Bunlardan biride Şehitkamil Belediyesi. Belediye yetkilileri, alınan numunelerde Belediye hizmet binasının çürük çıktığını belirtti. Depreme dayanıksız olan Şehitkamil Belediyesi'nin arka kısmı yani meclis salonu ve konferans salonunun olduğu kısım yıkılacak. Belediye yetkilileri, ön tarafın da depreme dayanıksız olduğunu ve önümüzdeki dönemlerde mutlaka yıkılması gerektiğini belirtti.

MECLİS TOPLANTILARI ATATÜRKKÜLTÜR MERKEZİ'NDE YAPILACAK

Şehitkamil Belediyesi'nin depreme dayanıksız olduğu tesbit edilen meclis salonu ve konferans salonu yıkılacak. Belediye yönetimi bundan sonra meclis toplantılarını Atatürk Kültür Merkezi'nde yapacak. Uzun yıllardır hizmet veren belediyenin ön kısmının ise olası bir depremde büyük tehlike arz ettiği bildirildi. Belediye yetkilileri, "Normal şartlarda sorun olmaz ama en ufak bir depremde sorun olur" diye konuştu.

KESİNLİKLE OTURULAMAZ

Belediye yetkilileri, belediyenin ön tarafında şu an için yıkımın söz konusu olmadığını belirterek, "Gerek yıkılacak olan arka kısmın, gerekse ön tarafın deprem yönetmeliğine göre veya normal standartlara göre kesinlikle içinde oturulması, yaşanması uygun değil. Bundan dolayı meclis salonu ve konferans salonunu yıkacağız. Ön de kötü. Ama arkanın alternatif var. Bir meclis salonumuz var. Diğer birimler kendi birimlerine geçtiler. Ön tarafın ise alternatifi yok" dediler.

ARKA KISIM İÇİN YENİ YAPILDI

Yeni meclis salonunda tadilatların devam ettiği, Ekim ayı meclis toplantısına yetiştirilmeye çalışıldığını belirten belediye yetkilileri, "Arka kısmı yıkıyoruz, ancak ileriki vadede kesinlikle belediyenin tamamının yıkılması lazım. Biz ilk geldiğimizde ön kısım için ölçüm yaptırmıştık. Arka taraf için ise yeni yapıldı. İkisi de depreme dayanıksız çıktı" diye konuştu. Meral KINACILAR