Bayramlaşma Programları Yoğun Katılımla Gerçekleştirildi

0
75

Ramazan Bayramı dolayısıyla düzenlenen resmi bayramlaşma ve ziyaretler oldukça yoğun katılımlı geçti. Bayram arifesinde Şehitlik ziyaretiyle başlayan bayramlaşma etkinlikleri şehit ve gazi aileleri ziyaretleri ve son olarak da protokol ve vatandaş bayramlaşmasıyla devam etti.

İlk olarak gerçekleşen Şehitlik ziyaretinde, şehitlerin kabrine karanfil bırakılarak dualar edildi, şehit ailelerinin acısı paylaşıldı.

Karaağaç Asri Mezarlık’taki şehitlik ziyaretine, Ak Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Alparslan Kılınç, İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Ercan Kireçtepe, kamu kurum ve kuruluşlarının daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, askeri erkan, şehit aileleri ve gaziler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehitlikteki törende ilk olarak, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, tüm aziz şehitlerimizin manevi huzurunda bir dakikalık saygı duruşunun akabinde istiklal marşımız okundu. Ardından İskenderun İlçe Müftüsü Osman Şekerci tarafından dua okundu. Protokol üyeleri, şehitlerin kabrini tek-tek ziyaret ederek, karanfil bıraktı ve ailelerin Ramazan Bayramını kutladı.

İskenderun Belediyesi’nce halkımızın mezarlık ziyaretleri için karşılıklı ücretsiz otobüs seferleri de düzenlendi.

Protokolden Şehit ve Gazi Ailelerine Bayram Ziyareti

Daha sonra, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden Garnizon Komutanı Tuğgeneral Alparslan Kılınç, İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Ercan Kireçtepe şehit aileleri ve gazi yakınlarını evlerinde ziyaret ederek bayramlarını kutladılar.

Ziyarette konuşan Başkan Fatih Tosyalı, devletin her zaman şehit ve gazi ailelerimizin yanında olduğunu belirterek; “Şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize uzun ömürler, sağlıklı ve sıhhat dolu bir yaşam diliyorum. İlçe kaymakamımız ve ilçe protokolümüz ile birlikte, kentimizde ikamet eden gazilerimiz ve şehit ailelerimizi ziyaret ediyor, onların Ramazan Bayramlarını tebrik ediyoruz. Şehit ve gazi ailelerimizi ziyaret etmek, dertlerini ve sorunlarını dinlemek bizlerin görevi olduğu kadar, yanlarında olmak bizleri de mutlu ediyor. Her zaman yanlarındayız” dedi. Gazi ve şehit yakınları ziyaretten duydukları memnuniyeti ifade ederek, ilçe protokolüne teşekkür ettiler.

Protokol Halk İle Bayramlaştı

Kentimizde protokol ve halk bayramlaşması ise bayramın ilk günü belediye sosyal tesislerinde gerçekleşti.

İskenderun Belediyesi 1 Nolu Sosyal Tesisinde gerçekleştirilen bayramlaşma programında; İlçemiz protokolü, siyasetçiler ve siyasi parti teşkilatlarının temsilcileri, adli, askeri ve mülki erkân, emniyet teşkilatı mensupları, kurum yöneticileri, iş insanları, STK temsilcileri, basın mensupları ve kadirşinas halkımızın katılımıyla sevinç ve coşku içerisinde bir bayramlaşma icra edilerek, bu vesileyle halk ile devlet ricalinin buluşmasının en güzel örneği sergilendi.

Her dinden, her mezhepten ve her görüşten insanımızın bayram coşkusuna ortak olması, İlçemizde yüzlerce yıldır var olan birlik, beraberlik, sevgi, saygı, barış, kardeşlik ve hoşgörü ortamının özelliğini ve güzelliğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Programda ilk önce protokol üyeleri vatandaşlarla tek tek bayramlaşarak, tebrikleri kabul ettiler. Ardından, protokol üyeleri, vatandaşları yanına giderek, hem sohbet ettiler, hem de bayramlarını tebrik ettiler.

Kaymakam İskender Yönden, bayramların sevgi, kardeşlik, hoşgörü ve yardımlaşma duygularının yoğunlaşmasına vesile olduğunu, milletimizin ve toplumsal hayatımızın en güzel ve anlamlı günleri olduğunu vurguladı. Kaymakam Yönden; “Birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştiren, millet olma iradesini ve kardeşliği en üst düzeyde hissettiren, kırgınlıkları unutturan bayramlar, mutluluk ve huzur dolu bir iklim meydana getirmeleriyle inanç ve kültür medeniyetimizin en temel unsurlarındandır.

Tüm güzelliklerin, huzur ve barış ortamının sürekli olmasını temenni ediyor, bu duygu ve düşüncelerle, İlçemizde görev yapan adli, askeri ve sivil erkânın, tüm kamu personelinin, özel sektör yönetici ve çalışanlarının, basın mensuplarının ve saygıdeğer İskenderun halkının bayramlarını en kalbi duygularımla kutluyor, sağlık ve mutluluk dileklerimle sevgi ve saygılarımı sunuyorum” şeklinde duygularını dile getirdi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here