Kastamonu'da FETÖ sanıklarına ceza yağdı

"Silahlı terör örgütü üyesi oldukları" iddiasıyla yargılanan 22 sanıktan 17'si, 1 yıl 6 ay 22 gün ila 15 yıl arasında hapis cezasına çarptırıldı.

  • 970
Kastamonu'da FETÖ sanıklarına ceza yağdı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 22 sanıktan 17'sine 1 yıl 6 ay 22 gün ila 15 yıl arasında hapis cezası verildi.

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "silahlı terör örgütü üyesi oldukları" iddiasıyla tutuklu yargılanan Ahmet Ş., Aykut Y., Esin Ö., Turgut K., Uğur A., Yüksel İ. ve Ferhat A. ile tutuksuz sanıklar Emrah M., Burak U., Yalçın K., Mustafa Ö. ve Mahmut B. katıldı.

Tutuksuz yargılanan Huriye A., Hakan T., Burhanettin Y., Orhan A., Cebrail S. ile firari sanıklar Ümit Ö., Hüseyin Y., Bünyamin D., Lütfi İ. ve Şaduman D. ise duruşmaya gelmedi.

Ahmet Ş., duruşmadaki son savunmasında, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığı yönündeki iddiaları reddederek, ByLock bulunduğu belirtilen hattı arkadaşından aldığını, kendisinin kullanmadığını öne sürdü.

Esin Ö.'de ev ablası olduğu yönündeki iddiaları kabul etmeyerek, "Üniversiteden mezun olduktan sonra iş bulamadığım için örgüte ait yurtlarda çalışmaya başladım. Sonra beni bir derneğe üye yaptılar ama hiçbir programına katılmadım. Adliyenin önünde yapılan eyleme de çağırdılar. Çalıştığım ve mesai saatleri içerisinde yapıldığı için gitmek zorunda kaldım. Maaşımı ve sigortamı yatırmadıkları için yurttaki işimden sorunlu şekilde ayrıldım." dedi.

Turgut K. ise yaptıkları ve söylediklerinden pişman olmadığını vurgulayarak, "Aleyhime olan hiçbir iddiayı kabul etmiyorum. Yanlış bir şey yapmadım. Sizden de bir şey talep etmiyorum." ifadesini kullandı.

Diğer sanıklar da suçsuz olduğunu öne sürerek, beraatlerini talep etti.

Mahkeme heyeti, Turgut K.'yi 15 yıl, Uğur A.'yı 13 yıl 6 ay, Ferhat A.'yı 13 yıl, Ahmet Ş., Esin Ö., Yüksel İ. ve Huriye A'yı 12'şer yıl, Aykut Y.'yi 9 yıl, Emrah M., Hakan T. ve Mustafa Ö.'yü 7 yıl 6'şar ay, Mahmut B. ve Orhan A.'yı 6 yıl 3'er ay, Cebrail S.'yi 5 yıl, Yalçın K.'yi 4 yıl 8 ay 7 gün, Burhanettin Y. ve Burak U.'yu 1 yıl 6 ay 22'şer gün hapis cezasına çarptırdı. 

Heyet, haklarında yakalama kararı bulunan Ümit Ö., Hüseyin Y., Bünyamin D., Lütfi İ. ve Şaduman D.'nin dosyalarının ise ayrılmasına hükmetti.