ancak fare getirebildi dünyaya... MHP’den bile kendini kanıtlamış, önemli, deneyimli isimlerini daha yola çıkarken dışladı… Geniş kitlelere açılamadı.

MHP, kelimenin tam anlamıyla sürprizdir. Garip ama gerçek, Devlet Bahçeli’nin MHP’si yüzde 5’lere düşmesi beklenirken yüzde 10’u aşmıştır. Kimden, niye, nasıl almıştır bu oyları – bilemiyorum.

HDP’dir ikinci kazananı seçimin. Sonuçta, barajın altında kalmamıştır.

CHP’nin üzerinde ise özellikle durmak gerekir. Klasik yüzde 20-25 arasında gezinen oyu, patlama yapmıştır. Ve de inanılmaz bir lider imajı çizmiştir Muharrem İnce. Yakın geleceğe dönük en önemli yatırımı, beklentisidir.

CHP’nin lideridir artık İnce.

Kılıçdaroğlu, makamını er veya geç O’na bırakacaktır. Bırakmak zorundadır.

Halit Kakınç

Odatv.com

halit kakınç odatv arşiv