Belediye, Pazarcılar ile anlaştı

EKONOMİ 16.02.2017 - 18:12, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3622+ kez okundu.
 

Belediye, Pazarcılar ile anlaştı

4 yıl önce Bulancak Belediyesi eski Başkanı Av. Kadir Aydın zamanında alınan bir karar ile Bulancak'ta ki pazar yeri Bulancak sahil yolu kenarındaki alana taşınmıştı.
O günden bugüne büyük bir soruna dönüşen pazar yeri burada mı, kalsın yoksa yapılan eski pazar yerinde yapılan binanın kapalı olan alt katındaki yere mi taşınsın tartışmaları artık sona erdi. 14 Şubat Salı akşamı Pazar yeri için çözüm bulmak amacıyla yapılan toplantı da önemli bir adım atılarak pazarcılar ve Bulancak Belediyesi arasında devam eden sorun, çözüm aşamasına girdi.Karaf Cafe de yapılan son toplantıya Bulancak Belediye Başkanı Recer Yakar, Başkan Yardımcısı Orhan Güngör, Belediye meclis üyesi Hamdi Alparslan, Bulancak Seyyar Satıcılar Sos. Yard. Derneği Başkanı İsmail Yılmaz, Başkan Yardımcısı İsmail Akgün ile çok sayıda dernek üyesi ile pazarcı esnafı katıldı.Toplantının açılış konuşmasında Dernek Başkanı Yılmaz bir konuşma yaparak, "Bu sorun artık bu akşam yapılacak bu toplantıda bir sonuca varmalıdır. Başkan da buraya gelerek sorunu çözmek istiyor. Derneğimizin alacağı doğru karar ile Pazar yeri konusunda bir mutabakat sağlamak gerekiyor. Uzun bir süredir süren bu tartışmayı artık noktalamalıyız" dedi.Daha sonra Başkan Yakar, katılanlara gelinen son adım hakkında bilgiler vererek şunları söyledi; "Gerek belediye olarak bizler, gerekse pazar esnafı olarak sizler artık bu sorundan iyice muzdarip olduk. Konu artık bir çözüm aşamasına gelmeli. Sahil kenarındaki yerde kalmanız söz konuş değil. Buna kanunlar izin vermiyor. Giresun Valiliği ve Bakanlık bizi birkaç kez bu konuda uyardı. En sonunda bakanlık belediyemize 123 bin lira ceza kesti. Pazarcılarımızın ekmek kapısını engellemek gibi bir niyetimiz bugüne kadar olmadı. Ancak yapacakta artık bir şey kalmadı. Bu toplantı da bir karar alacağız ve buna iki tarafta uyacak. Bundan başka bir çözümde yok. 4 yıl önce alınan bu karar sonrası sizde epeyce bir sıkıntı çektiniz. Şu anda yapılan binanın alt katında 70-80 adet dükkanımız var. Bunları pazarcı esnafına uygun bir maliyetle kiralayacağız. Buranın yapımı bizim hesapladığımız ve maliyetini düşündüğümüz rakamın üstünde çıktığını ifade edebilirim. Belediye olarak bu maliyeti ilk önce karşılayabileceğimiz düşünüyorduk. Fakat düşündüğümüz gibi olmadı. Biz 150-200 bin lira civarında bir katkı yaparak ve sizden de katkı sağlayarak burayı 800 bin lira civarında bir rakamda bitireceğiz. Bunu da bu toplantıda bir karar olarak birlikte almalıyız. Siz ne derseniz olacak" diyerek konuşmasını tamamladı.Bu konuşmadan sonra toplantıya katılan pazarcılar nasıl bir pazar yeri olacak diye sorularını sordular. Karşılıklı bir tartışma sonrası maliyetin yüzde20-30’nun peşin olarak verilmesi ve kalan kısmın taksitler halinde ödenmesi noktasında mutabakat sağlandı.Pazar yerinin dükkanlarının en kısa zamanda yapılması için ihaleye çıkılacak ve Mayıs ayının sonuna kadar Pazar yeni yerinde 7 gün de dahil olmak üzere açık kalacak.    Erhan GÜNDOĞAR
4 yıl önce Bulancak Belediyesi eski Başkanı Av. Kadir Aydın zamanında alınan bir karar ile Bulancak'ta ki pazar yeri Bulancak sahil yolu kenarındaki alana taşınmıştı.
O günden bugüne büyük bir soruna dönüşen pazar yeri burada mı, kalsın yoksa yapılan eski pazar yerinde yapılan binanın kapalı olan alt katındaki yere mi taşınsın tartışmaları artık sona erdi. 14 Şubat Salı akşamı Pazar yeri için çözüm bulmak amacıyla yapılan toplantı da önemli bir adım atılarak pazarcılar ve Bulancak Belediyesi arasında devam eden sorun, çözüm aşamasına girdi.
Karaf Cafe de yapılan son toplantıya Bulancak Belediye Başkanı Recer Yakar, Başkan Yardımcısı Orhan Güngör, Belediye meclis üyesi Hamdi Alparslan, Bulancak Seyyar Satıcılar Sos. Yard. Derneği Başkanı İsmail Yılmaz, Başkan Yardımcısı İsmail Akgün ile çok sayıda dernek üyesi ile pazarcı esnafı katıldı.
Toplantının açılış konuşmasında Dernek Başkanı Yılmaz bir konuşma yaparak, "Bu sorun artık bu akşam yapılacak bu toplantıda bir sonuca varmalıdır. Başkan da buraya gelerek sorunu çözmek istiyor. Derneğimizin alacağı doğru karar ile Pazar yeri konusunda bir mutabakat sağlamak gerekiyor. Uzun bir süredir süren bu tartışmayı artık noktalamalıyız" dedi.
Daha sonra Başkan Yakar, katılanlara gelinen son adım hakkında bilgiler vererek şunları söyledi; "Gerek belediye olarak bizler, gerekse pazar esnafı olarak sizler artık bu sorundan iyice muzdarip olduk. Konu artık bir çözüm aşamasına gelmeli. Sahil kenarındaki yerde kalmanız söz konuş değil. Buna kanunlar izin vermiyor. Giresun Valiliği ve Bakanlık bizi birkaç kez bu konuda uyardı. En sonunda bakanlık belediyemize 123 bin lira ceza kesti. Pazarcılarımızın ekmek kapısını engellemek gibi bir niyetimiz bugüne kadar olmadı. Ancak yapacakta artık bir şey kalmadı. Bu toplantı da bir karar alacağız ve buna iki tarafta uyacak. Bundan başka bir çözümde yok. 4 yıl önce alınan bu karar sonrası sizde epeyce bir sıkıntı çektiniz. Şu anda yapılan binanın alt katında 70-80 adet dükkanımız var. Bunları pazarcı esnafına uygun bir maliyetle kiralayacağız. Buranın yapımı bizim hesapladığımız ve maliyetini düşündüğümüz rakamın üstünde çıktığını ifade edebilirim. Belediye olarak bu maliyeti ilk önce karşılayabileceğimiz düşünüyorduk. Fakat düşündüğümüz gibi olmadı. Biz 150-200 bin lira civarında bir katkı yaparak ve sizden de katkı sağlayarak burayı 800 bin lira civarında bir rakamda bitireceğiz. Bunu da bu toplantıda bir karar olarak birlikte almalıyız. Siz ne derseniz olacak" diyerek konuşmasını tamamladı.
Bu konuşmadan sonra toplantıya katılan pazarcılar nasıl bir pazar yeri olacak diye sorularını sordular. Karşılıklı bir tartışma sonrası maliyetin yüzde20-30’nun peşin olarak verilmesi ve kalan kısmın taksitler halinde ödenmesi noktasında mutabakat sağlandı.
Pazar yerinin dükkanlarının en kısa zamanda yapılması için ihaleye çıkılacak ve Mayıs ayının sonuna kadar Pazar yeni yerinde 7 gün de dahil olmak üzere açık kalacak.

  

Erhan GÜNDOĞAR
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.