11-17 Mart 2019 tarihleri arasında Muğla Marmaris'te düzenlenen Yıldızlar Kategorisi Türkiye Boks Şampiyonasında Trabzonlu boksörler damgasını vurdu. Amiral Orhan Aydın Spor Salonu'nda gerçekleşen şampiyonaya 51 ilden gelen 490 sporcunun katıldı. Mayıs ayında gerçekleştirilecek olan Avrupa Şampiyonası öncesinde milli takım seçmeleri niteliğinde düzenlenen şampiyonada Trabzonlu sporcular 11 madalya alarak adeta rekor kırdı. 

13 kategoride nefesleri kesen müsabakalarda 6 tane Türkiye Şampiyonu çıkartan Trabzon takımları, 3 ikincilik ve 2 de üçüncülük elde etti. 46 kiloda 1461 Gençlikspor Kulübü’nden Mehmethan Çınar, 48 kiloda Trabzon Büyükşehir Belediyespor’danAbdullah Karpuz, 50 kiloda Hekimoğlu Boks Kulübü’nden Gökay Yılmaz, 52 kiloda Osmanlı Boks Spor Kulübü’nden Doğanay Öztürk, 60 kiloda Trabzon Büyükşehir Belediyespor’danBedirhan Kalkan ve 63 kiloda da yine Trabzon Büyükşehir Belediyespor’dan Bilge Kağan Kanlı Türkiye Şampiyonu oldu. 

Ayrıca 48 kiloda Şampiyonlar Boks Spor Kulübü’nden İsa Berber, 48 kiloda Arena Enerji Boks Kulübü’nden Yunus Emre Zozik ve 75 kiloda Hekimoğlu Boks Kulübü’nden Haktan Bayraktar Türkiye ikincisi oldu. 48 kiloda mücadele eden Enes Güven ve Çağrı Öztürk Trabzon Büyükşehir Belediyespor’dan Türkiye üçüncüsü oldu. 

Geçtiğimiz sene Kahramanmaraş’ta düzenlenen müsabakada da 8 birincilik elde eden Trabzon takımları bu başarısıyla Türkiye’de boks denince akla Trabzon’un geldiğini bir kez daha gösterdi. Elde edilen 11 madalyanın bir rekor olduğunu ifade eden Trabzon Boks İl Temsilcisi Muzaffer Altuntaş, “Sportif başarı anlamda Trabzon diğer illerden çok daha önde. Özellikle de boks branşında zirvede olmaya devam ediyoruz. Bu başarı çok daha önde olabilir. Bizler bu başarıyı birkaç kademe daha ileriye taşıyabiliriz” dedi. 

Destek anlamında Trabzon’un bu gençlere kayıtsız kaldığını vurgulayan Altuntaş, “Gönül ister ki bu şehirde maddi imkanı yeten herkes 1 sporcunun elinden tutsa… Önceki gün Busenaz Sürmeneli boksta Avrupa Şampiyonu oldu. Melek Yaman Avrupa ikincisi oldu. Profesyonele boksta da Fatih Keleş başarıdan başarıya doğru koşuyor. Trabzonlu boksörlerin başarısı saymakla bitmez. Ancak Trabzon’un bu duruma kayıtsız kalması bizleri üzüyor” ifadelerini kullandı. 

Bilgi birim anlamında antrenörlük kapsamında Trabzon’un hiçbir eksikliğinin olmadığını sözlerine ekleyen Altuntaş, “Sporcu potansiyeli anlamında da Türkiye’de zirvedeyiz,. Elde ettiğimiz başarılar da bu söylediğimi destekliyor. Ancak futbolun gölgesinde kalıyoruz. Bu algıyı ne kadar başarı elde etsek de kıramıyoruz. Bugün amatör ligde dahi milyon liralar harcanıyor. Sonra bir üst lige çıkıyorlar. İkinci tamamlasalar dahi küme düşme tehlikeleri varmış. Bu paraları buraya harcayan insanlar diğer spor branşlarında elde edilen başarılar karşısında acaba ne düşünüyor bunu gerçekten bilmek isterim. 

Altuntaş, “Her ne olursa olsun biz mücadeleye devam edeceğiz. Türk sporuna katkı yapmaya devam edeceğiz. Şimdi sporcularımız mayıs ayında gerçekleştirilecek olan Avrupa Şampiyonası için milli armayı göğsüne takacak. Biz tüm sporcularımıza güveniyoruz. Onların başarısı bizim işimizi ne kadar doğru yaptığımızın göstergesidir. Ben inanıyorum ki bu sporculardan en az 1 tanesi Avrupa Şampiyonluk madalyasını Trabzon’a getirecektir” ifadelerini kullandı. 
Editör: TE Bilisim