31 Mart seçimlerini ve sonrasındaki iptal sürecini değerlendiren BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, “Sağlam çalmışlar ve kanuna uymamışlar. Seçim yenileme son derece doğru bir karardır. Biz 15 Temmuz’da, 31 Mart’ta nerede duruyorsak 23 Haziran’da da aynı yerdeyiz ve Binali Yıldırım’ı destekliyoruz” şeklinde konuştu.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Yeniakit’en Hacı Yakışıklı'ya açıklamalarda bulundu. Destici, İstanbul seçimlerine yönelik, “Seçim yenileme son derece doğru bir karardır. 23 Haziran’da da Binali Yıldırım’ı destekliyoruz” dedi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun YSK’yı sert şekilde eleştirmesine de değinen Destici, “Kararı eleştirebilirler buna da saygı gösterilmesi gerekir. Ama daha ileriye götürülmemesi lazım. Bunu CHP Genel Başkanına ve yetkililerine de ifade ettim. Sokağa gidilmemesi, bunlar olumlu davranışlar” diye konuştu.

23 Haziran’da seçime katılımın 31 Mart’tan daha yüksek olacağını beklediğini aktaran Destici, şöyle devam etti: “Bizim duruşumuz net. 15 Temmuz gecesi nerede durmuşsak, 16 Nisan referandumunda, 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçimi ve Meclis seçiminde, 31 Mart’ta nerede durmuşsak bugün de aynı yerde duruyoruz. 23 Haziran’da da Binali Yıldırım’ı destekliyoruz.”

 

Editör: Haber Merkezi