Büyük Torbalı

Bekçilerin hırsız nöbeti

İncir hasadının devam ettiği Torbalı’da üreticiler olası hırsızlıkların önüne geçmek amacıyla arazilerinde bekçiler görevlendirdi. Özellikle öğle saatlerinde incir arazilerine gelen hırsızlara bekçiler göz açtırmıyor

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Bekçilerin hırsız nöbeti
120 Görüntüleme
20 Ağustos 2019 - 16:28
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

TARIM arazilerinde bu yıl geçtiğimiz sezonlara kıyasla en iyi dönem yaşanıyor. Fidelerdeki ürün bolluğundan dolayı hasat bereketli geçiyor. Öte yandan geçen sene özellikle domateste kendini gösteren mildiyö gibi rekolteyi düşüren hastalıkların izine rastlanmaması Torbalı çiftçisinin yüzünü güldürdü. Biber, karpuz gibi ürünlerin hasadının sona erdiği İlçede domates, üzüm ve incir hasadı devam ediyor. Şuana kadar çiftçiyi zarara uğratacak herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığı İlçede üreticiler ekstra önlemler aldı.
Tarımsal alanlarda yaygınlaşma eğilimi ile sürekli gündeme gelen Torbalı’da, bir dönem büyük rağbet gören fakat üreticilerin getirisi fazla olmadığı gerekçesiyle alternatif ürünlere yönelmesiyle birlikte düşüşe geçen incir üretimi, özellikle son dönemde yine en çok tercih edilen ürünler arasında yer aldı. Yirmi gün önce hasadına başlanılan incir üretimi bu sene de Çapak Mahallesinde yapılan festivalle taçlandırıldı. Hasat öncesi incir ekili arazilerde yapılan ilaçlamalar nedeniyle hastalığa rastlanılmazken üreticiler kilosu on ile on beş lirasında değişen incir hırsızlarına karşı önlem aldı. İncir arazilerinde gün bekleyen bekçiler hırsızlara ve izinsiz incir yemek için gelenlere göz açtırmıyor.
HEM YAŞI HEMDE KURUSU PARA EDİYOR
Birçok yaş ve kuru sebze meyve üretiminin gerçekleştiği Torbalı’da, yaş ve kuru incir hasadı tüm hızıyla sürerken, Yazıbaşı’ ndan Çapak’ a, Çakırbeyli’ den Ahmetli’ye, Sağlık’tan Karakuyu’ya kadar ilçemizin dört bir köşesinde yetiştirilen incirler, kendiliğinden kuruyup yere düştükten sonra toplanmaya başlıyor. Hem yaşının hem kurusunun para ettiği incir arazilerinde nöbet tutan Arif Ergün “İncir fiyatının artmasıyla beraber hırsızlık olaylarının sayıda artıyor. İçerisinde insan olmadığını görenler elini kolunu sallayarak arazilere giriyor. Hırsızlık için gelenlerin dışında incir yemek amacıyla arazilere gelenlerde fazla. Bizde gün boyu incir arazilerinde nöbet tutarak üreticilerin incirlerini hırsızlardan koruyoruz ” dedi.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web