Bektaşoğlu'dan demiryolu hamlesi

SİYASET 24.11.2016 - 16:01, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:15 1848+ kez okundu.
 

Bektaşoğlu'dan demiryolu hamlesi

CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, Erzincan'dan gelecek demiryolu hattının Torul-Tirebolu üzerinden geçerek sahildeki ilçelerden Trabzon'a bağlanmasını istedi.
Başbakan Binali Yıldırım’ın, Trabzon’da ‘2023 yılına kadar ilinize demiryolu gelecek’ şeklindeki açıklamalarını hatırlatan Bektaşoğlu, "Demiryolunun nereden başlayacağı, güzergâh bağlantı hattının nerelerden geçeceği ve hangi il ve ilçeleri kapsayarak son noktaya ulaşacağını bilmek istiyoruz" dedi. TBMM’ye konuya ilişkin yazılı bir soru önergesi vererek Başbakan Binali Yıldırım’ın cevaplandırmasını isteyen Bektaşoğlu, Karadeniz’e demiryolu projesinin 150 yıldır süren ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘hayalim’ diye nitelendirdiği bir proje olduğunu, bu konuda Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceki Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da söz verdiğini belirterek demiryolu hattının daha önce yapılan bilimsel görüşlere dayalı proje etüt çalışmalarına göre Erzincan-Torul-Tirebolu üzerinden Karadeniz sahiline ineceği ve iki ilin ilçeleri üzerinden Trabzon’a ulaşacağı şeklinde bilgiler de bulunduğunu söyledi.Bektaşoğlu, demiryolu güzergahının sahilden olması halinde, bölgeler arasında ilişki kurulacağını ve daha fazla bir nüfusa hizmet edileceğini kalkınma ve gelişme sağlanacağını ifade etti.      
CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, Erzincan'dan gelecek demiryolu hattının Torul-Tirebolu üzerinden geçerek sahildeki ilçelerden Trabzon'a bağlanmasını istedi.
Başbakan Binali Yıldırım’ın, Trabzon’da ‘2023 yılına kadar ilinize demiryolu gelecek’ şeklindeki açıklamalarını hatırlatan Bektaşoğlu, "Demiryolunun nereden başlayacağı, güzergâh bağlantı hattının nerelerden geçeceği ve hangi il ve ilçeleri kapsayarak son noktaya ulaşacağını bilmek istiyoruz" dedi.
TBMM’ye konuya ilişkin yazılı bir soru önergesi vererek Başbakan Binali Yıldırım’ın cevaplandırmasını isteyen Bektaşoğlu, Karadeniz’e demiryolu projesinin 150 yıldır süren ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘hayalim’ diye nitelendirdiği bir proje olduğunu, bu konuda Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceki Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da söz verdiğini belirterek demiryolu hattının daha önce yapılan bilimsel görüşlere dayalı proje etüt çalışmalarına göre Erzincan-Torul-Tirebolu üzerinden Karadeniz sahiline ineceği ve iki ilin ilçeleri üzerinden Trabzon’a ulaşacağı şeklinde bilgiler de bulunduğunu söyledi.
Bektaşoğlu, demiryolu güzergahının sahilden olması halinde, bölgeler arasında ilişki kurulacağını ve daha fazla bir nüfusa hizmet edileceğini kalkınma ve gelişme sağlanacağını ifade etti.

     

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.