"Belhanda'nın 1 senede atamadığını..."

27.01.2020 - 02:03 | Son Güncellenme: 26.01.2020 - 23:14

"Belhanda'nın 1 senede atamadığını..."

Süper Lig'in 19. haftasında Galatasaray deplasmanda Konyaspor'u 3-0 mağlup etti. Sarı-kırmızılı takıma galibiyeti getiren golleri Falcao, Emre Akbaba ve Adem Büyük kaydetti.

Karşılaşmanın ardından beIN Sports ekranlarında Güntekin Onay ve Metin Tekin değerlendirmelerde bulundu.

Güntekin Onay'ın Galatasaray değerlendirmeleri şu şekilde:

Galatasaray oldukça kararlı ve enerjikti. Puan kaybının nelere mal olacağının farkında olan bir Galatasaray vardı. Galatasaray son 3 maçtır daha enerjik ve coşkulu. Konyaspor bugün Galatasaray karşısında tutunamadı.

Golü yedikten sonra değişen bir şey olmuyor. B Planı devreye girmiyor. Belhanda'nın 1 senede atamadığını Emre Akbaba 3 maçta attı.

Bu kadar savunma kurgusuyla oynayan bir takımın 6'ya 2 pozisyonda gol yemesi Aykut Kocaman'ı çıldırtmıştır. Galatasaray 3 hafta sonra 9 puan alırsa Kadıköy'e nasıl bir tabloyla gidecek merak ediyorum.

Beşiktaş karşılaşmasını da değerlendiren Güntekin Onay, "1970'li yıllardan Beşiktaş'ı takip eden biri olarak Beşiktaş'ta hiç şahit olmadığım bir şey söyleyeyim. Tribünler hep Beşiktaş'ın yanında oldu. Fakat bu sezon 5. haftadaki Başakşehir maçından sonra 'Yere yatsana Abdullah Avcı' tezahüratları yapıldı. 15. haftadaki Malatyaspor maçında rakip öne geçiyor, tribünler Avcı'yı istifaya çağırır. Beşiktaş tribünleri hep takımın arkasında oldu. Hangi nedenlerden ötürü Beşiktaş'ın enerjisi bu kadar düştü? Galatasaray ve Fenerbahçe geriye düştü ama pes etmedi. Beşiktaş bunu hiç söylemedi" dedi.

Metin Tekin'in değerlendirmeleri ise şu şekilde:

Galatasaray maç boyunca kazanacağını hissettirdi. Konyaspor evinde neden ilk 15 dakikada gol yememek için oynuyor? Bazen teknik adamlar farklı bir şeyi deneyebilirler.

Saracchi genç bir oyuncu. Coşkuyla oynuyor. Çok iyi servisleri var. Hücuma çok katkı sağlıyor. Galatasaray koşularla, atletik bir şekilde farklı oldu. Üretemeyen Galatasaray 3 maçta 10 gol buldu.

Falcao'nun golünde stoper yaklaşmakta geç kalıyor. Bir adım yeterliydi stoper için. Bu kadar uzakta kalmaları savunmacı hatasından. Galatasaray bugün çok rahat kazanmadı mı? Bu hissi verdi bana.

Sivasspor yarın Rizespor'u yenerse fark yine 10 puanda kalıyor. Galatasaray ne hayal eder? Sivasspor'la olan farkı Kadıköy'e kadar 5'e indireyim. Bir de Sivas'a gidecek. Hafta hafta değerlendirmek lazım.

Beşiktaş'ın Göztepe'ye mağlup olduğu mücadeleyi de değerlendiren Tekin, "Yönetim, Beşiktaş'taki tablonun sorumlusu olarak teknik adamı gördü ve değiştirdi. Bana göre Abdullah Avcı'nın geçmişteki performansı daha iyi kurulabilecek takımı hak etmişti fakat böyle bir karar verildi. Beşiktaş'ın bundan sonrasına bakması lazım. Benim gördüğüm Beşiktaş'ın en zayıf kadrolarından biri olduğu. Belki Abdullah Avcı'yı Galatasaray'a şampiyonluğu kaybeden teknik adam olarak gördüler. Keşke teknik adam değişkenliklerinde tablo da değişse. Önce oyuncu planlamasını doğru yapacaksınız. 14. hafta 2. sıradayken mağlup olduklarında vazgeçtiler. Buna ne sebep? Başarısızlıkta 3. sene oluşu. Artık başkanların misyonu sürdürülebilir ekonomik bilançoyu devam ettirmesi" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler