“Belediyenin aracıyla terör örgütüne bombalar gönderiliyor”

“Belediyenin aracıyla terör örgütüne bombalar gönderiliyor”

Tahir Büyükakın, Fransa’nın Metz kentinde yapılan Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresinin İzleme Komitesi Toplantısı’nda bir konuşma yaptı.

Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Fransa’nın Metz kentinde yapılan Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresinin İzleme Komitesi Toplantısı’nda bir konuşma yaptı. YBYK Türkiye Denetim Eş Raportörlerinin “Türkiye Denetim Raporu” ile ilgili denetim komisyonu toplantısında, Avrupa Yerel Yönetimler Özerlik şartının izlenmesi üzerine bir değerlendirme de yapan Başkan Büyükakın, röportörlerin dile getirdiği “Terörizm tanımı olmayan bir suç” ifadelerine karşın “Avrupa Konseyi’nin, terörizmin önlenmesi sözleşmesi var. Terörizmin önlenmesi sözleşmesinin, beşinci maddesinde, ‘terör suçunun işlenmesini teşvik etmek niyetiyle böyle bir eylemin dolaylı olsun ya da olmasın terör suçlarını savunmak, aleni teşvik suçudur’ diyor” dedi.
DAHA NASIL BİR DELİL BEKLİYORSUNUZ?

Büyükakın, “Peki bir başka örnek gösteriyim size. Sizin ülkenizde PKK gibi bir terör organizasyonu olsa. Avrupa Birliği de PKK için bir terör organizasyonudur diyor. Böyle bir terör örgütü ülkenizde olsa ve bu terör örgütünün mensubu devlet tarafından bir terör eyleminde etkisiz hale getirilse ve bir belediye başkanınız o terör örgütünün mensubunun cenazesine araç ve cenaze aracı gönderse ne yapardınız? Bakın burada cenaze aracı yolluyor. Siirt Belediyesi’nin, Diyarbakır Belediyesi’nin ve Batman Belediyesi’nin aracı. Sormak istiyorum ne düşünürsünüz? Terörü alenen teşvik değil midir bu? Daha nasıl bir delil bekliyorsunuz.” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.