Lütfen bekleyin..



belediyeden 26 yeni otobüs

23 Şubat 2017, 20:16 - Okunma: 2336

48 otobüs ile şehir içi ulaşımının sağlandığı Batman’da, 8 milyon liraya mal olan 2'si engelli 26 şehir içi otobüs daha düzenlenen törenle hizmete başladı.

Batman Belediyesi tarafından 8 milyon liraya mal olan 2'si engelli 26 şehir içi otobüsünü, düzenlenen törenle dualarla hizmete koydu.

 

belediyeden-26-yeni-otobus-005.jpgDaha önce 48 otobüs ile şehir içi ulaşımının sağlandığı Batman’da, hizmete sunulan 26 yeni otobüs ile sayı 74'e yükseltilerek, böylece günlük yolcu taşıma sayısı 24 binden 33 bin kişiye çıkartıldı.

belediyeden-26-yeni-otobus-003.jpgYeni otobüsler Batman Şehirlerarası Otogarında düzenlenen törenle, yapılan konuşmaların ardından Batman İl Müftü Yardımcısı Ahmet Duran’ın yaptığı dualarla halkın hizmetine sunuldu.

Yolculara ücretsiz internet imkanının da sunulacağı yeni otobüslerle birlikte kentte aylık 1 milyon yolcu taşınacak.

belediyeden-26-yeni-otobus.jpgBatman Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, törende yaptığı konuşmada, "Bu bölgenin insanı yıllardır çok sıkıntı çekti. Artık istiyoruz ki bizim insanımız, bizim çocuklarımız gelecek dönemde kanla, sıkıntıyla, ızdırapla kötü şartlarda yaşamasın. Her şeyin en iyisini yaşasın. Yaşamın bütün alanında hep kalite ile muhatap olsunlar." dedi.

Yeni otobüslerle kentin ulaşım sorununun önemli ölçüde sona ermiş olacağını belirten Aksoy, insan odaklı hizmet vermeye çalıştıklarını söyledi.

"Bizim insanımız her şeyin en iyisine layık." diyen Aksoy, "Niçin başka kentlerde, Avrupa'da, niçin dünyanın başka yerlerinde insanlar yüksek belediyecilik standartlarıyla yaşamlarını sürmesinler? Niçin daha temiz, daha konforlu koşullarda gidip gelmesinler, daha güzel parkları olan, güzel yolları olan, çocukların rahatlıkla dolaştığı bir yerde yaşamasın? İşte bu anlayışla belediyenin tüm olanaklarını başka muzır işlere değil, ancak halkımızın mutluluğuna, onun yaşamını daha kaliteli hale getirmeye, ona daha çok hizmet vermeye ayırıyoruz." ifadelerini kullandı.

Otobüsler gizli görevlilerce denetlenecek

Vatandaşların sorunsuz ulaşımının sağlanması için yeni bir uygulamayı da hayata geçirdiklerini belirten Aksoy, bundan sonra otobüs şoförlerinin gizli görevlilerce denetleneceğini kaydetti.

Aksoy, kurallara uyan şoförlerin ödüllendirileceğini, uymayanların ise cezalandırılacaklarını ifade etti. (İLKHA)

belediyeden-26-yeni-otobus-001.jpg

belediyeden-26-yeni-otobus-004.jpg

  • Bu haberi paylaşın:
UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
GÜNCEL Kategorisindeki Diğer Haberler
Batman'da transit dolmuş ile hafif ticari aracın kafa kafaya çarpıştığı..
HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı 31 Mart Yerel Seçimleri öncesi ..
Batman'daki şarküteri işletmecileri ve hayvan besicileri, yağan yağışla..
Batman ilçesinde yeni seçilen belediye başkanlarını ziyaret eden HÜDA PAR B..
Batman'ın Sason ilçesindeki çaya düşen hafif ticari araçtaki anne ve oğ..
Batman Havalimanı Müdürlüğü tarafından açıklanan 2024 yılı mart ayı istatis..

RSS
© 2024 - Batman Basın
bmV0aGFiZXJ5YXppbGltaS5jb20=