Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Ülkemizde 1991 yılından beri anne ve çocuk sağlığının korunması, hastalıkların azaltılması, ölümlerin önlenmesi amacıyla diğer çocuk sağlığı programlarıyla birlikte 'Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı' yürütülmektedir.

Anne sütü ile beslenme, çocuğun sağlığı ve gelişmesi için ana koşuldur. Bahsi geçen program başarılı emzirme ilkelerinin uygulanması ile bebeğin anne sütü ile beslenmesini sağlamak, emzirmeyi özendirmek ve desteklemeyi amaçlamaktadır.

Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı çerçevesinde, Adıyaman İl Sağlık Müdürlüğü tarafından gerek aile sağlığı merkezleri gerek hastaneler bazında yapılan başarılı çalışmalar ve düzenlenen hizmet içi eğitimlerin Bakanlık Ulusal Değerlendirme Ekibi tarafından değerlendirilmesi neticesinde Adıyaman ili “Altın Bebek Dostu il” unvanı almıştır.

Konu ile ilgili açıklama yapan Adıyaman İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Erdoğan Öz; "Emzirmenin özendirilmesi, teşvik edilmesi ve sürdürülmesinin sağlanması, bebek sağlığı ve gelişimi açısından önemli bir konudur. Bu konuda özverili bir şekilde çalışan ve bu başarıyı hastanelerimize kazandıran tüm sağlık personelimize teşekkür ederim" dedi.

Müdür Öz konuşmasının ardından çalışmalar kapsamında “Bebek Dostu Hastane” unvanı almaya hak kazanan Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Besni Devlet Hastanesi, Gölbaşı Devlet Hastanesi, Kahta Devlet Hastanesi ve Özel Adıyaman Park Hospital hastanelerine plaketlerini takdim ederek başarılarının devamını diledi.