banner29

Bekir Develi Başakşehirlilerle Buluştu

Televizyon programcısı ve yazar Bekir Develi, Başakşehir Millet Kıraathanesi’nde düzenlenen Kıraathane Sohbetleri’nde Başakşehirlilerle buluştu.

Bekir Develi Başakşehirlilerle Buluştu
 Başakşehir Belediyesi’nin kültür sanat etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen “Anadolu İrfanı” başlıklı söyleşiye, Başakşehirliler yoğun ilgi gösterdi.

Televizyon programlarıyla birçok kişinin gönlüme taht kuran Develi, Başakşehir Millet Kıraathanesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen Kıraathane Sohbetleri’nde Başakşehirlilere keyifli bir akşam yaşattı. Başakşehir’de ikamet ettiğini belirten Develi, Başakşehirli komşularıyla bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Başakşehir Times Haber Merkezi/Hüseyin Çetiner

“10 yıl sonra Televizyon yalan olacak” 

Teknolojinin inanılmaz bir hızla ilerlediğine dikkat çeken Bekir Develi, “Size bundan on sene önce biri gelseydi ve on sene sonra gazeteler yalan olacak, gazete okuyan kalmayacak deselerdi inanır mıydınız? İnanmazdınız. Ben bugün diyorum ki; eğer ömrümüz vefa eder de görürsek, bundan on yıl sonra televizyonlar yalan olacak, bu ülkenin çok az bir kısmı TV izleyecek. Peki, yeni neslin televizyon izlemediğinin farkında mısınız? Artık ülkemizde tablet, telefon tutacağı olan mama sandalyeleri satılıyor.” dedi.

“Freud’dan öğrenilen bilgilerle Ömer Halisdemirler yetiştirilmez”

Çocuk yetiştirme konusunda anne ve babalara büyük görevler düştüğünü dile getiren Develi, “Televizyonlarda çocuk yetiştirme ve pedagoji konusunda sürekli Freud ve benzeri batılı uzmanların analizleri anlatılıyor. Hâlbuki Peygamber Efendimiz (sav) bu konuda ne demiş, nasıl davranmış, Osmanlı medeniyetinde durum nasılmış bunlara bakmamız lazım. Freud’dan öğrenilen bilgilerle Ömer Halisdemir yetiştirebileceğinize inanıyor musunuz? Elbette ki hayır. Freud’dan öğrenilen bilgilerle Ömer Halisdemirler yetiştirilmez!” şeklinde konuştu.  

“YouTube Akademi çok iyi bir iş”

İnsanların ilgi alanına göre üretim yapılması gerektiğinin altını çizen Develi, “Çağrı filminin yönetmeni Mustafa Akkad’a neden böyle bir film çektiğini sorduklarında, ‘Ben Müslümanım. Benim Allah’ı insanlara anlatmam gerekiyordu. Lakin fark ettim ki ben konuştuğumda kimse bana bakmıyordu. Herkesin gözü sinema perdesinde ya da televizyon ekranındaydı. Ben, başlarını bana çevirmelerini beklemedim, onların baktıkları yere geçip hakikati anlatmak için bu filmi çektim’ diyor. İşte mesele bu. İnsanların baktıkları yere geçip hakikatleri orada anlatmak. Çocuklarımız, gençlerimiz bugün nereye bakıyorlar? YouTube’a, Netflix’e bakıyorlar. O mecralarda izleyebileceğimiz kaç tane adam akıllı iş var? İşte Başakşehir Belediyesi’nin kurduğu Youtube Akademi bu anlamda çok iyi bir iş. ‘Başakşehir YouTuber’ını arıyor’ afişlerini gördüğümde çok mutlu oldum.” değerlendirmesinde bulundu.

Program, Başakşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mahmut Yavuz’un Bekir Develi’ye hediye takdimi ve hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle sona erdi
Kaynak: Başakşehir Times Haber Ajansı

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35