Dolar 32,5885
Euro 34,7665
Altın 2.507,79
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 22°C
Az Bulutlu
Bayburt
22°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 19°C
Pts 20°C
Sal 25°C

Bayburt’ta Patates Hasadı Başladı

Bayburt’ta Patates Hasadı Başladı
10 Ekim 2019 19:45
A+
A-

Bayburt Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün Tarla Bitkilerini Geliştirme Projesi kapsamında patates ekim alanlarının genişletilmesi için İl Özel İdare Katkılı tohum desteklemesi yapılan patates ekim alanlarında hasat işlemleri devam ediyor.

Bayburt İl Tarım ve Orman Müdürü Selami Ersen, “Özellikle son bir haftadır yoğunluk kazanan patates sökümünü yapan ve çuvallayarak pazara sunmak için depolayan üreticiler bir yıllık emeklerinin karşılığını almak istiyor. 2019 üretim sezonunda patates üretim alanlarının artırılması için İl Özel İdaresi Katkılı uyguladığımız Tarla Bitkilerini Geliştirme Projesi kapsamında % 50 hibeli dağıtımını yaptığımız 83 ton patates tohumluğunun hasat işlemleri başladı. İlimiz genelinde 4.200 dekar ekim alanına sahip patatesin üretim miktarı hali hazırda 14.000 tondur. İlimiz iklim koşullarında üretimi uygun ve çiftçiye daha fazla kazanç sağlamak için sulanabilir tarım arazilerinin değerlendirilmesinde Patates ve Şeker Pancarı ayrı bir öneme sahiptir. Devam eden sulama yatırımlarının tamamlanması sonucu temel hedefimiz patates ekim alanlarını ilimiz genelinde 20.000 dekar’a ulaştırmak ve üreticiye emeğinin karşılığını alacağı bir kazanç kapısı aralamaktır. Temennimiz tüketicinin mutfağımızın vazgeçilmezi olan patatesi tercih ederken lezzeti ile aranan bir tat olan Bayburt’ ta yetişen patatesi tercih etmesi ve ilimiz üretimini desteklemesidir. Hasadın İlimiz üreticilerine bereketli olmasını diliyorum.” dedi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.