SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Belediyeler Sahiplenmeyince, Temizlik Muhtarlara Kaldı

0
Güncellendi - 2019-12-14 04:47:10
Belediyeler Sahiplenmeyince, Temizlik Muhtarlara Kaldı
A- A+ PAYLAŞ

Tecde ve Çilesiz mahallelerindeki bazı caddelerde, Büyükşehir Belediyesi ile Yeşilyurt Belediyesi arasında "temizlik sorumluluğu" anlaşmazlığı yaşanınca, caddeleri temizlemek için muhtarlar süpürgelere sarıldı.

İki mahallenin sınırlarında bulunan Altınkayısı Bulvarı ile Mıhlıdut Caddesi'nde yaklaşık 1 aydır, ne Büyükşehir ne de Yeşilyurt Belediyesi temizlik yapıyor. Bu caddeler ve çevresinde oturan vatandaşların şikayetleri üzerine Yeşilyurt Belediyesi'ni aradıklarını belirten Tecde Mahallesi Muhtarı Ali Yiğit ile Çilesiz Mahallesi Muhtarı Veysel Özfındık, daha önceleri Yeşilyurt Belediyesi tarafından bu bölgelerde bir kaç defa kaldırım kenarı temizliği yapıldığını, ancak 1 aydır sorun yaşandığını, Yeşilyurt Belediyesi tarafından kendilerine söz konusu caddelerin kaldırımı, peyzajı, ağaç dikimi, ağaç sulaması ve yol çalışmasının Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldığından dolayı temizliğinin de Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması gerektiğini söylediklerini, bunun üzerine üzerine Büyükşehir Belediyesini aradıklarını , Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından 2014 yılında alınan Meclis kararını kendilerine gönderildiğini belirten muhtarlar belediye meclis kararında özetle şunların yazıldığını ifade ettiler:

"Belediye Meclis Kararı:

Tarih: 12.03.2015

Sayı: 9633756-301-05-143- Birleşim 7-oturum 1

Yeşilyurt ve Battalgazi ilçelerinde bulunan 16 adet ana arterin mekanik temizliği, yıkanması ve çöp kutularının monte edilme işinin Büyükşehir Belediyesi tarafından, biriken atıkların aktarma istasyonuna nakledilmesi işlerinin ilgili ilçe belediyeleri tarafından yapılması hakkındaki Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı'nın  02.03.2015 ​tarih ve 82/381 sayılı yazısı okunarak gereği görüşüldü.

Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 10.06.2014 tarih 81 sayılı kararında yer alan ve aşağıda belirtilen 16 adet ana arterin;

a) Mekanik Temizliği ve yıkanması işi ile birlikte, bu 16 adet ana arterin üzerinde bulunan kaldırımların temizlik personelleri tarafından elle süpürülmesi ve bu kaldırımlara çöp kutularının monte edilme işinin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmasına biriken atıkların ise ilçe belediyeler tarafından nakledilmesine oy çokluğuyla karar verilmiştir."

Muhtar Yiğit ve Özfındık sözlerini şöyle sürdürdüler:

"Tecde ve Çilesiz mahalleleri gelişen ve büyüyen mahallelerdir.. Meclis kararından sonra ana cadde ve bulvarlar açılmıştır, muhtemelen daha bir çok ana cadde ve bulvarlar açılacaktır. Bundan sonra açılacak bulvar ve caddelerin temizliği kime ait olacaktır? Bu nedenle açılan yeni bulvar ve caddeler için alınan bir meclis kararı bulunmamaktadır..Yeni bir meclis kararı mı alınacak yoksa bu konu muallakta kalıp devam mı edecek? Meclis kararı alınırken 16 ana arter belirlenmiş. Şayet temizlik ilçe belediyelerine tahsis edilmişse ana arterlerin temizliği neden Büyükşehir'e bırakılmış?

Biz muhtar olarak bir aydır bu konuyu gündeme getiriyoruz. Ancak bir çözüm bulamadık ve yaklaşık 20-25 gündür Tecde Altınkayısı Bulvarı ve Çilesiz Mıhlıdut Caddesi'nin temizliği yapılmıyor.

Bu konu sadece Yeşilyurt Belediyesi için değil yarın Battalgazi Belediyesi tarafından da kendi sorumluluk bölgesi için gündeme getirilecektir. Konuyu gündeme getirmemizdeki tek amacımız, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Çınar ve Battalgazi Belediye Başkanı Sayın Osman Güder'in bir araya gelerek yeni bir meclis kararı almaları veya konunun bir an önce çözüme kavuşturmalarıdır."

Bülten- malatyahaber.com

FOTOĞRAFLAR: Tecde Muhtarı Ali Yiğit (ilk fotoğrafta) Altınkayısı Bulvarı'nda, Çilesiz Muhtarı Veysel Özfındık da Mıhlıdut Caddesi'nde temizlikte..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

26 yorum yapılmış

  • veysel (4 yıl önce)
    tecde muhtarımız ali yiğite yaptığı çalışmalardan dolayı teşşekkür ederiz muhtarımız şov yapmak için yapmıyor mahalle halkı çabalayan bi muhtardır ona eline süpürge aldıran yeşilyurt temizlik işleri müdürü utansın muhtarımız ne yapıyorsa mahlemiz için yapıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    Bunlarda hizmet beklemek akıl işi deyil bunlar sadece yaptıkları iş rant paylaşımı halkın işi temizliği önemli deyğil
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan (4 yıl önce)
    Sayın muhtar sürekli mevcut belediye başkanlarını meht ediyosun sonrada temizlik yok.Yemezler bu işleri.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cemal (4 yıl önce)
    Ben ongündür Yeşilyurt ve Büyükşehir Belediyelerini arıyorum. Belediyenin her makamıyla ğörüşme sağladım hiç biri sorumluluğu almıyor. Muhtarlar en doğru olan şeyi yapmışlar. İnşallah yaptığınız bu güzel faaliyet ses getirirde bu sorun ortadan kalkar. İkinizide tebrik ederim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Alican (4 yıl önce)
    Ben on gündür Yeşilyurt ve Büyükşehir belediyesinde aramadığım makam kalmadı. Her iki belediyede sorumluluk bizde değil diyor. Kişisel fikrim en doğru olan şeyi yapmışlar. Her ikisinide tebrik ediyorum. Elinize o süpürgeleri almanız utanılacak bir şey değil. Ben sizinle gurur duydum. Durumu çok güzel bir yöntemle gündeme getirmişsiniz inşallah sorun çözülür .
    0
    0
    Yanıtla
  • Doğru (4 yıl önce)
    Sow baska birsey degil gungor cad .altkisminna zorla gobek yapildi amma isik lari yanmiyor . Arrac lar kaldirrima cikkiyor. Donerken . Gun gor cad ipek bocegi sk . Arac sahip leri allah neverdiyse songaz gidiyor lar .o rayi suppureceginne. Kasis yaptir .keske oy vermeseydim diye dusunnuyorum .
    0
    0
    Yanıtla
  • show yapıyor dediğin muhtar seçimlerde malatyada en yüksek oyun alan kişidir karşınında 6 aday olmasına rağmen bide daha 3 seme var seçimlere bu nasıl bi mantık daha dün yediğinizi unutan 3 sene sonra bu showumu hatırlayacak........
    0
    0
    Yanıtla
  • Emir (4 yıl önce)
    Muhtarlar yirmi gündür caddelerimizde temizlik yapılmıyor belediyeler arasındaki sorun çözülsün demiş. Memleketimin çok akıllı muhterem insanı altına yorum yapmış reklam, iş, şu bu . Boş konuşma bazı insanların genetiğinde var.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal (4 yıl önce)
    Her iki muhtarımızıda canı gönülden tebrik ediyorum. Mahallelerinin sorununu kimseyi incitmeden güzel bir şekilde dile getirmişler. Bu ülkenin sizin gibi kibirden arınmış insanlara ihtiyacı var. İnşallah anlatmak istediğiniz mesaj yerini bulmuştur. Yukarıda bazı yorumları okudum, boş yorumlara kulak vermeyin.
    0
    0
    Yanıtla
  • İbrahim (4 yıl önce)
    İkiside AKP belediyesi şaşırmadık yani
    0
    0
    Yanıtla
  • Gökay (4 yıl önce)
    Burada yapılmış herhangi bir şov vs olduğunu düşünmüyorum adım gibi eminimki bu iki muhtarda gerekli yerlere gerkli başvurları yapmış ve cvpsız kalmışlardır onlarda olayı bu şeklide boykot etmişlerdir. Bu Arada temizlik imandan gelen diyen kişiye çağrıda bulunuyorum al eline süpürgeyi gez cadde ve sokakları imanını kurtarmış ol :)
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (4 yıl önce)
    Sadece m.çınar ve senin kapınıza otobüs var, caddenin diğer kısmına ulaşım yok, bu da bizden olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Emir (4 yıl önce)
    Sahiden bu Belediyeler ne iş yapıyor Ben Çilesiz Mıhlıdut Caddesi sakinlerindenim Cadde üzerinde manav var manav tezgahını (kasalar,Şemsiye) tam kaldırımda vatandaş yürüyemiyor ben Yeşilyurt zabıtasını aradım bana verilen cevap onların oraya bakma yetkisi olmadığını ve manavın siyasi göçünün olduğunu oraya büyük şehir Belediyesi bakıyor dediler bende orayı aradım not aldılar fakat kimse o manava bir şey yapmadı halen kaldırımı kullanıyor vatandaş tek sıra yahutta yola çıkarak geçiş yapıyor bu Belediyecilik nereye gidiyor kimlerin ipoteğinde.....
    0
    0
    Yanıtla
  • Cihat (4 yıl önce)
    Cok komiksiniz mahalleyi temsil edeceginize rezil ettiniz süpürge yakışmış elinize başkan beye rica etsek işe alir belki sizi kapak resmi olursunuz işsiz kaldiniz galiba hangi garibandan aldiniz o süpürgeyi bilmiyorum ama bence sizide alsinlar iş istiyorsunuz galiba belediyeden
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (4 yıl önce)Cihat isimli kullanıcı yorumuna
    Cihat bey öyle bir yetkiniz varsa önce kendinizi bir işe aldırın. Çalışmış olsaydınız bu kadar boş konuşmazdınız. Adamlar ne güzel işini yapmış belediye başkanları düzeyinde bir çözüm bulamışlar. Durumu kibar bir dille gündeme getirmişler. Resimleri değilde yazıyı okuyun bence
    0
    0
    Yanıtla
  • Cihat eline her süpürge alan rezil olsaydı. O kadar temizlik personeli çocukları aileleri rezil rüsva olurdu. Bir insanın kendini ve çevresini rezil etmesi için namuzsuzca, haysiyetsizce bir iş yapmış olması gerekir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Serkan (4 yıl önce)
    Aynı olay sitmapinarindada var hatta resmini çektim vatandaş supuruyor
    0
    0
    Yanıtla
  • mahmut (4 yıl önce)
    bende orda oturuyum her sabah temizlik yapılıyor neyin peşindesiniz
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa Hoca (4 yıl önce)mahmut isimli kullanıcı yorumuna
    Muhtarlarım vallahi çok iyi yapmışsınız. Ama bu devirde sizin gibi insanlar prim yapmıyor. Prim yapmak istiyorsanız siyasi yalakalık yapıp bütün siyasilerin önünde eğilmeniz, iyi birer şak şakçı olmanız lazım. Siyasetle uğraşanları haklı vatandaşı haksız çıkarmanız gerekli. İşi gücü bırakıp şunuda yapabilirsiniz hava limanında bekleyip her gelen müdür, vekil, bakan selfi çekip sosyal medyada yayınlayın yemin ederim ki bütün memleket sizi alkışlayacaktır ve hiç kimse sizin işinizi yapıp yapmadığınızı sorgulamayacaktır. Kendi işiniz dışın da herşeyi yapın sonuca bakın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (4 yıl önce)
    Büyükşehir’in temizlikten sorumlu yöneticileri neden bu duruma kayıtsız acaba?
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (4 yıl önce)
    Muhtar basını çağırmış, show yapmış, al eline süpürgeyi gel bizim Taştepeye bakalım yapabilecek misin?
    0
    0
    Yanıtla
  • Pırasa (4 yıl önce)
    Muhtarları sadece seçim gezisinde her kapıyı açmak için kullandıklarını muhtarlar anlamıştır umarım. Birde muhtar olmak için akşama kadar onların arkasında gezerlerdi. Demek ki neymiş yemek yenince kap tekmelenirmiş...
    0
    0
    Yanıtla
  • Kaya (4 yıl önce)
    Meclis kararını okuyunca bir hukukçu olarak şunu söyleyebilirim. Büyükşehir meclisinin tekrar toplanması ve tartışmalı caddeler için yeni karar alınması gerekmektedir.Aksi taktirde mevcut sistemin devam etmesi gerekmektedir.''Kanunun geriye şamil olmaması '' ilkesi unutulmamalıdır.Zira , ilimizin en ücra ilçelerinde açılalan yeni caddeyi Büyükşehir Belediyesi mi temizleyecek.
    0
    0
    Yanıtla
  • Aspuzulu (4 yıl önce)
    Muhtarımızın dediği gibi 25 gün öncesine kadar caddemiz ,Yeşilyurt Belediyesi ekiplerince düzenli olarak temizleniyordu ve mahalle sakinleri olarak da bizler çok memnunduk.Ne olduysa 25 gün içinde oldu.Mutlaka bir sivri akıllı çıkıp biz yapmayalım diye başkanı kandırmaya çalıştı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Basri (4 yıl önce)
    Birincisi Elindeki supurge belediyenin supurgesi İkincisi temizlik imandan gelir Ucuncusu herkes kendi kapisini temizlese temizlik gorevine gerek kalmaz sizde kapinizin onunu temizleyin yapismaz elinize Dorduncusu elinize de yakismis ama
    0
    0
    Yanıtla
  • Kurtbey (4 yıl önce)
    Bunun adı reklam Sen muhtar olmuşsan belediye ile temasa geçip gerekeni yapacaksın öyle eline süpürge alıp resim çektirme ile olmaz
    0
    0
    Yanıtla