MENÜ

Bayern Uçuyor!

Abone Ol Google News

En yakın takipçisi Dortmund’u yenip puan farkını 7’ye çıkardıktan Bayern’in şampiyonluğu kaybetmesi için mucizeler gerekiyor. Teknik direktörlüğe Rösler getirildikten sonra toparlansa da halen kırılgan bir takım olan 16. sıradaki Düsseldorf’un Münih’te Bayern’i yenmesi zaten başlı başına mucize gibi olurdu. Kaan Ayhan’ın yerine oynatılan Zanka belki gol perdesini açan kendi kalesine golde tek hatalı değil ama genel performans olarak yetersiz kaldı.

Haberin Devamı

Kenan şanssızdı

Kenan Karaman ise 32’de Düsseldorf 2-0 yenikken takımının o ana kadarki en net pozisyonunu buldu: Kenan çok iyi kontrol etti, kaleci Neuer’in uzanamayacağı kadar iyi yere vurdu ama karşısında tüm zamanların en iyi mevki devşirmelerinden birisi Alphonso Davies’e takıldı. Sağ açıktan sol beke dönüştürüldükten sonra adeta uçan Davies’e hızlı demek yetmez, top ayağında değilken kramponları adeta helikopter pervanesine dönüşüyor; top ayağındayken ise 5. goldeki imzasında bir kez daha gördüğümüz gibi derme çatma kanat forvet kadar mahir. Bu dönüşümde aslan payı şüphesiz teknik direktör Flick’in. Gol perdesinin açılışında “Zanka kendi kalesine” yazsa da asistin asistinde alanı mükemmel genişletip yerleşik savunma dengesini bozan Müller golün asıl kilit ismi. Kovac’ın yeteri kadar süre vermediği Müller, Flick yönetiminde adeta yeniden doğdu.

Haberin Devamı

“Best of Müller”

Oynadığı maç sayısına göre yaptığı asist sayısı istatistiksel açıdan çok çarpıcı, skoru 3-0’a getiren Lewandowski’nin golündeki tek top asisti ise estetik açıdan “Best of Müller”. Müller belki hiçbir özelliği ile dünyanın en iyisi değil ancak tüm özellikleri yeteri kadar iyi ideal bir takım oyuncusu. Flick, Bayern’i Müller özelinde toparlarken de tam olarak bireysel yeteneklerin toplamından daha yetenekli bir takım oluşturdu. Farkı 5’e çıkardıktan sonra Cuisance, Zirkzee, Meier gibi gençleri denemesi de Flick’in uzun vadeli büyük planının doğal sonucu. Rösler ise kümede kalma mücadelesinde averajın nasıl belirleyici olabileceğinin farkında ve 5-0’dan sonra en azından tarihi farkı engellemek için hamleler yaptı. Bunda da en büyük yardımcısı 5 gol yemesine rağmen en az 5 golü de engelleyen kalecisi Kastenmeier oldu.

YORUM YAZ