havadurum

Belediye Başkanlarından 18 Mart mesajı

928

 Çanakkaleli İlçe Belediyeleri 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103’üncü yıldönümünü kutladılar. Kepez, Gelibolu, Biga, Küçükkuyu, Bayramiç ve Lapseki Belediye Başkanları ilçelerinde düzenledikleri değişik etkinliklerde yaptıkları açıklamalarda, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm Çanakkale şehitlerine saygı ve minnet duyduklarını ifade ettiler. Türkiye’nin en büyük beldesi olan Kepez Belediye Başkanı Dr. Ömer Faruk Mutan, Kepez Meydanında bulunan Atatürk Anıtına çelenk sunma töreninde bulundu. Atatürk Anıtına çelenk bırakan Başkan Mutan; “18 Mart Çanakkale Zaferinin 103. Yılında Kepez`de Çelenk Sunma Töreni gerçekleştirildi. Çanakkale Destanı`nın 103. yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” dedi.

 
“Eşine az rastlanır bir kahramanlığın yıldönümü kutlu olsun”
Gelibolu Belediye Başkanı M. Mustafa Özacar, Gelibolu Şehitliğinde düzenlenen anma ve çelenk sunma programına katıldı. Özacar, ardından CHP Gelibolu İlçe Başkanlığının düzenlediği programda yer aldı. Etkinliklerde konuşan Başkan Özacar; “18MartÇanakkale Zaferi`nin 103’üncü yıldönümünde Gelibolu Şehitliğinde düzenlenen anma programına katıldık. Çelenk sunma programının ardından minnet ve rahmetle andığımız şehitlerimizin mezarlarını ziyaret ettik. Eşine az rastlanır bir kahramanlığın, toprakları vatan kılan bir mücadelenin, bağrından lider çıkaran bir destanın yıldönümü kutlu olsun. CHP Gelibolu İlçe Başkanlığımızca düzenlenen çelenk sunma programına katılarak Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimize minnet duygularımızı ifade ettik” dedi.
 
“Yıkık bir imparatorluktan Cumhuriyet kurmayı başaranlara selam olsun”
Biga Belediyesi Namazgah’ta kılınan Sabah Namazı’ndan sonra Çanakkale Savaşı’nda askerlerin yediği kırık buğday çorbası ve üzüm hoşafı ikramında bulundu. Saat 10,00’da ise Biga Şehitliği’nde gerçekleşen törende Biga Belediye Başkanı Işık tarafından saygı çelengi Anıta sunuldu. Biga Belediye Başkanı Işık, törenlerle ilgili yaptığı açıklamada; “18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 103’üncü yıldönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimize bir kez daha şükranlarımı sunuyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. Yıkık bir imparatorluktan cumhuriyet kurmayı başaran ve bizlere tarihin gördüğü en büyük bağımsızlık destanını miras bırakan kahramanlarımıza selam olsun.Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde bu toprakları vatan yapmak için canı pahasına mücadele edenlere selam olsun. Vatan savunması için kendini siper edip düşmana geçit vermeyen Bahçelili Mehmet Çavuşlara, Seyit Onbaşılara, Cemal Paşalara, Çobanlı Cevatlara, Telat Paşalara ve çok sayıda isimsiz Mehmetçiğimize yüz binlerce selam olsun. Topuyla, tüfeğiyle, küreğiyle, kanıyla, canıyla, verdiği mücadele ile tarihin akışını değiştiren atalarımızın aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz.Birinci Dünya Savaşı`nın seyrini değiştiren, tüm dünyanın yeniden Türk Milleti`nin gücüne hayran kaldığı bu büyük başarının mimarı, askeri dehası, ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk`e minnet borçluyuz.Atalarımız bu başarılara topyekün ulus olma bilincine erişerek ve omuz omuza mücadele ederek ulaşmıştır. Ülkemiz her tür zorluğa rağmen bu sağlam temeller nedeniyle ayakta kalabilmiştir. Tarihin akışı değişmiştir.Her ırktan, dinden, görüşten insanların bir arada huzur içinde yaşadığı bir coğrafyanın adıdır, Çanakkale. Emperyalizmin tüm ordularının bir araya gelip de yıkamadığı kaledir, Çanakkale. Bir direnişin adıdır, Çanakkale. Barışın ve huzurun adıdır, Çanakkale. Bizler bu topraklarda barış içinde yaşıyoruz. Çanakkale`de, Biga`da yaşadığımız huzur ve barış iklimi iyi okunmalıdır. Ülkemizde yaşanan huzursuzluğun asıl ilacı da Çanakkale ruhunun anlamında yatmaktadır. Atalarımızdan övgüyle bahsederken, onların kahramanlıklarını gururla ve minnetle anlatırken, bizlerin de en büyük görevi; çocuklarımıza gururla ve minnetle anlatabilecekleri bir huzur ortamı sağlamaktır. Son yıllarda yaşadığımız kaos ve güvensizlik ortamından uzaklaşmayı da birlik ve beraberlik içinde başarabiliriz” dedi.

“Cami cemaatimize çorba ikramında bulunduk”
Bayramiç Belediyesi, ÇanakkaleŞehitlerini Anma ve 18MartÇanakkale Zaferi`nin 103’üncü yılı dolayısıyla Bayramiçli vatandaşlara Camide çorba ikramında bulundu. Bayramiç Belediye Başkanı Sadettin Arslan; “ÇanakkaleŞehitlerini Anma ve 18MartÇanakkale Zaferi`nin 103’üncü yılı münasebetiyle sabah namazında tüm şehitlerimiz için dua edip, cami cemaatimize çorba ikramında bulunduk” dedi.
 
“Çanakkale Zaferi, inancın, azmin ve kararlılığın simgesidir”
Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, 18 Mart 1915 Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103’üncü yıldönümü olması dolayısıyla anma mesajı yayınladı. Çanakkale hatırasının, ülkenin muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma hedefine ışık tutmaya devam edeceğini belirten Başkan Yılmaz; “103. yıldönümüne girdiğimiz Çanakkale Zaferi, Türk milletinin yeniden diriliş destanı olduğu gibi dünya tarihinin de seyrini değiştiren bir kardeşlik abidesidir.Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, etnik kökeni, mezhebi ne olursa olsun vatan toprakları için savaşmış ve bugün Çanakkale’de omuz omuza yatan şehitlerimiz Türk milletinin sarsılmaz birlik ve beraberliğinin de en güçlü nişanesidir. Çanakkale Zaferi, inancın, azmin ve kararlılığın simgesidir.Çanakkale Zaferi, umudunu kaybetmiş bir milletin inançla ve cesaretle, birbirine sarıldığı takdirde nasıl düştüğü yerden kalkabildiğinin sembolüdür” dedi. 

“Vatan için anadan, yardan, serden geçtiler”
Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan 18 Çanakkale Deniz Zaferi’nin 103’üncü Yıldönümünü yayınladığı mesaj ile kutladı. Balkan, tüm kahraman şehitleri minnetle andığını ifade eden Başkan Balkan; “Vatan için anadan, yardan, serden geçtiler. Çanakkale zaferinin 103’üncü yıldönümünde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman şehitlerimizi minnetle anıyoruz” dedi.
(Şenol Güven)
Paylaş