Vakfıkebir İlçesinde Atatürk Ortaokulu ve Kemaliye Adnan Demirtürk İlkokulu bahçesi de Bayer ve toplum gönüllüleri vakfı desteği ile bilim tohumları projesi gerçekleştirildi.



Toplum gönüllüleri Vakfı Bayer sponsorluğundaki Bayer Genç Bilim Elcileri Vakfıkebir ilçesindeki Atatürk Ortaokulu ve Kemaliye Adnan Demirtürk İlkokulundaydı. Öğrencilerle drama etkinlikleri, uzay  etkinlikleri gibi pek çok etkinlik yaptılar. Çocukların bilimsel okuryazarlılığını artırmak amaçlı proje kapsamında iki gün boyunca okullarımızda öğrencilerimizle eğlenceli deneyler yapıldı. Okulların açılmasına az bir zaman kala yapılan bu etkinlikler öğrencilerin yoğun katılımı ile gerçekleşti. Veliler tarafından da memnuniyetle karşılandı.
Bayer ve Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) iş birliğiyle ilköğretim çağındaki çocukların bilime olan merakını canlı tutmak ve onları ileride bilim insanı olmaya yüreklendirmek amacıyla yürütülen Bayer Genç Bilim Elçileri projesi bu yıl ilk defa “Bilim Şenlikleri” düzenlemeye başladı.
Bayer Genç Bilim Elçileri’nden oluşan yirmi bir kişilik gönüllü bir ekip, projenin “Sütün İçinde Dans Eden Renkler, Çığlık Atan Balonlar, Yumurtayı Yüzdürebilir Misin?” gibi çeşitli eğlenceli deneyleri çocuklarla birlikte uyguluyorlar. Günlük hayatta kolaylıkla temin edilebilen malzemelerden oluşan deneyler ile çocuklar bilimin hayatın her anında olduğunu gözlemleme fırsatı buluyor. Bugüne kadar 36 bini aşkın çocukla bir araya gelen Bayer Genç Bilim Elçileri Projesi 2019 yılında ilkokul çağındaki 5.000 çocukla buluşmayı planlıyor.