thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



"Belediye Başkanlığını Bırakıp; Merkez İlçe Başkanı Olabilirsiniz"

Tarih: 05-11-2019 06:07:26 Güncelleme: 05-11-2019 07:18:26 + -


Çanakkale Belediye meclis toplantısında İYİ Partili Merkez İlçe Başkanı Necati Gapran'ın "Belediye Personelinin Çanakkale halkına maliyeti 1,3 milyon liradır" sözlerine yanıt veren Ülgür Gökhan iddiaların asılsız olduğunu söylemişti. Gökhan'ın açıklamalarına yanıt vermek isteyen İYİ Partili Meclis üyesine söz hakkı vermeyen Gökhan'a İYİ Parti GİK Üyesi Rıdvan Uz'dan yanıt geldi. Uz yaptığı açıklamada; "Kullanılan üslup yakışıksızdır. Belediye Başkanlığını bırakıp, Cumhuriyet Halk Partisi merkez



Çanakkale Belediye meclis toplantısında İYİ Partili Merkez İlçe Başkanı Necati Gapran'ın "Belediye Personelinin Çanakkale halkına maliyeti 1,3 milyon liradır" sözlerine yanıt veren Ülgür Gökhan iddiaların asılsız olduğunu söylemişti. Gökhan'ın açıklamalarına yanıt vermek isteyen İYİ Partili Meclis üyesine söz hakkı vermeyen Gökhan'a İYİ Parti GİK Üyesi Rıdvan Uz'dan yanıt geldi. Uz yaptığı açıklamada; "Kullanılan üslup yakışıksızdır. Belediye Başkanlığını bırakıp, Cumhuriyet Halk Partisi merkez ilçe başkanı olabilir ve istediğiniz cevabı verebilirsiniz. Bunun yeri kesinlikle Belediye Meclisinin yeri değildir" tepkisini gösterdi.

 

Çanakkale Belediye Meclisi Kasım ayı oturumunda Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ın Belediye Personelinin toplu taşıma araçlarından ücretsiz faydalandığı iddialarına cevap vermişti. Gökhan'ın açıklamalarına cevap vermek isteyen İYİ Partili Meclis Üyesi Burak Kunt'a Gökhan, "Sizin burada cevap verme hakkınız yok" ifadesi ile konuşturmamıştı. Açıklamalarını tamamlayan Başkan Gökhan daha sonra Burak Kunt'a söz hakkı vererek eleştirilerini dinlemişti. İYİ Partili meclis üyesine yapılanları saygısızlık olarak kabul ettiklerini belirten İYİ Parti GİK üyesi Rıdvan Uz, "Sayın Ülgür Gökhan'ın kendisi bir belediye başkanıdır. Merkez ilçe başkanının muhatabı değildir. Merkez İlçe başkanlığı yapmak istiyorsa; merkez ilçe başkanlığı yapsın" diyerek istifa çağrısında bulundu.

 

GÖKHAN: "1,3 MİLYON TL İDDİASI GERÇEK DIŞI"

İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Necati Gapran geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada; "Çanakkale Belediye personelinin toplu taşıma masraflarının Çanakkale halkına yükü yıllık 1.3 milyon liradır. Ekonomik krizle mücadele eden halkımıza ek yük getirmektedir" açıklamasında bulunmuştu. Konu Belediye Meclis gündemine geldi. Cuma günü gerçekleşen Belediye Meclis toplantısında 1.3 milyon TL'lik maddi yük iddiaları ile ilgili olarak; "Belediye personelimizin servis ihtiyacını gidermemiz gerekiyor. 275 iş günü baz alarak günde bir gidiş, bir dönüş olarak kart veriyoruz. Bu binişlerden de yüzde 1 katkı payı alıyoruz. Bugün itibariyle de 550 biniş karşılığında ücret ve kart ücreti de alıyoruz. Sayıştay ve Mülkiye müfettişlerince de denetleniyoruz. Müfettişlerin "Belediye meclisinin 6 ocak 2016 tarihli kararınca bu esasları düzenlemeye yönelik müspet bir adımdır. İdarenin bu konudaki uygulamaları pratik bir çözümdür" görüşü var. Belediye personelinden 750 kişi yararlanıyor bu haktan. Burada şu kadar zarar var deniliyor. Nasıl personele destek veriyorsak toplu sözleşme haklarından kaynaklanan, servis hizmetini de bu şekilde çözüyoruz" dedi.

MECLİS ÜYESİNE KONUŞMA HAKKI VERMEDİ!

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ın açıklamaları sonrasında İYİ Partili Meclis üyesi Burak Kunt söz alarak açıklama yapmak istedi. Fakat açıklama yapmak isteyen Kunt'a Belediye Başkanı Ülgür Gökhan "Siz bu konunun muhatabı değilsiniz. Dolayısıyla bu konuda cevap hakkınız yoktur" diyerek konuşmasına izin vermemişti. Konuyla ilgili açıklamalarına devam eden Gökhan, konuşmasını bitirdikten sonra İYİ Partili Meclis üyesi Murat Kunt'a söz hakkı vermişti. Yaşanan kısa süreli gerilim sonrasında İYİ Parti İl Başkanlığı bugün basın açıklaması düzenledi.

 

"KULLANILAN USLÜP YAKIŞIKSIZDIR"

İYİ Parti GİK üyesi Rıdvan Uz, Millet ittifakı olarak İYİ Parti ve CHP arasında tüm Türkiye genelinde olduğu gibi Çanakkale'nin ilçelerinde, belediyelerde işbirliği içerisinde çalışıldığını fakat Çanakkale Belediyesi ile sorunlar yaşandığını bir kez daha ifa etti. Rıdvan Uz yaptığı açıklamada; "Hoşgörülü bir şekilde Çanakkale'ye hizmet etme noktasında birlikte çalışıyoruz. Fakat anlamlandıramadığımız bir şekilde Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan'ın meclis toplantısında İYİ Partinin ikinci kuruluş yıldönümünde, şu ifadeleri kullandı; 'Bir partinin ilçe başkanı şunları söylemiş.' Çanakkale'nin menfaati konusunda İYİ Partili tüm başkanlarım, meclis üyelerim doğruları söylemeye devam edecek. Çünkü biz halkımıza söz verdik, iyi ve doğru olan her şeyin arkasında duracağız dedik. Bu bağlamda ilçe başkanımızın yaptığı açıklamalara bu şekilde seslenilmesi, 'Hadi bakalım söz hakkınızı da kullanın' şeklinde ifadeler kullanılması yakışıksızdır" dedi.

 

"BELEDİYE BAŞKANLIĞINI BIRAKIP MERKEZ İLÇE BAŞKANI OBİLİRSİNİZ"

İYİ Parti GİK üyesi Rıdvan Uz, konuşmasının devamında Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ı eleştirerek, merkez ilçe başkanı olmaya davet etti; "Biz belediye başkanından iki şey beklerdik; birincisi İYİ Partinin ikinci kuruluş yıldönümünde bir kutlama mesajı beklerdik. Kutlama yerine bir saldırı ile karşılaşınca tabiî ki bunu beklemiyorduk. Bu olaydan dolayı üzüntülüyüz. Bu konuda meclis üyemiz söz almak istediğinde de söz verilmedi. Eğer siz söz hakkı vermiyorsanız; 17 yıllık tek adamlık sıkıntısı sizi sarmış anlamına gelir. Siyaseten, bir ilçe başkanına cevap verme yeri belediye meclisi değildir. Meclis halka hizmet edilecek yerlerdir. Siz burada ilçe başkanını muhatap alıp cevaplandırmak niyetindeyseniz haliyle meclis üyelerimizde Partinin ve Çanakkale halkının hakkını savunmaya devam edecektir. Eğer siz buna cevap vereceksiniz eğer; Belediye Başkanlığını bırakıp, Cumhuriyet Halk Partisi merkez ilçe başkanı olabilir ve istediğiniz cevabı verebilirsiniz. Bunun yeri kesinlikle Belediye Meclisinin yeri değildir."

"SON DERECE SERT VE NOBRAN.. HİDDETLİ BİR TAVIR SERGİLEMİŞTİR"

İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Burak Kunt ise yaşanan tartışmalardan duyduğu üzüntüyü ifade ederek; "İYİ Parti olarak biz mecliste ikili diyaloglara girme taraftarı değiliz. Geçtiğimiz dönem yaşanan tartışmalar halen hafızalarımızdadır. İYİ Parti Merkez İlçe başkanımızın yaptığı açıklamalar sonrasında meclis toplantısında Belediye Başkanı sayın Ülgür Gökhan cevap hakkını kullanmak istediğini belirtmiş, açıklamalarda bulunmuştur. Bende kendisine cevap hakkımız doğduğunu belirttiğimde ise; son derece sert ve nobran bir şekilde hiddetli bir şekilde "Bu konunun muhatabı siz değilsiniz' dedi. Açıkçası bu durum bizi üzmüştür. Sanırım hatasını hemen fark etmiş olacak ki; hemen düzeltti ve konuşma hakkımızı vermiştir" dedi.

 

HANGİ KURUMUN SERVİS HİZMETİ BEDELİNİ HALK ÖDÜYOR?

İYİ Partili Meclis üyesi Burak Kunt, Belediye personelinin servis ücretinin halka ödettirildiğini bir kez daha tekrarlayarak; "Belediye personelinin servis hizmeti olan 1 milyon 300 bin lirayı kooperatife yada kendi personelinize ödeyiniz. Siz bu parayı ödemiş olsaydınız 1 ay önce taşıma ücretlerine yapılan zam gerçekleşir miydi? Bu zam yapılsa ne kadar yapılırdı? Bizim yaptığımız hesaplara göre; bu ödeme yapılmış olsaydı, yüzde 5-10 arasında indirim ön görüyoruz. Hangi kurumun personeline verilen servis hizmeti bedelini vatandaş ödüyor? Biz buna nasıl razı olalım? İYİ Parti neden buna sessiz kalsın? İşçisi, memuru öğrenci kardeşlerim neden bu paraları ödesinler? Bunu ödemesi gereken yer Çanakkale Belediyesi kurumudur. Adalet özellikle sosyal demokrasi bunu gerektirir" dedi.

 

SESSİZ BORU! NORMAL BORU SESSİZ OLUNCA FİYATI 2'YE KATLADI!

Belediye Meclis üyesi Burak Kunt mecliste getirdiği "Sessiz Boru" konusunu basın toplantısında üzeri sessiz yazılı boruyu göstererek bir kez daha gündeme getirdi. Kunt; "2017 yılında Çanakkale belediye meclisi bir karar alarak Belediye sınırları içerisindeki tüm inşaatlar da sessiz boru kullanılacaktır kararı aldı. Fakat bu sessiz borunun ne olduğunu kimseye anlatmadılar. Biz sorduk bize de söylemediler. Çünkü kendileri de bilmiyorlar! Sessiz Boru dedikleri, normal bir borudur ve metresi 10 liradır. Ama Çanakkale Belediyesi aldığı kararla diyor ki; bu boruyu sessiz olarak kullanacaksınız. Bu borunun sessiz olanını yapmak için iyi bir Ar-Ge ve maliyet gerektiriyor. Maliyeti de 20 liraya çıkıyor. Fakat bazı çıkarcı firmalar bu borunun üzerine Sessiz yazarak, sessiz hale getiriyor ve 15-20 liraya satıyorlar. Boruların üzerine Sessiz yazdığınız zaman Belediye bunu kabul ediyor. Çıkarcı firmalarda bunu fırsat kapısı görüyorlar. Bizim Çanakkale halkının bir kuruş parasının bu şekilde harcanmasına razı olamayız" dedi.

 

"KATILIMCI DEMOKRASİ DİYORSUNUZ, KARAR ALIRKEN KİMSEYE SORMUYORSUNUZ"

İYİ Partili meclis üyesi Burak Kunt açıklamalarının devamında; "Bu konuyla ilgili Eylül ayında verdiğimiz önergede araştırma yapılmasını istedik. İki ay sonra bize yapılan açıklamada; ürünün standartının bulunamadığını belirttiler. CHP'li meclis üyesi Deniz Erdem toplantıda 'Biz bu borunun standardını aradık bulamadık, böyle bir şey yok' demiştir. Olmayan boruyu Çanakkale halkına şart koşulmuş. Esnafın rekabet hakkını nasıl koruruz, vatandaşın hakkını nasıl kollarız bunun düşüncesindeyiz. Tüm bu tartışmalar sonrasında her şey düzgün giderken; hemen ardından yine son toplantıda hiddetlenerek aynen şu ifadeleri kullanmıştır: 'İki senedir aklınız neredeydi, Ticaret odası nerede. Bu soruyu neden şimdi gündeme getiriyorsunuz' diyerek konunun direk muhatabı olarak bana çeşitli ithamlarda bulunmuştur. Söz istediğimde de söz hakkı vermemiş, ben cevabımı verdim diyerek bizleri susturmuştur. Sayın Başkanım Ülgür Gökhan'a seslenmek istiyorum; siz hiçbir meslek kuruluşuna, STK'ya sormazsanız hiç kimsede size cevap vermez. Katılımcı demokrasiden bahsediyorsunuz ama karar alırken; hiçbir şeyi hiç kimseye sormuyorsunuz. İki senedir nerdesiniz şeklindeki soruyu bizim size sormamız gerekmez mi? 7 aydır meclis üyesiyim, siz 17 yıldır bu kentin belediye başkanısınız. Sizin aklınız neredeydi, partinizin meclis üyeleri neredeydi? Çanakkale halkını bir dakika daha zarar uğratmaya ne hakkınız var. Biz her mecliste halkımızın hakkını korumaya devam edeceğiz" dedi.




Bu haber 7415 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI