MURAT ARKAN

CHP(Cumhuriyet Halk Partisi)’li siyasiler Muharrem İnce’nin mitingini değerlendirmeye devam etti. CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin önceki gün Çok Amaçlı Pazaryerinde saat 12.00’de yaptığı “Hayır” mitingini, CHP Edirne İl Başkanı Fevzi Pekcanlı, CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu ve Erdin Bircan değerlendirdi. CHP’li siyasetçiler, Keşanlı vatandaşlara kendilerine gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti. İl Başkanı Pekcanlı 9 Nisan 2017 tarihinde Edirne’ye gelecek olan eski genel başkanları Deniz Baykal’ı Keşan’a getirmek için uğraştıklarını söyledi.

PEKCANLI: BAYKAL’I KEŞAN’A GETİRMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Keşan, Uzunköprü ve Edirne mitinglerinin hiçbirine taşımalı insan getirmediklerine dikkat çeken ve yoğun ilgiyle karşılaştıklarını belirten Pekcanlı, “Havanın soğuk olmasına rağmen güzel bir miting oldu. Keşan, Uzunköprü ve Edirne mitinglerimizin hiçbirine taşımalı insan getirmedik. Önemli olan da bu zaten. Kendisi gelen insanlar bizleri ve Sayın Muharrem İnce’yi çok güzel karşıladılar. Güzel bir çalışmanın sonucunda yoğun bir ilgi vardı. Sayın Vekilimiz İnce de bu mitingden çok memnun kaldı. Keşan İlçe Başkanımız Sayın Gümülcineli de aynısını söyledi. Çok güzel, seviyeli, keyifli bir miting oldu. İnsanlarımızın anlayacağı bir dille ‘hayır’ı anlattı. Edirne ve Uzunköprü mitinglerimiz de çok kalabalık oldu. Ama Edirne mitingi, Edirne’nin nüfusunun da yüksek olmasından dolayı çok daha yoğun bir ilgi vardı. Abartarak söylemek istemiyorum. Uzunköprü’de de civar köylerden gelen çoktu. Sayın İnce’nin de aslında ilk mitingi Edirne düşünülüyordu. İki ilçemizi de alarak geniş tuttuk. 9 Nisan’da Sayın Deniz Baykal Edirne’ye geliyor. Aslında bizim istediğimiz de aynı Sayın İnce’nin düzenlediği miting gibi Sayın Baykal’ın da aynı mitingi yapması. Sayın Baykal, Edirne’den sonra Çanakkale’de miting düzenleyecek. Biz bu arada Keşan’da da Sayın Baykal’ın düzenleyeceği bir miting yapmak istiyoruz. Keşan’da Sayın Baykal’ın düzenleyeceği bir miting yapmak için mücadele edeceğim. Sayın Baykal’ı Keşan’a getirmek için uğraşıyoruz. Tam tarih belli değil. Sayın vekillerimiz de bir günde iki, üç miting gerçekleştiriyorlar. Bunlar hiç kolay değil. Sayın vekillerimiz zaten yoğun ilgi gören isimler. Program çok sıkışık. Onlar da var gücüyle çalışıyorlar.” dedi.

GAYTANCIOĞLU: KEŞAN’DA YAŞAYAN VATANDAŞLARIMIZA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM

Önceki gün CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin Çok Amaçlı Pazaryerinde yaptığı mitingine genel merkezin kendisini Karadeniz’de görevlendirdiği için katılamadığını belirten Gaytancıoğlu da şunları söyledi: “Öncelikli olarak Sayın Muharrem İnce’nin Keşan’da düzenlediği mitingi takip ettim. Yoğun bir ilgi vardı. Keşan’da yaşayan vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Cumhuriyet Halk Partisi halkın kabul etmediği aslında ve halkın gündeminde olmayan bu anayasa değişikliğine karşıdır. Partimiz herkesten önce sahalara inip halkı bilgilendirmektedir. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere tüm vekillerimiz ve yöneticilerimiz sahadadır. Sayın Deniz Baykal daha önceki Karadeniz turunda bizimle beraberdi. Trabzon ve Giresun’da iki miting yaptı. Dün ve bugün Ordu ve Samsun’da olacağız. Genel merkezimizin görevlendirmesi ile birlikte Genel Başkan Yardımcımız Sayın Çetin Osman Budak ve Gaziantep Milletvekilimiz Sayın Akif Ekici ile birlikte Karadeniz turu yapıyoruz. Grup Başkan vekilimiz Muharrem İnce zaten sahada çalışmalarına devam ediyor. Dün Edirne’deydi. Halkımız her yerde üst düzey katılım sağlıyor. Coşkulu kalabalıkları her yerde görüyoruz. Edirne de beni gerçekten çok gururlandırdı. Edirne’de hayır oyları daha yüksek.

KARADENİZ HALKI REFERANDUM KONUSUNDA BİLİNÇLİ

Karadeniz’de, referandum çalışmalarına devam ettiklerini ve Karadeniz halkının kendilerini çok sıcak karşıladığını belirten Gaytancıoğlu, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Karadeniz bölgesinde de halkımızın konu hakkında bilinçli olduğunu gördük. Ciddi anlamda burada da %50’nin üzerinde hayır oranı var. Diğer partilerde bunun bir siyasi seçim olmadığını anlayınca bunun bir referandum olduğunu tamamen rejime yönelik bir çalışmanın olduğunu belirtiyorlar. Önceki gün Samsun ve Ordu’da çalışmalarımız oldu. Trabzon’a geçiyoruz. Karadeniz halkı bizi çok sıcak karşıladı. İnanın bizi Trakya insanı bağırlarına basıyorlarsa, Karadeniz’de de aynısına şahit olduk. 15 Yıllık bir iktidar, vatandaşların sorunlarına çare olamadı. Maalesef terör bir türlü bitmedi. Üretime yönelik olmayan politikalarla geçiştirmeye çalıştılar. Mesela fındık üreticileri ile görüştük. Fındık geçen seneki üretici fiyatlarının altında. Ziraat odalarına ziyaretlerde bulunduk. 9 Nisan için ben Sayın Baykal ile görüştüm. Kendisine Edirne’de yapılacak olan hayır mitingine Keşan’ı da dahil edelim dedim. Kendisi bana ‘iyi olur’ dedi. Aynı programı Keşan’da da yapmak istiyoruz. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu yurdumuzun her yerine gidiyor. Herkese hayır’ı anlatıyor. Bu referandumda çok yüksek oranda hayır oyu bekliyoruz.”

BİRCAN: KEŞAN’DAN % 80 ORANINDA HAYIR BEKLİYORUM

Keşan’dan evet çıkacağına inanmadığını belirten Bircan, şunları kaydetti: Öncelikli olarak Keşan’da yaşayan vatandaşlarımıza, hemşehrilerimize çok teşekkür ediyorum. Keşan’da her zaman olduğu gibi çok duyarlı, Cumhuriyete sahip çıkan, Mustafa Kemal Atatürk’e sahip çıkan ve bu değerlerden hiçbir zaman vazgeçmeyen ve çocuklarına da bu değerleri her zaman anlatan, bu değerleri çocuklarına aşılayan bir halkımız var. Sayın Muharrem İnce, insanların duyarlılığı ile birlikte çok güzel bir miting gerçekleştirdi. Keşan’ın ne kadar hayır deme arzusu olduğuna şahit olduk. Ben Keşan’dan kim ne derse desin % 80 oranında hayır bekliyorum. Bu bir parti yarışı değil. Gerçek anlamda bir vatan savunmasıdır. Referandum, torunlarımızın geleceği ile alakalı bir karardır. Kim hangi siyasi düşüncesi olursa olsun, hangi inanca inanıyorsa inansın biz her kesimin hayıt diyeceğine inanıyoruz. Sayın İnce’nin de dediği gibi 18 madde okunursa, ben Keşan’da evet çıkacağına inanmıyorum.”