1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Belgin Kesemen ile Röportaj
Belgin Kesemen ile Röportaj

Belgin Kesemen ile Röportaj

Kars T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu olarak, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla açmış olduğumuz ‘’Dört duvar arasında siyah beyaz hayatların renkli dünyası’’ isimli sergimiz bugün toplandı.

A+A-

Sergide görmüş olduğunuz ürünler, hükümlü ve tutuklu kardeşlerimiz tarafından yapılmıştır.

Ceza infaz kurumunda,  özellikle el sanatları üretenlerin büyük kısmı sonradan bu işe başlayanlardan oluşuyor, yani cezaevine girdikten sonra başlıyor.

 Ceza infaz kurumunda yapılan eğitim ve sosyal faaliyetler, içerdeyken moral, hükümlülerin tahliyelerinden sonra ise toplumla bütünleşmelerini ve dışarıdaki hayata uyum sağlamalarını kolaylaştırmak amacıyla yapılıyor.

Ülkemizde özellikle son yıllarda ceza infaz anlamında yaşanan değişim, ceza infaz kurumlarını bir anlamda eğitim kurumlarına dönüştürmüştür.  Ceza infaz kurumlarında gerçekleştirilen faaliyetlerde, hükümlü ve tutukluların topluma kazandırılması gün geçtikçe önem kazanmaktadır. Hükümlülerin ve tutukluların infazlarını tamamlama süreleri içerisinde eğitim, iyileştirme, spor faaliyetleri, iş-meslek kursları, kültürel faaliyetler; diğer resmi kurumlar ve STK’lar ile birlikte işbirliği içerisinde gerçekleştirilmektedir.

Kars T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürümüz Sayın Turgay KARTAL ve diğer tüm personel, kurum şartlarını da göz önünde bulundurarak, buradaki hayatın mümkün olduğunca normalleşmesine gayret sarf ediyor. Her bir çalışan, mesleklerinin hakkını vererek çalışıyor.

Ben de burada kısmi zamanlı da olsa çalışmaktan mutluyum. Toplumun her bir ferdine ayrı bir önem veriyorum. Önyargının, empatiyi engellediğini biliyoruz. İnsanlar nerede olursa olsun sevinçlerini paylaşarak çoğaltır, acılarını da bu yolla sağaltır. Çeşitli suçlardan dolayı hüküm giymiş kadınların, her şekilde ve her koşulda yanlarında olduğumuzu göstererek, onları yeniden kazanabilmek ve kendilerini hayattan soyutlamalarına engel olmak amacıyla severek yapıyorum işimi.

Bu kursların açılmasına vesile olan ve bu fırsatı veren Kars Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Serdar DURMUŞ, Kars T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürümüz Sayın Turgay KARTAL, Kars Halk Eğitim Merkezi Müdürlerimiz Sayın Acihan KOÇOĞLU ve Sayın Turan MUĞLU’ya teşekkür ederim.

Geleneksel el sanatlarımız, geçmişi günümüze taşıma ve günümüzde yaşatma sanatıdır. Kursiyerlerimiz de bunun bilincinde olarak atölyelerden çıkan her ürüne özen gösteriyorlar.

“Mis Kokulu Sabunlar”ı tamamen doğal, saf sabundan yaptık ve yapımında hiçbir kalıp kullanmadık. Sabundan yaptığımız meyveler, güller, diğer usta öğretici arkadaşlarımın çalışması olan ahşap ürünler, seramik ve Kars ilimize ait tarihi mekanların minyatürü gibi birbirinden renkli ürünlerle süslediğimiz sergimiz büyük bir ilgi gördü ve katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı. Bu yoğun ilgi içerisinde, yaklaşık 1000 parça ürün satışa sunuldu. Sergimiz dört gün boyunca devam etti.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü, tüm dünyada kadınların eşitlik, kalkınma, daha huzurlu yaşam özlemlerini ve isteklerini dile getirdikleri, birlik ve beraberlik günü olarak kutlanmaktadır. Bu anlam içerisinde en kötü zamanda bir dost elinin omza dokunması, içten sevgi dolu bir bakış, bir tebessüm, teskin edici bir söz dünyalara bedeldir diyor, tüm dünya kadınlarının Kadınlar Günü’nü kutluyorum.

Belgin KESEMEN

belgin-kesemen.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.