Dolar 32,5046
Euro 34,6305
Altın 2.480,52
BİST 9.589,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 24°C
Az Bulutlu
Bayburt
24°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 21°C
Cum 21°C
Cts 17°C

Bayburt’ta Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Etkinliği

Bayburt’ta Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Etkinliği
18 Mart 2019 23:11
A+
A-

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü vesilesiyle Bayburt Fen Lisesi öğrencileri tarafından Şair Zihni Kültür Merkezi’nde program düzenlendi. 

Programa Vali Ali Hamza Pehlivan, Garnizon Komutanı Tank Albay Davut Balibaşa, Belediye Başkanı Mete Memiş, Adalet Komisyonu Başkanı Menderes Akar, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Vali Yardımcısı Coşkun Öztürk, İl Emniyet Müdürü Sezayi Er, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri, şehit aileleri, gaziler ve öğrenciler katıldı. 

Program öncesi Vali Pehlivan, Şehit aileleri ve Gazilere karanfil takdim etti. Daha sonra şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunuldu.  İstiklal Marşı’nın seslendirilmesi sonrasında şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim okundu. 

Vali Pehlivan programda yaptığı konuşmada Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü vesilesiyle geçmişten bugüne vatan uğruna şehit olanları rahmet andığını söyledi. Ebediyete irtihal eden gazileri de aynı şekilde rahmetle yad ettiğini dile getiren Vali Pehlivan, “Çanakkale’yi bir programda anlatabilmek mümkün değildir. Çanakkale tarihimiz ve dünya tarihi için çok büyük bir destandır. Bu destanın her satırının mürekkebi şehitlerimiz ve gazilerimizin kanlarından müteşekkildir. Bu destan her safhasında tarih sahnesine çıktığı günden bugüne kadar her zaman ayakta kalma mücadelesi vermiş ve bunu başarmış bir milletin şerefini, namusunu, onurunu, bayrağını ve devletini koruma azminin hangi boyutlara ulaşacağının en somut göstergesidir.” dedi.  

Türk Milleti’nin gazi bir millet, Türk ordusunun da gazi bir ordu olduğunu dile getiren Vali Pehlivan, “O zaman milletimiz yokluk ve sıkıntı içerisindeydi. Ama bu yokluk ve sıkıntı maddi anlamda bir süreçti. Milletimiz manevi anlamda çok zengindi. Zaten zaferi getiren de bu manevi zenginliğimiz olmuştur. Bizim millet olarak zor ve sıkıntılı dönemlerimiz, manevi olarak en çok zenginleştiğimiz dönemlerdir. Bunu daha dün; 15 Temmuz’da hep birlikte gördük ve yaşadık. Bu sıkıntılı anlarda o Çanakkale ruhu yeniden ayağa kalktı ve hain girişimleri geri püskürtmeyi başardı. Bu ruhun en canlı olduğu yerlerden birisinde; Bayburt’tayız. Ecdadımız o dönem Kop Dağı’nda da çok üst düzey bir mücadele vermişti. Tıpkı Çanakkale’deki gibi orada da küçücük bir tepeyi alabilmek için topları ve tüfekleriyle saldırmışlardı. Fakat o savunma 6 ay boyunca devam etti ve Anadolu’daki kurtuluş mücadelesinin daha da parlamasını sağladı.”  diye konuştu.

Son günlerde yaşanan gelişmelerin Türk Milleti’nin tarihi misyonunu bir kez daha gündeme getirdiğini kaydeden Vali Pehlivan sözlerine şu şekilde devam etti: “Biz bu misyonumuzu sadece hamasetle bugünlere getirmedik. Bu destanlar kendiliğinden var olmadı. Atalarımız çalışarak, çabalayarak bu toprakları bize yurt olarak emanet ettiler. Bu mukaddes vatanı bize ebedi yurt olarak tesis ettiler. Bizlere düşen dün olduğu gibi mücadelemize devam ederken diğer yandan üretmek ve eser ortaya koymaktır. Teknoloji, bilim ve zihin gücüyle yolumuza devam etmeliyiz ki bu çatlak sesler ortadan kalksın. Böyle günler vesilesiyle üzerimizdeki sorumluluğu hatırlayıp bir birimize hatırlatmamız ve ileriye dönük adımlarımızı ona göre atmamız gerekir.”

Şehit aileleri ve gazilerin kendilerini bir arada tutan duyguları hatırlattığını ifade eden Vali Pehlivan,  dünya var oldukça bu birlik ve beraberliğin daim olacağını kaydetti. 

Programda Belediye Başkanı Mete Memiş de bir konuşma yaparak Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün 104. Yıldönümünü kutladı. 

Program Bayburt Fen Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan gösterilerin sahnelenmesiyle sona erdi.

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Pehlivan, Garnizon Komutanı Balibaşa ve Başkan Memiş tarafından verildi.

 

YORUMLAR

  1. Baybrut lu Salih dedi ki:

    Şehitlerimize ALLAH tan rahmet diliyorum.
    Toplum olarak onların şehadet ruhunun idrakine her zaman en güzel şekilde vakıf olup,
    ilayi kelimetullah davasının ilelebet yaşayacağını ve nesillerimizi bu şekilde eğiterek bilinçlerini çocuk yaşta oluşturma gayretimizi,eğitim camiamızın neferleri zirveye çıkarır inşallah