"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bediüzzaman heyecanı

Yeni Asya'dan Size
27 Mart 2017, Pazartesi
Bu seneki Bediüzzaman Haftasını çok farklı bir heyecan iklim ve atmosferinde idrak ediyoruz.

Heyecanın bir dizi farklı sebebi var.

Birincisi, Risale-i Nur’a getirilmek istenen bandrol engeli ve devlet tekeli, verdiğimiz kararlı hukuk mücadelesi neticesinde kalktıktan sonra yeni bir tanzimle hazırladığımız özel külliyatın tamamlanmış olması.

İkincisi, külliyat billboardlarının Türkiye genelinde hızla yaygınlaşması.

Üçüncüsü, Yeni Asya’nın Risale-i Nur neşriyatı ve hizmetlerinde de, ülkenin içinden geçtiği sıkıntılı süreçteki hukuk ve hürriyet mücadelesinde de tek adres olarak öne çıkması.

Dördüncüsü, Üstada ve Risale-i Nur’a yapılan hücum ve iftiralara bizzat Üstadın verdiği cevapları ihtiva eden Bediüzzaman Cevap Veriyor isimli derleme eseri yayınlamış olmamız.

27 gündür tutukluluğu devam eden ve tahliye kararını sabırla beklediğimiz Nur Ener kardeşimizin ve onun şahsında bütün masumların hak ve özgürlükleri için verdiğimiz mücadele.

Risale-i Nur Enstitüsü tarafından düzenlenen “hukuk, adalet ve cemaatler” konulu kongrenin böyle bir ortamda gerçekleşmiş olması.

Ve ardından, “hukuk ve adalet” konulu panelimizin, keyfî salon iptallerine rağmen, çok daha yoğun ve coşkulu bir katılımla yapılması...

Ülkenin iyice yoğunlaşan hukuk ihlalleriyle alabildiğine bunaldığı bir ortamda peş peşe gelen bu hizmet hamleleri topluma nefes aldırdı ve yeni ümit pencereleri açtı.

Şimdi Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olan İlnur Çevik, 28 Şubat’ın en sıkıntılı günlerinde Yeni Asya olarak tertiplediğimiz panellerdeki konuşmalarında “Türkiye 12 Eylül yasaklarını Bediüzzaman’a gönül verenlerin gayretleriyle aştı” diyordu.

28 Şubat baskılarının aşılmasında da, Çevik’in de katıldığı o etkinliklerin ve Yeni Asya’nın yayınlarının çok önemli payı oldu.

Son dönemde OHAL keyfîlikleri ile ayyuka çıkan baskı ve hukuksuzluklar da yine Yeni Asya’nın öncülük ettiği hukuk ve hürriyet mücadelesiyle aşılacak inşaallah.

***

Neden Hayır?

Geçen hafta bahsettiğimiz “Neden Hayır?” broşürümüz hafta içinde çıktı, gazetede duyurulduğu günden itibaren yoğun bir ilgi görmeye başladı ve hemen ikinci baskıyı yaptı. 16 Nisan referandumunda niçin “hayır” denilmesi gerektiğinin Risale-i Nur ölçülerine dayalı doyurucu ve ikna edici tahlillerle açıklandığı broşürün olabildiğince geniş kesimlere yayılması noktasındaki çalışmalar da bütün hızıyla sürüyor.

***

Üç Dal Papatya

Son derece yoğun hak ihlallerinin yaşandığı malum süreçte bize ulaşan çok sayıdaki mağduriyet öykülerini kitaplaştırıyoruz. Hazırlığı devam eden Üç Dal Papatya isimli kitabımız çok yakında elinizde olacak inşaallah.

Okunma Sayısı: 3525
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Ömer Tekin

    28.3.2017 10:23:37

    Böyle bir cemaate mensup oldugum icin Rabbime sonsuz sükürler olsun!!! Böyle bir kimlik herkese nasip olmaz! Rabbim bu hizmetlerimizi daim eylesin! Yolun acik olsun YENI ASYA!

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı