Dolar 32,5782
Euro 34,7958
Altın 2.507,60
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 22°C
Az Bulutlu
Bayburt
22°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 19°C
Pts 20°C
Sal 24°C

Bayburt’ta Çalışan Gazeteciler Günü Kutlandı

Bayburt’ta Çalışan Gazeteciler Günü Kutlandı
11 Ocak 2018 05:49 | Son Güncellenme: 11 Ocak 2018 12:16
A+
A-

Bayburt’ta 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla program düzenlendi.

Bayburt Gazeteciler Cemiyetinin yeni mekanının açılışıyla başlayan program, Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan’ın verdiği akşam yemeğiyle tamamlandı. Her yıl olduğu gibi bu yılda benzerinin yaşandığı ve klasik hale gelen kutlama programlarında yapılan konuşmalar ve basına dizilen methiyelerin yer aldığı günlerden birisiydi.

1991 yılında Bayburt Gazeteciler Cemiyeti’ni kuran rahmetli Osman Okutmuş ve kuruculuğunda emeği geçen herkese saygı ve şükran sunmak, bu camianın içerisinde yer alan herkesin boynunun borcudur diye belirtmek lazım.

Yıllarca Bayburt Belediyesi’nin mevcut binası içerisinde bir köşeye sıkıştırılmış ve tabelasıyla birlikte varlığını sürdürmeye çalışan gazeteciler cemiyetinin, yeni ve daha büyük bir mekana çıkmış olması cemiyet adına önemli ve olumlu bir gelişme olarak değerlendirilmelidir.

Özellikle Bayburt gibi küçük ve herkesin birbirini tanıdığı bir ilde gazetecilik yapmak ve ekonomik manada ayakta durmaya çalışmak bu meslekten ekmeğini kazananlar için çok zor ve meşakkatli bir iştir. Ama bir başka açıdan bakıldığında, bu işi yaparak geçimini sağlayan gazete sahipleri, ancak valilik tarafından verilen ihale ilanlarını yayınlayarak ve oradan gelecek olan gelirle ayakta durmaya çalışmaktadırlar. Bu yıllardır da böyle devam ediyor. Yani Bayburt’ta yerel manada gazetecilik yapmak “ateşten gömlek giymek” gibidir. Bir başka konu ise, basın mensubu olarak hizmet vermeye çalışan bazı arkadaşlar ise gönüllü olarak ve şehre hizmet vermek amacıyla bu işi yapıyor hatta Bayburt Medya gibi cebinde para ödeyerek haber sitelerinin yaşamlarını devam ettirmeye çalışıyorlar. 

Bu önemli günde asıl vurgulanması gereken konuların başında ise, Bayburt’taki yerel basının şehir adına ne kadar katkı sunmuş olmasıdır. Yani Bayburt’la ilgili yapılan olumlu gelişmeleri gündeme taşımanın yanında, yanlış yapılan icraatlar gibi, şehrin gelişmesine katkı sağlamak adına yol gösterici veya eleştirici tavırları ortaya koyarak yapacakları haberlerle katkı sunabiliyorlar mı? diye bakıldığında ise böyle bir anlayışın pekte olmadığını kabul etmek gerekir. Bunun nedenlerini sıralamanın çokta bir anlamı  yok. Çünkü eleştiri kültürünün gelişme konusunda en önemli bir faktör olduğu kabul ediliyor olsa da, maalesef Bayburt’ta bu eleştiri kültürü basın içerisinde pekte yerleşmiş görünmüyor. Kısacası Bayburt’un gerçek fotoğrafını çekip yansıtmak isteseler de bunu çoğu zaman yapamıyorlar. Yani Gazeteciler Cemiyetinin bu özeleştirileri geleceği açısından mutlaka yapması gerekir.   

Bayburt’ta düzenlenen 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü programına Vali Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı Mete Memiş, Garnizon Komutanı Tank Albay Davut Balibaşa, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Selçuk Coşkun, AK Parti Bayburt İl Başkanı Fatih Yumak, İl Genel Meclisi Başkanı Yusuf Elçi, Bayburt Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yaşar Yıldız, Bayburt MHP il Başkanı Bekir Kasap,Cemiyet kurucularından ve başkanlığını yapan Belediye Eski Başkanı Hükmü Pekmezci ve Sadık Yavuz, bazı kurum müdürleri , STK temsilcileri ve gazeteciler katıldı.

 

YORUMLAR

  1. mustafa dedi ki:

    gazetecilik vatandaşların yararına olan işlerde görülen aksaklıkları gerekli mercilere iletip sorunların giderilmesine vesile olabilmektir.yoksa dükkanın karşısındaki boşluğa engel koyup vatandaşın aracını park etmesine engel olmak değil olsa gerek.

  2. Burak dedi ki:

    Başaralı bir şekilde, meslekleriyle gönül bağı kurmuş, Bayburt’ta ki tüm gazetecilere, sıladaki gözümüz-kulağımız oldukları için teşekkür ederim.