Korkusuz

Bebek katilleri!

Zulümde sınır tanımayan Ermenistan sivilleri uykuda vurdu. Aralarında bebeklerin de bulunduğu 13 Azeri hayatını kaybetti, onlarcası yaralandı.

Bebek katilleri!
Azerbaycan’ın Karabağ bölgesini yıllardır işgal altında bulunduran Ermenistan, vahşi saldırılarına devam ediyor. 27 Eylül’de Ermenistan’ın saldırısıyla başlayan çatışmalar sonrası Moskova’da alınan ateşkes kararına rağmen Ermeni zulmü sürüyor.

Ermeni güçleri gece yarısı Azerbaycan’ın Gence ve Mingeçevir kentlerine hava saldırısı düzenledi. Sivilleri hedef alan Ermeni ordusu, insanları uykudayken katletti. Saldırılarda 2’si çocuk 13 kişi hayatını kaybetti, 52 kişi yaralandı.

Gence’deki füze saldırısı sonucu 40 ev yakılırken çok sayıda sivil enkaz altında kaldı. Enkaz kaldırma işlemleri sürerken, sabah saatlerinde görüntülenen bir kimlik kartı ise yürekleri burktu. Enkazdan, yarın doğum günü olan ve 15 yaşına girecek olan bir kızın kimliği çıktı.

Anne ile yavrusu birlikte defnedildi


Gence’deki füze saldırısında Züleyha Şahmezerova, kucağında bebesiyle koyun koyuna can verdi. 1 yaşındaki Medine, annesiyle aynı mezara defnedildi. Banka görevlisi Baba Royal Şahmezerov da hayatını kaybederken, ailenin yaralı kurtulan diğer kızı Hatice hem öksüz hem yetim kaldı.


Muhabiri ağlatan dram: Yüzü kanlar içindeydi


Ermenistan’ın saldırısının ardından insanlar enkazda yakınlarını aramaya başladı. CNN TÜRK muhabiri Fulya Öztürk de olay yerinden canlı yayın yaptı. Genç muhabir, hayatının en acı anlarından birini yaşadı. Küçük bir bebeğin çıkarılışına tanık olan Öztürk, gözyaşları içinde “Yüzü kanlar içindeydi. Cansız bedenine elim değdi. O kadar kötüydü ki” ifadelerini kullandı.

[caption id="attachment_6086012" align="alignnone" width="800"] Fulya Öztürk[/caption]

Aliyev: Hiçbir zaman sivilleri vurmayacağız


Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, saldırı sonrası kameralar karşısına geçerek, “Gece vurdular ki daha çok kişi ölsün, bu insanlığa karşı cinayettir. Vahşete sessiz kalmak, bu cinayetlere ortak olmak demektir. İnsanlıktan nasibini almayanlar işledikleri suçun hesabını verecek” dedi.

[caption id="attachment_6086013" align="alignnone" width="1200"] İlham Aliyev[/caption]

Aliyev, “İntikamımızı savaş meydanında alırız. Biz hiçbir zaman sivillere saldırmayacağız. Ermenistan savaş suçu işliyor. Ermenistan’ı kim silahlandırıyor bunu merak ediyoruz. Azerbaycan ordusu işgalcileri toprağında boğmaya devam edecek. Fuzuli kentiyle 7 köy Ermeni işgalinden kurtarıldı” ifadelerini kullandı. Aliyev’in açıklamalarından kısa süre sonra Azeri güçleri Ermenistan’a ait Su-25 savaş uçağını düşürdü.

Ermenistan namertçe insanlık suçu işliyor


Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Ermenistan’ın sivillere yönelik alçak saldırısına sert tepki gösterdi. Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Cephe hattında Kahraman Azerbaycan Ordusu’nun önünden kaçan Ermenistan, bir kez daha namertçe ve korkakça Gence’de sivil yerleşim yerlerini füzeyle vurdu. Kardeş Azerbaycan bu alçaklığa cevabı cephede vermektedir. Ermenistan Ordusu çok büyük çaresizlik içindedir ve her gün yeni bir insanlık suçu işlemektedir” ifadeleri kullanıldı.



TBMM Başkanı Mustafa Şentop da Ermenistan’ı “Haydut devlet” diye nitelendirerek, “Hala bu savaş suçlarına göz yumanlar, uluslararası hukuk önünde suç ortağı olarak itham olunacaklarını da bilmelidirler” şeklinde mesaj yayınladı.

Figen ÖZTÜRK/KORKUSUZ / Murat ÖZDEMİR/KORKUSUZ