• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Bayraklı kadınları kooperatif kurdu ERKİN USMAN

Bayraklı kadınları kooperatif kurdu

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 27.03.2015, 00:00
Bayraklı Belediyesi, ilçedeki kadınların el emeği ürünlerini ülke genelinde, uluslararası alanda ve internet ortamında pazarlayabilmesi için Bayraklı Emek Dünyası Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifini kurdu. Kooperatifin tanıtım toplantısında konuşan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Bir başkan olarak bu işleri hayal edip sonra da bu noktalara getirebilmekten mutluluk duyuyorum" diyor.
Bayraklı'da kadınlar el emeği göz nuru ürünlerini artık Emek Dünyası Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi çatısı altında pazarlayacak. Kooperatifin tanıtım töreni Bayraklı Havuz Düğün Salonu'nda gerçekleşti. Tanıtımın ardından kadınlar ürettikleri takıları podyuma çıkararak sergileme fırsatı buldu.
***
Kooperatifin başkanlığı yürütecek olan Bayraklı Belediyesi CHP'li Meclis Üyesi Gamze Çamur, kooperatifin geçtiğimiz ay kurulduğunu ve tescillendiğini söylüyor ve ekliyor:
"Kooperatifler ortak amaçlara ulaşmak isteyen kişiler tarafından oluşturulan sosyal bir örgütlenme modelidir. Belediyemiz 2009'dan bu yana Kadının Emek Dünyası kadınlarımızın ürünlerini satması için olanak sağladı. Şimdi kooperatifleştik. Artık kadın üreticilerimiz ürünlerini ülkemizin her köşesinde satabilecek."

bir kitap
Rosalinde: Alman Gelin
Zühal ve Yücel İzmirli'nin yeni romanı (ROSALİNDE / Alman Gelin) kitapçı raflarında yerini aldı. Yazar çift, üç yıldır üzerinde çalıştıkları kitaplarını okuyucularıyla buluşturdu.
Bir Nazi subayının kızı olan Rosalinde'nin İkinci Dünya Savaşı'nın yıkıcı ortamından günümüze ulaşan inişli çıkışlı aşk hikayesini okuyacaksınız bu kitapta.
İzmirli çiftinin diğer kitaplarında da olduğu gibi olaylar daha çok İzmir'de geçiyor. Roman kahramanları Urla Klazumen Adası'na giden yolda birbirlerine aşık oluyorlar. Çeşme ve Alsancak'ta filizlenip büyüyen bir aşkın etrafında gelişen hikayelerle kitabı elinizden bırakamayacaksınız.
Rosalinde'de Bremen, İstanbul, İzmir üçgeninde iki ayrı kültürde yaşanan olaylar, duygular; kaçışlar, hüzünler, mutluluklar, hayal kırıklıkları, ayakta durma çabalarıyla birlikte gerçek aşkı bulmak için didinen bir kadının hayatla mücadelesini okuyacaksınız.

kentten
AK Kadınlar hızlı başladı
Kongre sonrası ilk yönetim kurulu toplantısını asil ve yedek üyelerle birlikte İl Başkanlığında gerçekleştiren AK Kadınlar, farklı projelere hazırlanıyor. AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Gözde Keskin, ilk toplantılarının tanışma ve kaynaşma ağırlıklı olduğunu belirterek şöyle konuşuyor: "Önümüzdeki hafta belirlenecek yürütme kurulu ile birim başkanları çalışmalarına hızla başlayacak. İlçe koordinatörlerimizi de yürütme kurulumuz ile birlikte belirleyeceğiz. İlçe koordinatörlerimiz belirlendikten sonra ilçe ziyaretlerimize başlayacağız."

küpe
Kişisel güzellik, herhangi bir takdim mektubundan daha büyük tavsiyedir.
Aristo

günün fıkrası
Nikahta
Nikah memuru geline eğilerek konuştu:
"Maalesef nikahınızı kıyamayacağım. Nişanlınız çok içmiş galiba..."
Gelin:
"Öyle ama efendim, ayıkken karşınıza getiremiyoruz ki..."

laflama
* AZIK yesek hiç gam yemeyeceğiz. Yediğimiz hep KAZIK, hep KAZIK!
* İki inatçı keçi köprüde karşılaşmışlar. Toslaşmak ne kelime. "Oooo birader şükür kavuşturana" diye kucaklaşmışlar!
* Ağustos böceği, ağustos ayından sonra hayatta kalmıyormuş. Ağustos böceklerinin ahı kemiklerini sızlatmaz mı La Fontaine!
* Hariçten gazel okuyacağına, patlat Müslüm Baba'dan bir damar!
* "Ben olmasam seni kimse almazdı" boşanma sebebiymiş. Bunun Türkçesi "Kimse onunla evlenmedi, sen evlendin. Demek ki sen süzme salaksın." Kadın süzme salaktan boşanmak istemekte haklı kardeş!..
* Kahvaltı yapmayan çok huysuz oluyormuş. Sevgili politikacılarımız, lütfen sabah kahvaltısını ihmal etmeyiniz!
İbrahim Ormancı'dan
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA