Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Belediyemizin paraları çarçur ediliyor

Belediyemizin paraları çarçur ediliyor

SİYASET 17.01.2019 11:53:00 0
Belediyemizin paraları çarçur ediliyor
AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, yeni otogar, güreş sahası gibi projelerin kamulaştırılması tamamlanmadan başlanmasından kamu zararı doğduğunu, atalardan kalan Belediye mülklerinin ise verimli değerlendirilmemesinden ötürü kira geliri kaybına neden olunduğunu iddia etti.
 
AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, dün Binbirevler ve Batıkent Mahallesi sakinleri ile buluştu. Düğün  salonunu tıka basa dolduran vatandaşlara hitap eden Başkan Adayı Başdeğirmen, Belediye yönetimini kamu kaynaklarını çarçur etmekle suçladı. Halka Belediye yönetimini şikayet eden Başdeğirmen, ‘büyük projeler ve hizmetler için geliyoruz’ dedi.
 
Binbirevler ve Batıkent ortak programında ilk konuşmayı yapan AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ömer Parlak, 31 Mart akşamı herkesi zafer kutlaması için Isparta Belediyesi önüne davet etti.
 
Daha sonra yoğun alkış altında kürsüye çıkan AK Parti Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen, rutin belediyecilik hizmeti için göreve talip olmadığının altını çizdi. Isparta halkının refah düzeyini artırmak istediğini belirten Başdeğirmen, şöyle konuştu:
BELEDİYE MEVZUATINA SINIRLI KALMAYACAĞIZ
“En güzel hizmet için karşınızdayım. Sadece rutin hizmetler için değil,  Belediyecilik mevzuatı ile sınırlandırılmış hizmetler iç n değil toplumumuzun refah düzeyini artırmak için geliyoruz. 57 yıldır bu şehirde yaşıyorum. Bu şehirde doğdum, okudum, büyüdüm, evlendim, çocuk sahibi oldum. Bu şehirde kazandım, burada yatırım yaptı ve Allah nasip ederse burada öleceğim. Mezarım Asri Mezarlık’ta olacak. Bu memlekette yaşayan, bu memleketin sorularını bilen ve dertlenen bir insan olarak karşınızdayım. Benim atalarım yüzyıllar öncesinden buraya gelmiş. 40 yıldır ticaretin içindeyim. Kendi hayatımız, kendi kazancımız dışında her türlü sosyal faaliyet içerisinde bulunduk. 5 yıl belediye meclis üyeliği yaptım. Belediyecilik eğitimimi alarak geldim. 15 yıl ITSO’da yöneticilik yaptım. Ben yaptım, ben bilirim demek bize yakışmaz. Bizim dönemimizde sizlerin fikirlerine saygı olacak. Ben bilirim de yanlışlık vardır. Doğruyu bulamk için çalışacağız. Başka yerlerin güzelliklerini örnek alacağız.
BEN BİLİRİM, BEN YAPARIM KAPRİSİ İÇİNDE OLMAYACAĞIM
Sadece bir kapris, ‘ben yapmam, beğenmedim’ gibi yaklaşımlarla ITKM projesini uygulamadık. Ne oldu biliyor musunuz 65 dükkan kaybettik. Şimde 650 dükkan belediyenin olacaktı. Ve ITKM 25 yıldır mevta durumda. Sadece yılda 1 kez güreş yapılacak yere güreş alanı yapıyoruz. Yapılan yerin arsa değeri 60 milyon TL. Arsanın 22 bin m2’si vatandaşa ait. Vatandaş mahkemeye başvurdu. Terminal 160 bin m2’lik bir yer. Kamulaştırılmayan yerler var. Orası da mahkemelik. Paralarımız çarçur ediliyor.
BEBEK CENAZELERİNİ ÇIKARMAK ZORUNDA KALDIK
Asri mezarlık ile mahrukatçılar sitesi arasında bir yer var. Vatandaşın yeri. Vatandaş yerimi alın diyor, 1 milyon TL istedi. Vermediler, olmaz dediler. Bu arada cenazelerimizi oraya gömdük. Çoğu bebek mezarları. Mahkemeye gitti vatandaşın yerine 2.5 milyon değer biçildi. 6 ay önce 1 milyon verse bitecekti. Sonra ne yaptık biliyor musunuz? Mahkeme kararıyla cenazeler çıkarıldı, başka yere defnedildi. Çoğu bebek cenazesi. Sen heykelere milyonlar harcayacaksın vatandaşın yerinin parasını vermeyeceksin. OPET benzinlik ihaleye çıktı. Aylık 100 bin TL’den gitti. Hata yapmışlar, ihale iptal oldu. 24 aydır boş duruyor. Belediyenin zararı 2.4 milyon TL. Otel Isparta 3 yıl atıl kaldı. Atatürk parkı 2 yıl sonra açıldı. Kervansaray restoran 3 yıl atıl kaldı. Kültür Sarayı 2.5 yıl açılamadı. Buralardan kira geliri kaybımız var. Atalarımızdan, büyüklerimizden kalan belediye mülklerinin kıymeti bilinmedi. Fuat Uyar, Ziya Zeynelgil, sayın Aybatılı hizmet bırakıp gitmişler, sağolsunlar. Artık görev değişikliği kaçınılmazdık.
DAHA ÇOK FABRİKA OLACAK
Isparta’da 3 önemli pomza yatağı var. Kullanım hakkı belediyenin. 100 yıldan fazla yetecek madenimiz var. Nevşehir’de pomza sahalarının kullanımı da Belediyeye ait. Ama orada belediye ne yapmış biliyor musunuz? Pomzanın kullanım hakkını özel sektöre vermiş. Kantar tartıyor, parasını alıyor. Pomzayı alan özel sektör de biriket üretiyor. 40 tane fabrika var. Bize Balkanların en büyüğü dediler. Biz de 1 tane fabrika var. Yılda 25-30 milyon adet biriket üretiliyor. Nevşehir’deki fabrikaların görün bir tanesi yılda 50 bin biriket üretiyor. Nevşehir’deki fabrikalar bizden 55 kat daha büyük. Aklımızla neden alay ediyorsunuz. Üretimin, yatırımın önünü açacaksın. Yoksa sanayi nasıl geliyor. İmar projelerini 8-12 ayda verirsen adamı yıldırırsın, yatırım yapmaz. Pomza madenlerinin tapusu belediyenin elinde kalacak, kantara çıkarıp tarttıktan sonra parasını alacaksın, özel  sektör de fabrika yapacak. Daha çok üreteceksin, daha çok istihdam oluşturacaksın. Bunun neresi zarar. Yatırımcının önünü açmadan, maalesef büyüyemeyiz. İlimizin ekonomik değerleri en üst düzeyde kullanılacak.
AKLIMIZLA ALAY EDİYOR
Bir proje var. Onun kavgasını yapıyoruz. Kapalı duraklar. Sayın Başkan gece vakti önüne geçti açıklama yaptı. Bu projeymiş’ gibi küçümseyen laflar. Yağmurda, karda otobüs bekleyen öğrenci için evet büyük proje. Bir de ‘patent aldık’ diyor. Aaaaaaa yalana bak. Patent nasıl alınır. Biz gelmeden hizmete başladık. Şehir Hastanesi önüne üst geçit yapacağımızı açıkladık. Çok beğenildi. Geçtiğimiz günlerde sayın başkan yardımcısı çıkmış açıklama yapıyor. Kendisi de çıkmıyor. Şehir Hastanesi önünde büyük sıkıntılar var. Adam karşıya eczaneye gidecek 20 dakikada geçemiyor. Harika bir hastanemiz oldu. Oraya bir üst geçit lazım. Asansörlü ve yürüyen merdivenli. Biz dedikten sonra sayın Başkan yardımcısı çıkmış biz 2017’den önce imar planına işledik diyor. ‘Proje bizim’ diyor. Al senin olsun. Hayırlı uğurlu olsun. Uygulanmayan projeyi 2003’de düşünsen ne olur, 2023’de düşünsen ne olur. Aklımızla alay ediyorlar. Ağlaınacak halimize gülüyoruz.
HASTANE YAPIMINI 2.5 YIL OYALADI
Şehir Hastanesi inşaatına 4 yıl önce başladılar.. Türkiye’nin ilk 3 büyük hastanesinden birisi Isparta’ya yapıldı. Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz. Isparta sevgisini böyle gösterdi. Orada belediyenin 2 bin m2 yeri vardı. Bize ver’ dendi, parasını istedi. 2.5 yıl 2 bin m2 yer için oyaladı. Hastanenin yapımını geciktirdi. Gariban bir vatandaşın yeri olsaydı inanın bedavaya verirdi. Memleketime hastane yapılsın yeterki derdi. Sayın Başkan ‘hayır’ dedi, 3 milyon TL istedi.
BEN İÇİNDEYİM, HASTANEYİ
YAPTIRMAMAK İÇİN UĞRAŞTI
AK Parti İl Başkanı Osman Zabun da konuşmasında Şehir Hastanesi’nin yapım sürecini anlattı. O zaman İl Genel Meclisi üyesi olduğunu belirten Zabun, ‘İl Özel İdaresi 100 bin m2 yeri bedavaya verdi, Isparta Belediyesi 2 bin m2 yer için 2.5 yıl oyaladı. Amacı hastaneyi yaptırmamaktı” dedi

Cuma 20.3 ° / 8.2 °
Cumartesi 14.2 ° / 5.9 °
Pazar 18.2 ° / 4.3 °