Belediye Meclisi’nden Mehmetçiğe destek

Afrin’de devam eden Zeytin Dalı operasyonuna bir destek de Alanya Belediye Meclisi’nden geldi. Başkan Yücel ve belediye meclis üyeleri 1 yıllık oturum ücretlerini Afrin’de görev yapan Mehmetçiklere bağışlama kararı aldı.

Belediye Meclisi’nden Mehmetçiğe destek

Afrin’de devam eden Zeytin Dalı operasyonuna bir destek de Alanya Belediye Meclisi’nden geldi. Başkan Yücel ve belediye meclis üyeleri 1 yıllık oturum ücretlerini Afrin’de görev yapan Mehmetçiklere bağışlama kararı aldı.

06 Mart 2018 Salı 21:01
Belediye Meclisi’nden Mehmetçiğe destek

Alanya Belediye Meclisi, aylık olağan toplantılarının mart ayı oturumunu Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in başkanlığında belediye meclis salonunda gerçekleştirdi. Oturum öncesi Başkan Yücel, 8 Mart Kadınlar Günü münasebetiyle meclisin kadın üyelerine çiçek verdi ve üyelerle selamlaştı. Ardından meclis toplantısına geçildi. Meclise Ak Parti’den Yusuf Hastürk ve Ertuğrul Akay, CHP’den Eray Erdem, MHP’den Kerim Aydoğan ve Tunahan Kasapoğlu mazeretli olarak katılmadı. Açılışta konuşan parti grup sözcüleri Ak Parti’li Kerim Başkaptan, CHP’li Erdoğan Toktaş ve MHP’li Mustafa Tuna, Antalya’da tedavisi süren Adem Murat Yücel’in babası Mehmet Yücel ile ilgili geçmiş olsun temennilerini ilettiler. Ardından 8 Mart Kadınlar Günü ile ilgili tebriklerini aktardılar. Afrin şehitlerine de Allah’tan rahmet dileyerek yakınlarına da başsağlığı dilediler.
OTURUM ÜCRETLERİ MEHMETÇİKLERE BAĞIŞLANACAK
Ardından MHP’li Mustafa Tuna, meclis üyelerine meclis oturum ücretlerini Afrin’de görev yapan Mehmetçiklere bağışlanması yönünde öneride bulundu. AKP’li Başkaptan ise bir yıllık tüm oturum ücretlerinin bağışlanması önerisinde bulundu. Öneri, oturumda oylanarak onaylandı.
DEMİRTAŞ DÜĞÜN SALONU AÇILIYOR
Açılışta konuşan Başkan Yücel de, “8 Mart Kadınlar Günü’nü kutlamak istiyorum öncelikle. Dünya kadınlarının, Alanyalı kadınların, analarımızın, bacılarımızın kadınlar gününü kutluyorum. 18 Mart Çanakkale Zaferimizin de ışığında, bugüne kadar bu topraklar için şehit düşen tüm vatan evlatlarını saygı, sevgi, rahmet ve minnetle anıyorum” diye konuştu. Yücel, “Bu ay içerisinde açmayı planladığımız 23 mahalleye hizmet verecek olan Demirtaş Düğün Salonu’muzun 24 Mart’ta açılışını yapmayı planlıyoruz. Burada ki ilk düğün de ücretsiz olacak.  Onun da şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.
MAHMUTLAR’DA REVİZYONA RET

Oturumda görüşülen Plan ve Proje Müdürlüğü taleplerinde bir vatandaşın, “Mahmutlar Mahallesi için alınan 1500 metrekare yapı alanları için belirlenen 9 kat hakkının, 1000 metrekare 9 kata çekilmesi talebi” komisyondan geldiği şekliyle reddedildi. Öte yandan yine bir vatandaşın Oba Mahallesi 105 ada, 6 parselde bulunan alana deniz iskelesi yapılması talebi de gündeme geldi. Komisyondan geldiği şekilde reddedilen karara ilişkin şu gerekçe sunuldu: “Oba bölgesi içerisinde gerekli imar planlarının yapıldığı, yenileme çalışması olmadığı, talebin benzer taleplere emsal oluşacağı ve halkın plaj imkanlarını kullanabilmesini zorlayacağı gerekçesiyle reddilmiştir.”
‘ALANYA’NIN İL OLMASI İÇİN DE BİRLİKTELİK OLSUN’
Dilek ve temenniler bölümünde konuşan CHP’li Erdoğan Toktaş, Büyükşehir Yasası’ndan dert yanarak, “Bu yasanın getirdiği sorunlar hiç bitmedi. Alanya 22 ilden büyük ama bu ilçenin mahallelerinin muhtarlarının hiç bir yetkisi yok. Muhtarların eli kolu bağlı. Ayrıca görüyoruz Ak Parti ve MHP arasında çok güzel bir ittifak var. MHP ne derse yapılıyor. Alanya’nın il olması konusunda da birliktelik olsun” dedi. 
YÜCEL: GENEL BAŞKANIMIZ YASANIN GETİRDİĞİ SORUNLARIN BİLİNCİNDE
Yücel de Toktaş’a MHP olarak parti genel merkezinin çalışmalar yürüttüğünden bahsetti. Yücel, “Genel Başkanımız Devlet Bahçeli de yasanın getirdiği sorunların bilincinde ve bu anlamda bazı çalışmalar yapılıyor. Yasanın güncellenmesi konusunda ilerleyen süreçte parti olarak adımlar atılacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
‘GELMEYEN TURİSTLER PİŞMANLIK DUYUYOR’
AK Partili Meclis Üyesi Şükrü Cimrin de turizm sektörüne ilişkin bilgiler vererek, “Son olarak Danimarka pazarında fuar çalışmaları yaptık, turizm çok daha iyi gidecek bu yıl. Avrupa’nın pek çok pazarından beklenenin de üstünde turist ağırlayacağımıza inanıyoruz” ifadelerini kullandı. Başkan Yücel de, “Yıllardır söylediğim bir şey var, Alanya dünyada turizmi en iyi yapan destinasyonlardan birisi durumunda. Son yaşananlardan dolayı ülkemize, Alanya’mıza gelmeyen turistlerin hepsi bugün pişmanlık duyuyor. Turizm çok daha iyi yerlere gidecek. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81