Belediye Meclisi olağanüstü toplanacak

Belediye Meclisi olağanüstü toplanacak
İçişleri Bakanlığının meclis toplantılarını 3 ay boyunca ertelemesi sebebiyle Edirne Belediye Meclisi, 15 Nisan Çarşamba günü olağanüstü toplanacak. Toplantıda nisan ve mayıs ayları için %50 su indirimi kararı alınacak.Edirne...

İçişleri Bakanlığının meclis toplantılarını 3 ay boyunca ertelemesi sebebiyle Edirne Belediye Meclisi, 15 Nisan Çarşamba günü olağanüstü toplanacak. Toplantıda nisan ve mayıs ayları için %50 su indirimi kararı alınacak.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, koronavirüs salgını sebebiyle nisan ve mayıs aylarında konut ve işyerlerinde su ve atık su ücretlerinde %50 indirim yapacaklarının sözünü vermiş, Belediye Meclisinde bu yönde karar alacaklarını açıklamıştı. İçişleri Bakanlığı, yayınladığı genelge ile büyükşehir, il, ilçe, belde belediyeleri ve mahalli idare birlikleri meclisleri ile il genel meclislerinin nisan, mayıs ve haziran aylarında yapması gereken meclis toplantılarını ertelemiş, gerektiği durumlarda olağanüstü meclis toplantısı yapabileceklerini belirtmişti.

Edirne Belediye Meclisi, su indirimi kararını alabilmek için 15 Nisan Çarşamba günü saat 14.00'te olağanüstü olarak toplanacak. Meclis salonunda gerekli sosyal mesafe tedbirlerinin alındığını belirten Belediye Başkanı Gürkan; toplantıya vatandaş ve basın mensuplarının katılamayacağını, toplantının sosyal medyada canlı olarak yayınlanacağını açıkladı.

BELEDİYE ENCÜMEN TOPLANTISI HAFTADA BİR GÜN YAPILACAK

Her hafta salı ve perşembe günleri toplanan Edirne Belediye Encümeni’nin her hafta çarşamba günlerinde toplanması üyeler tarafından oy birliği ile kararlaştırıldı.