BELEDİYE BAŞKANI AV. TOLGA TOSUN 5 ARALIK DÜNYA KADIN HAKLARI GÜNÜ İÇİN BİR MESAJ YAYINLADI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DAHA GÜZEL BİR DÜNYA İÇİN KADINLAR BİR ADIM ÖNE

Bir ülke düşünün ki; devleti gaflet ve ihanetle yok edilmiş, toprakları işgal edilmiş, halkı aşağılanmış, her tür zulme maruz bırakılmış!.. Sonu Cumhuriyetle taçlandırılan Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı, Yüce Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk işte böyle bir ülkede, kapkaranlık günlerde milletimizin ışığı olmuş, fikirleriyle bugün ve yarınımızı aydınlatmıştır. Destanları kıskandıran Kurtuluş Savaşımız sadece erkeklerin değil, bilhassa kadınların üstün cesaret ve fedakarlıkları sayesinde kazanılmıştır. Atatürk, hayatın her alanında erkeklerle omuz omuza emek veren, mücadele eden kadınlara hak ettikleri değerin verilmesini oldukça önemsiyordu. İşte bu yüzden 5 Aralık 1934’te tüm dünyaya örnek olacak bir karara öncülük ederek, kadınlara siyasi hayatta seçme ve seçilme hakkının verilmesini sağladı. Henüz çok yeni bir devlet olan Türkiye Cumhuriyeti; Fransa ve İtalya’dan 11, Romanya’dan 12, Bulgaristan’dan 13, Belçika’dan 14, İsviçre’den ise tam 36 yıl önce kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanıdı. Uzun yıllarca önemsenmeyen, göz ardı edilen, adeta köle gibi görülen kadınlara Atatürk; “Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürünmeye değil omuzlar üzerinde yükselmeye layıksın” diyerek yüceltmiştir.

Cumhuriyetimiz, insanlık onuruna en uygun değerler ve ilkelerle kurulmuştur. Maalesef özellikle son yıllarda kadına yönelik yaşanan şiddet, taciz ve tecavüzler hepimizi endişelendirmektedir. Kadını susturulmuş, korkutulmuş, baskı altına alınmış bir toplum nasıl ilerleyebilir? Eğer bir toplumun gelişmesini istiyorsanız önce kadınları eğitmelisiniz. Tüm karanlık zihniyetler, eğitimli ve çağdaş kadından korkarlar.  Hiç kimse kadının yok sayıldığı eski karanlık günlere özlem duymasın! Cumhuriyetimizin fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür hiçbir üyesi buna izin ermeyecektir. Cumhuriyetimizi muasır medeniyetler seviyesine ve hatta çok daha ileriye kadınlar ve erkekler olarak hep birlikte taşıyacağız.

Çağdaş, demokratik, ileri bir toplum için kadınların eğitim, istihdam, sağlık, siyaset, hukuk ve bütün alanlarda eşit fırsat ve olanaklardan yararlanmalarının sağlanması büyük önem taşımaktadır. Kadınların haklı mücadelesini yürekten destekliyor, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Gününüzü en içten dileklerimle kutluyorum.

BANDIRMA WEB TASARIM

Bir önceki yazımız olan Gestaş Avşa Adası Erdek Feribot Seferleri 2024 başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.

BELEDİYE BAŞKANI AV. TOLGA TOSUN 5 ARALIK DÜNYA KADIN HAKLARI GÜNÜ İÇİN BİR MESAJ YAYINLADI

Yorumlar kapalı.

foto deniz bandırma
kutlu creative bandırma
avşa adası otelleri
x