Belediye LED ekranlardan kazanç sağlayacak

Belediye LED ekranlardan kazanç sağlayacak
4 Şubat 2021

Bolu Belediyesi, şehrin merkezi noktalarına yerleştirilmek üzere LED ekranlar, yap-işlet-devret yöntemi ile yatırımcı firmalara kiralanacak. Kentin en az 22 noktasına yerleştirilecek LED ekranlarda, her 1 saatin 15 dakikasını Bolu Belediyesi duyurular için kullanacak.

 Bolu Belediye Meclisi Şubat ayı birinci birleşiminde LED ekranlar konusu gündeme geldi. Toplantıda, geçtiğimiz yıl üretimi yapılarak Belediye Meydanına kurulan LED ekranlarının seri üretimi ve ihracatı konusunda başarısız olduklarını dile getiren Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, yatırımcı firmalara kentin belirli en az 22 noktasına LED ekranlar yerleştirmek için ihaleye çıkacaklarını belirterek, LED ekranlardan aylık en az 50 bin TL kira alacaklarını ifade etti.

LED EKRAN ÜRETİMİ BAŞARIZ OLDU

Geçtiğimiz yıl Bolu Belediyesi tarafından üretilen LED ekran yapılan törenle Bolu halkına tanıtılmıştı. Daha sonra önce Kent Meydanı’na takılan LED ekran, son olarak Bolu Atatürk Stadı’nda skorboard olarak kullanılmaya başlandı.

“KENDİMİZ ÜRETMEK İSTEMİŞTİK, BECEREMEDİK”

Konu ile ilgili mecliste konuşan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, LED ekranlar için yapılacak ihaleye İlk etapta 10 tane kapalı durak ve otobüslerdeki ekranların da dahil edileceğini ifade ederek, “Bolu’ya, yap-işlet-devret yöntemi ile çok sayıda ekran kurulacak. İlk etapta 10 tane kapalı durak ve otobüslerdeki ekranlar da buna dâhil olacak. Bununla ilgili bir ihaleye çıkmak istiyoruz. Biz bu LED ekranları kendimiz üretip takmak istemiştik, beceremedik. Sonra yatırımcı birkaç firma ile görüştük; Bolu’da yerleri belirlenmiş olan merkezi noktalarda, duyuru amacıyla kullanacağız. Aylık minimum 50 bin TL kira alacağız. Her bir saatin 15 dakikası belediyenin duyurularına ayrılacak. Bu konuda şartname hazırlamak ve 10 yıla kadar süre ile ihaleye çıkabilmek için encümene yetki istiyoruz” şeklinde konuştu.

VEFAT EDENLERİN FOTOĞRAFI YER ALACAK

Başkan Özcan, LED ekranlarda Bolu Belediyesi duyuruları ve vefat eden vatandaşların fotoğraflarının da yayınlanacağını altını çizerek, “LED ekrandaki o 1 saatlik dilim bizim için önemli. Bolu gibi daha 200 bin nüfusa sahip olmayan bir şehre böyle yatırımlar yapmak istemiyorlar. En az 20 metrekare olacak şekilde yine en az 22 tane LED ekrandan bahsediyoruz. Belediye duyuruları için ister her 1 saatin 15 dakikasını, istersek 4-5 saat kullanmayıp toplu olarak kullanacağız. Belediye meclisinde alınan kararları oradan duyuracağız. Gerekirse belediye meclis toplantılarını canlı olarak yayınlayacağız. Vefat edenler anons sistemiyle duyurmaya devam edeceğiz ancak vefat eden kişiyi LED ekranlara resmi ile birlikte verip cenaze bilgilerini de yazılı olarak yayınlayacağız.

“HEM 15 DAKİKASINI ALACAĞIZ HEM DE ÜZERİNE KİRA ALACAĞIZ

Belediyenin icraatları buradan yayınlanacak. Bütün STK’lar ve kamu kuruluşlarına da projelerini yayınlamak için kullandıracağız. Hem 15 dakikasını alıyoruz hem üzerine kira alıyoruz. Cebimizden 5 kuruş para çıkmadan bunu yaptıracağız inşallah. Tabi, şartnameyi beğenip ihaleye giren olursa” diye konuştu. AK Parti Grup Başkanvekili Burak Balaban, talebin önce Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilerek değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Vakit kaybetmek istemediklerini ifade eden Başkan Özcan ise encümene yetki verilmesini oylamaya sundu.

AK PARTİ GRUBU RET OYU VERDİ

Daha sonra konu ile ilgili encümene yetki verilmesi talebi, AK Parti Grubu’nun ret oyu vermesiyle, oy birliği ile kabul edildi.

Haber: Ömer ÇETİNASLAN

Yorum yazın

Yorum yazarak, yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan gazetemiz ve sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.