Dolar 32,3753
Euro 35,0108
Altın 2.325,32
BİST 9.107,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bayburt 16°C
Az Bulutlu
Bayburt
16°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 19°C
Pts 19°C
Sal 21°C

Bayburt’ta 18 Mart Şehitleri Anma Günü Törenle Kutlandı

Bayburt’ta 18 Mart Şehitleri Anma Günü Törenle Kutlandı
18 Mart 2019 22:42
A+
A-

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin 104. Yıldönümü Bayburt’ta törenlerle kutlandı.

Kutlama programı sabah saatlerinde şehitler için Ulu Camii’nde mevlit okutulmasıyla başladı. Mevlide katılan vatandaşlara sabah namazının ardından çorba ikram edildi.

Törenlerin bir sonraki adresi Bayburt Şehitliği oldu. Burada düzenlenen çelenk törenine Vali Ali Hamza Pehlivan, Garnizon Komutanı Tank Albay Davut Balibaşa, Belediye Başkanı Mete Memiş, Şehit ve Gazi Aileleri Dayanışma Derneği Başkanı Selami Köksal, şehit aileleri ve gaziler, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Şehitler için Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende şehitlerimiz için saygı atışı yapıldı. Daha sonra Vali Pehlivan, Garnizon Komutanı Albay Balibaşa, Belediye Başkanı Memiş ile ŞAGDER Başkanı Köksal şehitler anıtına çelenk sundu.

Vali Pehlivan günün anlam ve önemine ilişkin konuşmaların ardından Şehitlik Defterini imzaladı. Çanakkale Zaferi’nin 104. Yıldönümü dolayısıyla kaleme aldığı yazıda Arif Nihat Asya’nın ‘Bir Bayrak Rüzgar Bekliyor’ isimli şiirinden alıntılarda bulunan Vali Pehlivan, “Şehitler tepesini boş bırakmayan aziz şehitlerimiz. Gururla yad ettiğimiz Çanakkale Zaferi’nin 104. Yıldönümü olan Şehitleri Anma Günü’nde huzurlarınızdayız. Sizleri şükran ve rahmetle anıyor, paha biçilmez hatırınız ve hatıralarınız önünde saygıyla eğiliyoruz. Sizler göğsünüzde iman, belleğinizde hür yaşama tutkusu, benliğinizde İstiklal ateşi ile dirilişten kurtuluşa doğru yol alarak canlarınızı feda ettiniz ve bu mukaddes vatanı bizlere emanet bıraktınız. Bizler de bu kutsal vatana emanetinize sahip çıkmak ve sizlere layık olabilmek için her alanda çok çalışmak ve mücadele etmek azmi ve kararlılığı içerisindeyiz. Ruhunuz şad, mekanınız cennet olsun.” İfadelerini not düştü.

Bayburt Şehitliği’ndeki anma töreni Şehit Halil Türkoğlu’nun kabrinin ziyaret edilmesiyle sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.