Bebeğini Emniyette emziren öğretmen!

Gözaltındaki anne, 57 günlük bebeğini günde 3 kez emniyette emziriyor.

Bebeğini Emniyette emziren öğretmen!

DİYARBAKIR'da ,önceki gün düzenlenen operasyonda 'Örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek' iddiasıyla gözaltına alınan Resim Öğretmeni Gülizar Doğan'ın, 57 günlük kızı Roza'nın, günde 3 kez süt emzirilmesi için Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldüğü öğrenildi. Baba Zeynel Doğan, günde 3 kez süt verilmesinin yetmediğini belirterek, mahalledeki 3 komşu kadının bebeğe gönüllü süt anneliği yaptığını söyledi.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince dün düzenlenen operasyonda, Eğitim-Sen Üyesi olan Şehitlik Lisesi Resim Öğretmeni, 30 yaşındaki Gülizar Doğan, 'Örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek' suçundan gözaltına alındı. Sabah saat 05.30 sıralarında yapılan ve 08.00 sıralarında sona eren operasyonun ardından gözaltına alınan Gülizar Doğan'a, 57 günlük kız çocuğu Roza'yı günde 3 kez Terörle Mücadele Şubesi'nde emzirebileceği bildirildi. Bunun üzerine sinemacı olan baba Zeynel Doğan, günde 3 kez kızını emniyete götürerek emzirtti.

BEBEĞİNİ EMZİRİRKEN

Öğretmen Gülizar Doğan'ın bebeğini emniyette emzirmesi sosyal medyada tepki toplarken, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da dün öğlen saatlerinde "Gözaltına alınan 2 ve 4 aylık aylık bebekleri olan kadın öğretmenlerle ilgili bilgi sahibiyim, üzerime düşeni yapıyorum" diye bir tweet attı. Tanrıkulu daha sonra ise, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a konu ile ilgili bir twett attı. Tanrıkulu tweetinde, "56 günlük 2 saatte bir anne sütüne muhtaç bir bebeğin öğretmen annesi neden ifadesi alınmak üzere gece gözaltında bekletilir?" ifadelerini kullandı.

2 KADIN ÖĞRETMEN DE SERBEST

Doğan, Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından akşam saatlerinde adliyeye sevk edildi. Savcılıkta ifadesi alınan Doğan, daha sonra tutuklanma istemiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne çıkarılan Gülizar Doğan, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Bu arada 4 aylık bir kız çocuğu annesi olan Şükran Çelikkaya da, savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler