TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bayramda dinler ve diller buluştu

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan Bayramı Mardin’de büyük bir coşku ile kutlandı.

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2017 16:18
Haber Güncellenme Tarihi: 25.06.2017 16:18
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Bayramda dinler ve diller buluştu

Bayramda dinler ve diller buluştu

 

Adnan AVUKA

MARDİN(İLKHABER) - Her yıl olduğu gibi bu yıl da  Ramazan Bayramı Mardin’de büyük bir coşku  ile kutlandı. Mardin Büyükşehir Belediyesi akşam Ramazan’ın son bulması ve sabahında ise bayramın başlamasını 6 pare top atışı yaparak kutlamanın ilk startını verdi.

Yapılan bir araştırmaya göre Mardin halkının yüzde 95’i bayram yemeği olarak kaburga dolması yaparken, yüzde 5’nin ise bumbar yapıyor. Mardinliler sabah yemeğini yaptıktan sonra mezarlıklara giderek yakınlarını mezarları başında ziyaret etti. Onlarla bayramlaştı ve ruhlarına Fatiha duası okudu.

VALİLİĞİN BAYRAMLAŞMASI

Mardin valiliği  tarafından hazırlanan bayramlaşma töreni ise Artuklu Üniversitesi idari binasında  yapıldı. Bayramlaşmaya  gelen Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, İl Emniyet Müdürü Hasan Oner, Mardin Tugay Komutan Vekili Albay Şenol  Şahın, İl Jandarma Komutanı Albay Zafer İzcan, 22. Dönem Mardin Milletvekili Süleyman Bölünmez ve topluca  ailesi, CHP Mardin eski milletvekili ve şimdiki il Başkanı Mahmut Duyan, iş adamı ve Kabala Belediyesi eski Başkanı Şakir Nuhoğlu, eş adamı ve siyasetçi Süleyman Çelik, Mardin Diyarbakır Metropoliti Saliba Özmen, Kırklar Kilisesi Başpapazı Gabriel Akyüz, Süryani Vakfı Başkanı Eliya Kırılmaz, Ermeni Vakıf Başkanı Mansur Uğurgel, Keldami Vakıf Başkanı Adnan Sağlamoğlu, Midyat Hıristiyan cemaatleri ve bir çok sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile muhtarlar, gazeteciler, sporcular, kanaat önderleri siyasi parti il başkan ve temsilcileri  katıldı.

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, ”Bu dinler ve diller mozaiği dünyaya bir mesajdır. Herkes görsün bu manzaraları. Mardin’in ne kadar huzur ve güven içinde olduğunu herkes görsün. Birlik ve beraberliğin en önemlisi bu manzaradır.” dedi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.