Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 19°C
Az Bulutlu
Bayburt
19°C
Az Bulutlu
Paz 19°C
Pts 19°C
Sal 23°C
Çar 25°C

Bayburt’ta Ev Sahibi Olmak İsteyenlerin Sitemi Ve Talebi Var

Bayburt’ta Ev Sahibi Olmak İsteyenlerin Sitemi Ve Talebi Var
19 Ağustos 2019 10:39
A+
A-

Bayburt şehir merkezinde ev sahibi olma hayali kuranlar, konut fiyatlarının yükselmesiyle birlikte umutlarını yitirmeye başladılar ve sitemlerini dile getirdiler. 

Son yıllarda büyük bölümü yurt dışında bir bölümü ise il dışında yaşayanların şehir merkezinde yapılan yeni konutlara olan yoğun talepleri neticesinde, günümüz şartlarındaki daire fiyatları artmış durumda. Yaşanan bu gelişmeler normal şartlarda ev sahibi olmak için hayal kuran yüzlerce vatandaşın hayallerini alt üst etmiş durumda. 

İstanbul ve Ankara gibi metropol illerle yarışır hale gelen Bayburt’taki konut fiyatları 250 ile 400 bin liraya hatta daha yüksek oranlara satılıyor. Kiralık daire bulmanın dahi mümkün olmadığı Bayburt’ta, daire fiyatlarının artmasında en önemli faktörün il dışında yaşayanların yoğun taleplerinden kaynaklandığını dile getiren vatandaşlar, daire satışı yapanların ise bunu bir fırsata dönüştürdüklerini ifade ediyorlar.  

Yıllardır ev sahibi olmak isteyenler bu astronomik fiyatlara ev sahibi olmalarının mümkün olmadığı, bu nedenle TOKİ’nin veya Bayburt Belediyesi’nin bir an önce kentsel dönüşüme başlaması veya yeni konut alanlarını imara açarak ev sahibi olmak isteyenler için uygun şartlarda arsa üretmesini istiyorlar. Aksi takdirde, sosyal, kültürel ve ekonomik manada gelişme imkanı bulunmayan Bayburt’ta, inanılmaz şekilde ranta dönüşen konut fiyatları sayesinde ev sahibi olamayacaklarını, bu soruna çözüm üretilememesi halinde mecbur kalıp bir şekilde şehirden göç edeceklerini ifade eden vatandaşlar, sitemlerini dile getirirken, yetkililere de mesaj göndermeyi ihmal etmediler. 

Dolar ve faiz fiyatları düşerken Bayburt’taki konut fiyatlarının yükselmesi insanların kafasında ister istemez bir çok soru işareti oluşturuyor.

 

YORUMLAR

  1. Vatandaş dedi ki:

    Nasıl Bir vilayetiz akp %80 oy veriyorsunuz yirmi yıl birde sitem mi edersiniz hahahahh

  2. bayburtlu dedi ki:

    Bayburt ta emlak fiyatlarının yüksek olmasının nedeni işi bilmeyen gelip burda 130 luk eve 30 bin euro az geliyor diyip veren avrupada yaşayan insanlardır. piyasayı onlar yükseltmektedir.

  3. M.T.K dedi ki:

    Kentsel Dönüşüm Projesini savunanlar sanırım nasıl bir bela olduğunu bilmiyorlar. Kentsel Dönüşümde devlet veya mütahit sana beleş sıfır ev vermiyor. senin müstakil evini ucuz fiyata alıp yıkarak seni bankaya borçlandırarak sana 20 yıl vadeli konut yapıyor. eğer bankaya borçlanacaksan evini yık yenisini kendin yap. yani devlet sana sıfır daireyi bedavaya vermiyor. bedava konutu güneydoğudakilerine veriyor. acısını da senden çıkarıyor. Konut sorunu için ise TOKİ ekonomik olarak konutlar yapmalı. her kesime uygun, herkesin alabileceği fiyatlarda yapmalı..başka türlü çözülmez.. Devlet Şırnak’a, Diyşarbakır’a binlerce konut yaparak güya terörden mağdur edilenlere hibe etti. burdan da farklı bir bakış açısı bulabilirsiniz.

  4. CORUH69 dedi ki:

    Geçen yıldan beri daire fiyatlarını takip ediyoruz , 150 bin TL olan daireler olmuş 250 bin TL ve üzeri , döviz düşüyor onlar çıkıyor , konut kredi faizleri düşüyor onlar çıkıyor sanki kendileri ödeyecekmiş gibi , yeni planlanan binaları anlarız da , bina yaşı olmuş 20 adam demir çimento fiyatından bahsediyor , daireler birilerinin elinde patlayacak ama bakalım ne zaman olacak , maliyet ten bahsedenler aynı sitede kuzeye düşen daire 200 bin güneye düşen daire 320 bin enteresan değilmi ?

  5. Mehmet dedi ki:

    Derdimizin sozcusu oldunuz teşekkürler bayburtmedya ,
    Yerli halk olarak ortadüzeyin üstünde gelirimiz olmasına rağmen ev sahibi olamıyoruz.
    Arsa fiyatları bile pahalı , topraktan ev yapalım diyoruz oda olmuyor.
    Neydeceğümüz şaşırdık vesselam

  6. Sentürk Erdal dedi ki:

    Ümit bey güzel haber yapıyorsunuz da birde karşı cenahı dinleseydiniz bugün Bayburt’ta iş yaptırmanın zorluğunu yaşamış bir girişimci olarak bişeyler söylemeliyim bugün şehrimizde işçi bulma sıkıntısını birçok işadamımız yaşamaktadır bugün Bayburt’a arsa fiyatları metrekaresi kenar mahallelerde 500₺ üzerinde merkezde 3000 ile 5000 ₺ bulmuşken Demir 4000 ₺yi beton 230₺ yi daha geçen yıl 80 ₺ ye çalışan işçi 150₺yi bulmuşken şehrimize nakliyenin kolay olmadığı aldığımız malzemenin fiyatını ikiye katlandığını bilelim ve haberi objektif olmasına dikkat edelim ayrıca bizim insanımız biryere not etsin Bayburt’ta geçen yılki yada bir evvelki yılları dikkate alarak daireleri değerlendirmesinler birde 2011 yılından sonra yapılan binalar yapı denetimine tabidir onun İçin daireler 2011 yılından önce olanlarla 2011 yılından sonra yapılanları enaz piyasasını 2 ila üç katını hesaba katmalıdırlar.
    Bu yazdığım gerekçelere rağmen şehrimizde emlak değerinin altında satılmaktadır.

  7. Galer dedi ki:

    Bayburt ta kentsel dönüşüm topal ata bindi. Herşey yarım bırakılıyor insanlar Bayburt a yatırım yapmaktan kaçınıyor.
    Yeni yapılan sebze pazarı niçin açılmaz anlayamadım. Otopark sorun olur diyorlar (Bayburt ta zaten otopark sorunu var) Yeni yapılan pazar yerinden shell kadar olan kısım yol açılsa otopark olarak ta kullanılsa iyi olmaz mı?

  8. 69 dedi ki:

    hani ilk kentsel dönüşüm bayburtda ilk zahit mah ve veysel efendi mah için gündem olmuştu ne olduda unutuldu farklı mah mah piroje kaydı yoksa birilerinin arsası satılmayıp elindemi kalacaktı bayburta birseyler yapılacaksa ön ce zahitten başlanılmalı merkeze en yakın hakimtepe ve okadar çirkin görüntü sergileyen yıkık tökük harebe görüntüsü olan içler acısı mah. önce şehrin içi sonra dışarısı yapılıp güzelleştirmeli sade üç beş kişiyi memnun etmekle olmuyor